Μάθε πώς να καθαρίζεις τον δερμάτινο καναπέ σου – 5+1 βήματα που θα τον κάνουν να φαίνεται σαν καινούριος

14:48 29/11/2022 - Πηγή: iPop

Το δέρμα, σε κάθε του μορφή, με την σωστή περιποίηση και συντήρηση μπορεί να διαρκέσει για πάντα! Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείς περισσότερα χρήματα, αλλά και χρόνο. Μάθε πώς να καθαρίζεις σωστά τον δερμάτινό σου καναπέ, διατήρησέ τον λαμπερό και κάνε τους πάντες να αναρωτιούνται αν είναι καινούριος.

Η σημαντικότερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω; Κράτησε το δέρμα (είτε είναι μπουφάν, είτε καναπές) μακριά από τον ήλιο για να μην ξεθωριάσει.

Επιπλέον, όσον αφορά τον καναπέ, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς βερνίκι επίπλων, ιδανικό για το δέρμα, μία φορά τον μήνα

για να του δώσεις ένα ωραίο φινίρισμα.

Μόλις το δέρμα του καναπέ σου φρεσκάρει και ανανεωθεί, θα διαρκέσει για πολύ καιρό! Απλά φρόντιζε να το συντηρείς τακτικά.

Πόσο συχνά, λοιπόν, χρειάζεται να καθαρίζεις έναν δερμάτινο καναπέ;

Το ανοιχτόχρωμο δέρμα πρέπει να το καθαρίζεις κάθε έξι μήνες, ενώ το σκουρόχρωμο μία φορά τον χρόνο. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και δες τον καναπέ σου να μεταμορφώνεται!

Δεν θα πίστευες στα μάτια σου! – Αυτά είναι τα δωμάτια με τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια στο σπίτι σου

«Πώς να καθαρίσω τον δερμάτινο καναπέ;» Τα υλικά που θα χρειαστείς:Καθαριστικό δέρματος Ήπιο υγρό πιάτωνΠανάκια καθαρισμού από μικροΐνεςΜαγειρική σόδαFreepik

Αυτή είναι η θέση που πρέπει να έχει το ψυγείο στην κουζίνα σου – Πώς επηρεάζει την λειτουργία και την θερμοκρασία του;

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:Ξεκίνα σκουπίζοντας τον δερμάτινο καναπέ με ηλεκτρική σκούπα για να απαλλαγείς από τυχόν υπολείμματα. Στη συνέχεια, ξεσκόνισέ τον για να βεβαιωθείς ότι έχεις αφαιρέσει τα πάντα. Εάν τα μαξιλάρια του καναπέ σου μπορούν να αφαιρεθούν, μην ξεχάσεις να καθαρίσεις τις κάτω πλευρές με ηλεκτρική σκούπα. Ώρα να αντιμετωπίσεις τους λεκέδες: Βούτηξε ένα καθαρό πανί σε ένα μπολ με ζεστό νερό αναμεμειγμένο με υγρό πιάτων και μετά στύψε το καλά. Ταμπόναρε ή τρίψε τον λεκέ μέχρι να παρατηρήσεις ότι σιγά σιγά αφαιρείται. Μην τρίβεις μπρος-πίσω, καθώς προκαλεί μεγαλύτερη φθορά και βλάπτει την επιφάνεια του δέρματος. Εάν πρόκειται για λεκέ από λίπος, χρησιμοποίησε ένα στεγνό πανί και λίγη μαγειρική σόδα για να τον απορροφήσει.Στέγνωσε τον καναπέ—μην παραλείψεις αυτό το βήμα! Το νερό τείνει να εξασθενεί το δέρμα εάν το αφήσεις να στεγνώσει μόνο του, επομένως είναι σημαντικό να πάρεις ένα στεγνό πανί και να στεγνώσεις τον καναπέ.Τα καθαριστικά δέρματος μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των λεκέδων και σου υπόσχομαι ότι θα κάνουν τον καναπέ σου να μοιάζει με καινούριο. Ορισμένα προϊόντα είναι 2 σε 1 και περιέχουν τόσο το καθαριστικό όσο και το μαλακτικό. Ψέκασε το καθαριστικό σε ένα πανί και όχι απευθείας πάνω στο έπιπλο, για να μην αφήσει σημάδια και ξεκίνα να καθαρίζεις τον καναπέ από πάνω προς τα κάτω για να αποφύγεις τυχόν σημάδια. Μόλις τελειώσεις την παραπάνω διαδικασία σκούπισε τυχόν υπερβολικό καθαριστικό που έχει μείνει στον καναπέ κι έπειτα πάρε το αγαπημένο σου conditioner κι άπλωσε μια μικρή ποσότητα σε ένα καθαρό πανί.Μόλις ολοκληρώσεις το γυάλισμα με το μαλακτικό, άφησε το δέρμα να στεγνώσει για περίπου μία ώρα, για να εισχωρήσει βαθιά το προϊόν και να μη λερωθούν τα ρούχα σου. Μόλις στεγνώσει, voila! Ο δερμάτινος καναπές σου θα φαίνεται σαν να τον έχεις αγοράσει τώρα!

Σημείωση: Απόφυγε την εφαρμογή σκληρών χημικών ουσιών, όπως οινόπνευμα ή δερμάτινο βερνίκι παπουτσιών, που δεν προορίζονται για δερμάτινους καναπέδες και μπορούν πραγματικά να βλάψουν το έπιπλό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε πώς να καθαρίζεις τον δερμάτινο καναπέ σου – 5+1 βήματα που θα τον κάνουν να φαίνεται σαν καινούριος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάθε, – 5+1,mathe, – 5+1