Λάτκες με πατάτα: Οι διαφορετικοί πατατοκεφτέδες που θα λατρέψεις

15:33 11/4/2022 - Πηγή: iPop

Η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται απ’ την εβραϊκή κουζίνα κι είναι πεντανόστιμη! Πρόκειται για κάτι σαν πατατοκεφτέδες, με τραγανό εξωτερικό και κρεμώδες εσωτερικό! Σερβίρουμε ζεστές τις λάτκες με πατάτα με sour cream ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα της επιλογής μας για μεγαλύτερη απόλαυση!

Όπως λέει η ιστορία, οι αρχαίοι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν μια μικρή ποσότητα λαδιού για να τις φτιάξουν, γι΄ αυτό να θυμάσαι ότι δεν είναι η μεγάλη ποσότητα λαδιού που θα κάνει αυτούς τους κεφτέδες πατάτας να είναι τραγανοί, αλλά η σωστή διαδικασία που θα ακολουθήσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1
1/2 κιλό πατάτες1/2 μέτριο κρεμμύδι2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 μεγάλα αυγά1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέριΠερίπου 1/4 φλιτζάνι λάδι canola ή άλλο λάδι της επιλογής σουSour cream ή άλλο ντιπ για το σερβίρισμα

Οι πατατοκροκέτες που προκαλούν… λιγούρες σε όλη τη Νάξο

Πώς θα φτιάξεις τις λάτκες με πατάτα;Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες, τις οποίες βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να τις χρειαστούμε. Κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε 1 πατάτα στο νερό χωρίς να την κόψουμε.Στο multi, χτυπάμε τις ψιλοκομμένες πατάτες και το κρεμμύδι. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν πολτός.Στη συνέχεια, πρέπει να “στύψουμε” με μια πετσέτα το μείγμα που δημιουργήσαμε με στόχο να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Στην χοντρή πλευρά ενός τρίφτη, τρίβουμε την τελευταία πατάτα.Για να φτιάξουμε το τελικό μείγμα μας, μεταφέρουμε το μείγμα της πατάτας σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, το αλεύρι, τα αυγά και αλατοπίπερο.Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα γενναιόδωρες κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στον πάτο. Γυρνάμε και ψήνουμε κι απ’ την άλλη πλευρά, περίπου 3 λεπτά ακόμα.Μεταφέρουμε τις λάτκες σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι και απολαμβάνουμε με τη σάλτσα της επιλογής μας!

*Αν θέλεις να φτιάξεις μια πιο healthy εκδοχή της συνταγής, μπορείς να βάλεις τις κροκέτες στον φούρνο ή στο air fryer!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λάτκες με πατάτα: Οι διαφορετικοί πατατοκεφτέδες που θα λατρέψεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα