Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Ελλάδα και η εκτίμηση για άρση των μέτρων από τον υπουργό Υγείας

18:16 18/4/2020 - Πηγή: iPop

Το Πάσχα πλησιάζει και τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας αυξάνονται. Πόσα είναι τα κρούσματα το Μεγάλο Σάββατο; 

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.235. Από τα κρούσματα αυτά το 56% αφορά άνδρες.

Από τα παραπάνω

συνολικά κρούσματα τα 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 68 έτη και το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 39 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, δύο νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 110 με 29 γυναίκες (26.4%) και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 53.290 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τα κρούσματα το Μεγάλο Σάββατο είναι πιο λίγα από κάθε άλλη φορά κι ίσως να είναι ένα βήμα προς την άρση των μέτρων. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και όσα είπε στο «Βήμα της Κυριακής» οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου. Η τήρηση των μέτρων, όπως είπε, θα οδηγήσει «σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού».

Πότε θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων; Το σχέδιο της Κυβέρνησης. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ οι περιορισμοί θα αρθούν και για αυτούς όταν το επιτρέψουν οι ειδικοί. Επιπλέον, βασικό μέλημα αποτελούν και τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις κι έχουν ιδιαίτερη αγωνία λόγω της κατάστασης.

Διαβάστε ακόμα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα: Τα έκτακτα μέτρα και οι μετακινήσεις που επιτρέπονται

Photo: unsplash

Το άρθρο Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Ελλάδα και η εκτίμηση για άρση των μέτρων από τον υπουργό Υγείας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ελλάδα, Υγείας,koronoios, ellada, ygeias