Καστοριά: Το διαμάντι της Μακεδονίας! Ο καλύτερος προορισμός για τα φθινοπωρινά ταξίδια

19:22 18/10/2022 - Πηγή: iPop

Τι να κάνω στην Καστοριά; Πού να φάω, τι να δω, τι αξίζει να δω στα πέριξ; Η Καστοριά είναι ένας τόπος που τον ερωτεύεσαι. Την επισκεφθήκαμε την καλύτερή της περίοδο κατά τη γνώμη μου, τον Οκτώβρη, όπου όλη η φύση έχει στολιστεί με τα καφετιά και τα πορτοκαλιά. Ήταν απόλαυση το να είσαι σε αυτό περιβάλλον εκείνη την περίοδο. Μοιράζομαι σήμερα το πρόγραμμα για μια τριήμερη εκδρομή με όλα όσα είδαμε, φάγαμε, δοκιμάσαμε, μας άρεσαν και σας τα προτείνουμε.

Τι να κάνω στην Καστοριά;

Η Καστοριά

βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία και βρέχεται από την λίμνη Ορεστιάδα, η οποία είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Αν ξεκινήσεις από την Αθήνα, θα φύγεις νωρίς το πρωί γιατί χρειάζεται να οδηγήσεις γύρω στις 5:30 ώρες για να φτάσεις στον προορισμό σου.

Δεν βαριέσαι την διαδρομή, αν και μεγαλούτσικη, καθώς η φύση που βλέπεις από το παράθυρο του αυτοκινήτου είναι πραγματικά μια απόλαυση, ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου.

Γενικά η Καστοριά είναι μια ήσυχη πόλη. Δεν θα ακούσεις κόρνες και φασαρία. Θα κάνεις τη βόλτα σου και θα ξεχάσεις για λίγο όλα τα της καθημερινότητας που μπορεί να σε πιέζουν.

Φτάνεις επιτέλους στην Καστοριά! Από το ύψωμα του δρόμου σε καλωσορίζει το κλασικό I Kastoria, στην είσοδο της πόλης, που θα κάνεις οπωσδήποτε μια στάση, να δεις την πόλη και την λίμνη από ψηλά και να βγάλεις τη φωτογραφία σου. Συνεχίζεις την πορεία σου κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Παρκάρεις και ξεκινάς την εξόρμηση. Το ενδιαφέρον φυσικά βρίσκεται παραλίμνια. Πώς τον τραβάει τον άνθρωπο το υγρό στοιχείο; Πανέμορφοι κύκνοι και παπάκια κάνουν βόλτες μέσα στην λίμνη και σε κάνουν να νιώθεις γαλήνη και ηρεμία. Αν θες μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο για να κάνεις τον γύρο της λίμνης. Σπήλαιο του Δράκου, κατά τη διάρκεια του περιπάτου γύρω από την λίμνη.Στα πέριξ

Εμείς τα γυρίσαμε όλα τα περιφερειακά. Πήγαμε μια βόλτα στο

ΝεστόρειοΝυμφαίοΦλώριναΠρέσπες

Αυτά αξίζουν να τα δεις. Οι Πρέσπες είναι πανέμορφες, να περάσεις απέναντι και να δεις τη θέα από ψηλά, από το εκκλησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπως και τα ερείπια του Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Το Νυμφαίο, ένας παραδοσιακός οικισμός με συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, αξίζει μια επίσκεψη, να πας να περπατήσεις, να πιεις ένα κρασάκι και ντόπιους μεζέδες στην πλατεία.

Επίσης, στα οπωσδήποτε μην παραλείψεις να πας στον Αρκτούρο και να ενημερωθείς για τις αρκούδες. Τον Οκτώβρη είναι ακόμα ξύπνιες και θα μάθεις πολλά για εκείνες, από το τι τους αρέσει, πώς να προφυλαχθείς αν συναντήσεις και άλλες πληροφορίες.

Στην πόλη της Φλώρινας πήγαμε μια βόλτα και περπατήσαμε, κάναμε στάση για φαγητό.

Τι να φας

Θα δοκιμάσεις φασόλια φούρνου και θα φέρεις μαζί σου στις αποσκευές σου. Κρέατα, μακάλο ένα τοπικό πιάτο που μου άρεσε πολύ όπως και μπάτζο, που είναι τυρί με αυγό και σάλτσα ντομάτας.

Τα φασόλια όπου τα δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικά και συνήθως τα προσφέραν με κάποιο λουκάνικο.

Δοκιμάσαμε το φαγητό στα:

Παλιά ΠόληΤο στέκι της Παρέας (να έχεις κλείσει τραπέζι γιατί έχει πολύ κόσμο)Θωμάς (στο Αμύνταιο), δεν φάγαμε, αλλά μας το πρότειναν όλοι στα οπωσδήποτε. Κλείσε τραπέζι αν θες να πας γιατί δεν θα βρειςΓια καφέ: Ιδαίες, πανέμορφο πέτρινο σε μια πολύ όμορφη πλατεία.

Δεν μου άρεσε ιδιαίτερο ο καφές στα παραλίμνια, κατά τη γνώμη μου είναι πιο όμορφο να την βλέπεις από μακριά τη λίμνη.

Τα πρωινά

Τα πρωινά ήταν αυτά που μου άρεσαν περισσότερο στην περιοχή. Ξυπνούσες και η ομίχλη είχε καλύψει τα πάντα. Το τοπίο ήταν τόσο απόκοσμο, σκοτεινό, ό,τι πρέπει για έναν φθινοπωρινό προορισμό. Αργότερα που ο ήλιος κατέβαινε και άπλωνε τις ακτίνες τους, χάθηκαν οι σκιές και ένιωθες ζεστασιά. Αν και τέλη Οκτώβρη, είχε κρύο, τα καλοριφέρ έκαιγαν και ήταν το καλύτερο καλωσόρισμα του χειμώνα.

Αν σου αρέσουν οι φθινοπωρινοι-χειμερινοί προορισμοί, να βάλεις την Καστοριά οπωσδήποτε μέσα στα επόμενα πιν που θα δεις. Δηλώνω μαγεμένη ακόμα και ερωτευμένη με την Μακεδονία γενικά, αλλά με τη Δυτική ένα τσικ παραπάνω.

Το Top 5 των φθινοπωρινών προορισμών στην Ελλάδα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Καστοριά: Το διαμάντι της Μακεδονίας! Ο καλύτερος προορισμός για τα φθινοπωρινά ταξίδια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καστοριά, Μακεδονίας,kastoria, makedonias