Με αυτούς τους τρόπους αγχώνεις τον σκύλο σου!

17:37 17/6/2019 - Πηγή: iPop
Όποιος κάποια στιγμή έχει αφιερώσει έστω και μία ώρα δίπλα σε έναν σκύλο, θα πρέπει να γνωρίζει ήδη ότι αυτός έχει την μαγική ικανότητα να μας ηρεμεί και να μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο στρεσαρισμένοι. Κι αυτό είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Παρόλα αυτά, όταν αγκαλιάζεις τον σκύλο σου με όλο αυτό το άγχος, τις έννοιες και τις στεναχώριες, δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι εάν όλα αυτά τον αγχώνουν. Και δυστυχώς, η απάντηση μπορεί να είναι μερικές φορές ότι ναι, τον αγχώνουν.

Με αυτούς τους τρόπους αγχώνεις τον σκύλο σου και δεν το καταλαβαίνεις, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο αγαπημένος

σου τετράποδος φίλος είναι ο τελευταίος που θέλεις να αγχώσεις και να στεναχωρήσεις, μιας και αυτός μόνο χαρά φέρνει στη ζωή σου.

Είσαι ο ίδιος αγχωμένος

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο σκύλος υιοθετεί το άγχος μας. Η Lina Roth, καθηγήτρια του Linkoping University της Σουηδίας, ανέφερε ότι εάν ο ιδιοκτήτης είναι αγχωμένος, τότε και ο σκύλος είναι πιθανότερο να εκδηλώσει αυτό το άγχος. Μάλιστα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα κορτιζόλης των σκύλων τείνουν να είναι ίδια με των ιδιοκτητών τους. Φυσικά, οι ίδιοι επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να σου πουν να μην αγχώνεσαι γιατί αγχώνεις τον σκύλο σου, καθώς αυτό θα σε κάνει να αγχωθείς περισσότερο. Απλά θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο σκύλος προσφέρει υποστήριξη σε εσένα κι εσύ στον σκύλο σου.

Τον αφήνεις μόνο του για αρκετή ώρα

Το άγχος του αποχωρισμού είναι πράγματι σοβαρό για έναν σκύλο. Υπάρχουν ράτσες σκύλων που δεν έχουν πρόβλημα να περνάμε λίγο χρόνο μόνοι τους, υπάρχουν όμως κι εκείνες που αγχώνονται και παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα, όταν μένουν μόνα τους για ώρα.

PixabayΈχεις κοινωνικό άγχος

Κι όμως, ένας σκύλος καταλαβαίνει πότε αγχώνεσαι σε κοινωνικές περιστάσεις και αγχώνεται κι αυτός για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μάλιστα, ο τρόπος που ο γονιός του αντιδρά σε κοινωνικές καταστάσεις, δείχνουν τον τρόπο που θα συμπεριφέρεται και ο σκύλος του, τόσο στις επαφές του με άλλους ανθρώπους όσο και με άλλους σκύλους.

Τον διατάζεις συνέχεια

Εσένα σου αρέσει όταν σε διατάζουν συνέχεια να κάνεις αυτό, να κάνεις κι εκείνο, να κάτσεις ήσυχος κτλ.; Ε λοιπόν, γιατί πιστεύεις ότι οι σκύλοι αγαπούν τις διαταγές; Ένα στοιχείο της προσωπικότητας σου που επηρεάζει την ψυχολογία του σκύλου σου είναι η νευρικότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, οι νευρωτικοί άνθρωποι που έδιναν περισσότερες διαταγές στον σκύλο τους (είτε λεκτικές είτε με χειρονομίες), όταν ζητούσαν απ’ τον σκύλο τους να κάτσει κάτω, αυτός αργούσε να υπακούσει στη διαταγή τους, ενώ συνέχιζε να κοιτάζει έναν ξένο.

Διάβασε ακόμη:

Οι τρόποι για να ηρεμήσεις έναν σκύλο που αγχώνεται!

Photo: Unsplash/Rob Wingate

Το άρθρο Με αυτούς τους τρόπους αγχώνεις τον σκύλο σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα