Κινηματογραφική προβολή στίχων του Καβάφη στη Θεσσαλονίκη

09:10 12/5/2014 - Πηγή: iPop

Οι στίχοι του έχουν γεμίσει τις πόλεις… Μετά, λοιπόν, την πολυσυζητημένη και αμφιλεγόμενη προβολή στίχων του Καβάφη στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας και η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 80 και ένα χρόνια μετά τον θάνατό του και 150 και ένα χρόνια

από τη γέννησή του. Τα ποιήματα του μεγάλου ποιητή ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη σε μια πρωτότυπη εγκατάσταση.

Οι στίχοι του Καβάφη θα προβάλλονται σε κολώνες της στοάς της οδού Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη. Ένα δάσος από φωτεινές κολόνες που εκτείνεται σε όλο το ύψος της στοάς και προσκαλεί τους περαστικούς σε μια χωρική εμπειρία ποίησης εμπνευσμένη από το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή…Ακούγονται ηχητικά ντοκουμέντα, αναγνώσεις και απαγγελίες των ποιημάτων του Καβάφη. Ο επισκέπτης μπορεί να μεταφερθεί νοερά και στο χώρο εργασίας του Καβάφη, όπου και ο ίδιος μπορεί να αναπαράγει αντίγραφα των ποιημάτων.

Το κτίριο της οδού Αγίου Μηνά, όπου στεγάζεται η εγκατάσταση, αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο για την ιστορία της νεότερης Θεσσαλονίκης. Χτίστηκε το 1906, για να στεγάσει την «Τράπεζα της Ανατολής» και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, ενώ τα υπόλοιπα κτίρια του τετραγώνου έχουν χαρακτηριστεί μη κατεδαφιστέα. Ο αρχιτέκτονας, ο οποίος ανέλαβε να χτίσει τη στοά, ήταν ο ονομαστός στις αρχές του 20ού αιώνα Ξενοφών Παιονίδης.

Έως 31 Μαΐου
Δευτέρα έως Σάββατο 08.30-15.30
Τρίτη και Πέμπτη 17.00-20.00
Είσοδος ελεύθερη

The post Κινηματογραφική προβολή στίχων του Καβάφη στη Θεσσαλονίκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα