Μ’ αυτά τα tricks θα δείχνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες!

13:01 4/10/2019 - Πηγή: iPop

Αναρωτιέσαι «πώς μπορώ να δείχνω όμορφη στις φωτογραφίες;», «φταίει που δεν έχω φωτογένεια;», «γιατί δεν μπορώ να βγάλω κι εγώ μια ωραία selfie;». Όλα είναι θέμα οπτικής και δεν χρειάζεται να είσαι μοντέλο ούτε φωτογράφος για να βγάλεις μια ωραία φωτογραφία. 

Βλέπεις τη φίλη σου που πραγματικά βγαίνει πολύ όμορφη στις φωτογραφίες κι αναρωτιέσαι γιατί εσύ δεν μπορεί να το κάνεις. Υπάρχουν μερικά tricks που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες όχι τόσο για το Instagram σου αλλά περισσότερο για σένα.

Πώς μπορείς
να βγαίνεις όμορφη στις φωτογραφίες; Τα απόλυτα tricks!Κάνε εξάσκηση

Η εξάσκηση είναι σημαντική σε ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου. Είτε αυτό είναι να μάθεις να παίζεις τένις είτε να βγάζεις φωτογραφίες. Μπορείς, λοιπόν, να σταθείς μπροστά σε έναν καθρέφτη και να πειραματιστείς με τις πόζες που σου αρέσουν και πώς αυτές αποτυπώνονται στην κάμερα.

Αυτό θα σου επιτρέψει να δεις επί τόπου ποιες γωνίες σου πάνε περισσότερο, ποιο είναι το καλό σου προφίλ, τι λειτουργεί για σένα και τι όχι. Κάνε μικρές κινήσεις και βγάλε μερικές καλές φωτογραφίες.

Bonus: Βάλε timer αν θέλεις να τραβάς τον εαυτό σου φωτογραφία.

unsplash/Apostolos VamvourasΣυνήθισέ το

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να συνηθίσουν τον φακό, νιώθουν άβολα, ντρέπονται και φυσικά αυτό αποτυπώνεται στην κάμερα.

Μπορείς να το συνηθίσεις αν τραβάς αρκετές φωτογραφίες ή αν αφήνεις τους φίλους σου να σε βγάζουν φωτογραφία χωρίς να ντρέπεσαι και να καλύπτεις το πρόσωπό σου. Πρέπει να βγάλεις όλη την αυτοπεποίθηση στον φακό, εξάλλου αν τις βγάζεις έστω και για… πλάκα ή ακόμη κι αν σε κοιτά κόσμος τι πειράζει;;; Η αυτοπεποίθησή σου φαίνεται και στην τελική φωτογραφία.

Κινήσου

Δεν εννοούμε να… χορέψεις, αλλά να μεταφερθείς σε ένα άλλο μέρος και να μην είσαι στατική. Μπορεί να πετύχεις έναν πιο σωστό φωτισμό, να δείχνεις καλύτερα ή ακόμη και να σε εμπνεύσει το μέρος και τελικά να τραβήξεις μια καλύτερη φωτογραφία.

Όσο πιο φυσική η φωτογραφία, τόσο το καλύτερο.

Photo: unsplash/Max PanamáΈνα χαμόγελο είναι αρκετό;

Μην στέκεσαι απλώς με ένα χαμόγελο κολλημένο στα χείλη αλλά προσπάθησε να αλλάζεις τις εκφράσεις στο πρόσωπό σου για να φανεί λιγάκι πιο αληθινό κι αυθόρμητο. Μπορείς να γελάσεις φυσικά, να ρίξεις ένα μισό χαμόγελο ή απλά να το διασκεδάσεις με όποιον τρόπο μπορείς και να είσαι ο εαυτός σου.

Παράλληλα, μπορείς να έχεις το στόμα σου μισάνοιχτο για να φαίνεται και πιο φυσικό ή να φωτογραφηθείς με ένα φίλο σου που σε κάνει να γελάς.

Άλλαξε τη στάση

Αφού όπως αναφέραμε θα κινείσαι… καλό θα ήταν να μην έχεις διαρκώς την ίδια πόζα αλλά να αλλάζεις. Μπορεί μια στάση να σου πηγαίνει καλύτερα και να δείχνει πιο φυσική. Άλλωστε τίποτα δεν είναι πιο άβολο κι αμήχανο από το να στέκεσαι απλώς σε ένα σημείο σαν ψεύτικη κούκλα!

Διαφορετικές πόζες και το ‘χεις!

Πώς να βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες απ’ τα ταξίδια σου χωρίς να είσαι… φωτογράφος;

Χρησιμοποίησε props!

Τα props είναι τα αντικείμενα εκείνα που σε βοηθούν να βγάλεις μια καλύτερη φωτογραφία, πιο εύκολα και πιο φυσικά. Όταν δεν ξέρεις πού ακριβώς να τοποθετήσεις τα χέρια σου και τι να κάνεις με αυτά, τότε ένα prop θα σε βοηθήσει να μη νιώθεις τόσο αμήχανα κι άβολα.

Μπορεί να είναι απλά ένα παγωτό, ένα ποτό, μια τσάντα, τα γυαλιά ηλίου που θα κρατάς στα χέρια σου… οτιδήποτε.

unsplash/Amanda VickΤόνισε τα σημεία που σου αρέσουν περισσότερο

Σίγουρα θα έχεις τα δυνατά σου σημεία που σου αρέσουν περισσότερο και δείχνουν καλύτερα στην κάμερα. Αυτά τα σημεία φρόντισε να τα προβάλλεις με κάθε τρόπο και όχι να τα κρύβεις!

Κάνε τις καλύτερες γωνίες σου να λάμψουν και όπως είπαμε σε αυτό θα σε βοηθήσουν οι πρόβες που θα κάνεις μπροστά από τον καθρέπτη.

Και ποτέ μην τραβάς μια φωτογραφία από κάτω προς τα επάνω, καθώς ενώ μπορεί να σε δείχνει λίγο πιο ψηλή, δεν κολακεύει τους περισσότερους ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά μπορείς να κάνεις τους πειραματισμούς σου.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό σκέφτονται οι άλλοι για σένα όταν ανεβάζεις selfies

Photo: unsplash/B PHOTOGRAPHY

Το άρθρο Μ’ αυτά τα tricks θα δείχνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα