Μήλο: Ο βασιλιάς του Φθινοπώρου και 5 snacks που θα λατρέψεις

13:16 23/9/2021 - Πηγή: iPop

Το μήλο είναι το φρούτο που παίρνει τη σκυτάλη από τα καλοκαιρινά φρούτα και μας δίνει άπειρες επιλογές για ένα θρεπτικό και νόστιμο κολατσιό. Μαζέψαμε 5 snacks με μήλο που ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε. Κάποια από αυτά μπορείτε να τα βάλετε στο ταπεράκι του παιδιού, άλλα για να συνοδεύσετε το απογευματινό σας καφεδάκι ή σαν ένα δυναμωτικό πρωινό.

Όχι άλλα τοστ: Φτιάξε τα 6 πιο ωραία και υγιεινά snacks για το σχολείο

Μήλα ψημένα με κανέλα και γιαούρτι

Υλικά:

2 μήλα κομμένα σε καρεδάκια1
κουτ. σούπας μέλι1 κουτ. σούπας κανέλα 1 κουτ.σούπας νερό

Εκτέλεση:

Κόβουμε το μήλο σε καρεδάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ πυράντοχο Ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά στο σκεύος με το μήλο. Ψήνουμε στα μικροκύματα για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Oat meal ΜήλουFreepik

Υλικά:

2 κουτ.σούπας Βρώμη1 κούπα γάλα (φυτικό ή ζωϊκό) ή νερό1 μήλο κομμένο σε καρεδάκια1 κουτ.σούπας μέλι ή άλλο γλυκαντικό1 κουτ.σούπας κανέλα1 κουτ.σούπας ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

(Μπορείς είτε να κάνεις την παρασκευή που βράζεις την βρώμη είτε εκείνη με το βαζάκι που το αφήνεις όλο το βράδυ στο ψυγείο, είναι θέμα γούστου, εγώ προτιμώ τη βρασμένη εκδοχή).

Για τη βρασμένη βρώμη:

Βάζω τη βρώμη σε κατσαρολάκι μαζί με το νερό ή το γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση στο μέτριο προς δυνατό. Δεν θα πάρει πάνω από 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν γίνει κρέμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. (Σερβίρουμε σε γυάλινο βαζάκι)

Overnight Oats (η βρώμη που αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο)

Βάζω σε ένα βάζο με καπάκι, τη βρώμη και το γάλα ή το νερό και το μέλι και την κανέλα και ανακατεύω καλά. Βιδώνω το καπάκι και αφήνω το βάζο στο ψυγείο για όλο το βράδυ για να φουσκώσει η βρώμη.

Την επόμενη μέρα ανακατεύω το μείγμα, προσθέτω το κομμένο μήλο και το ινδοκάρυδο και αν θέλω επιπλέον κανέλα.

Το αυθεντικό apple crumble ή αλλιώς μηλόπιτα τριφτή για τους… τεμπέληδες!

Σάντουιτς μήλου με φυστικοβούτυρo και σοκολάτα

Υλικά:

2 μήλα2 κουτ.σούπας φυστικοβούτυρο100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μήλα σε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Απλώνουμε ένα στρώμα φυστικοβούτυρου πάνω στο ένα μέρος του μήλου κλείνουμε σαν τοστ με μια ροδέλα μήλου. Το κλείνουμε σαν τοστ και το βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα προαιρετικά για έξτρα γεύση.

Εύκολη μηλόπιταFreepik

Υλικά:

1 σφολιάτα ψυγείου2 μήλα κομμένα σε μισοφέγγαρα2 κουτ.σούπας μαύρη ζάχαρη1 κουτ.σούπας κανέλα1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια3 κούπες γάλα

Εκτέλεση:

Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταψί με αποσπώμενη βάση. Στρώνουμε το ένα φύλλο ώστε να καλύψει όλη τη βάση και τα τοιχώματα. Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί (προσοχή αυτή που γίνεται με κρύο γάλα όχι το βραστό). Όταν πήξει το περιχύνουμε στο ταψί. Διπλώνουμε στο πάνω μέρος της επιφάνειας του γλυκού μας τη σφολιάτα χωρίς να την κλείσουμε εντελώς. Στρώνουμε τα μήλα που έχουμε κόψει και παράλληλα έχουμε περιχύσει με ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε μόλις κρυώσει. Στρούντελ μήλουFreepik

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια100 γραμ.καρύδια 100 γραμ.αμύγδαλα1 κουτ.σούπας ζάχαρη100 γραμ. σταφίδες1 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένοΆχνη ζάχαρη για στόλισμα(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο. Σε ένα λαδόχαρτο στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, βάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ και το καλύπτουμε από πάνω με το άλλο φύλλο σφολιάτας και το τυλίγουμε σαν ρολό. βάζουμε το λιωμένου βούτυρο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Οι επιλογές είναι άπειρες για snack με μήλο, το μόνο σίγουρο είναι ότι μήλο ταιριάζει υπέροχα με την κανέλα, και τους ξηρούς καρπούς. Οι μυρωδιές αυτών των υλικών θυμίζει φθινόπωρο και είναι ζεστές σαν μια αγκαλιά. Καλή επιτυχία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήλο: Ο βασιλιάς του Φθινοπώρου και 5 snacks που θα λατρέψεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα