Μην νιώθεις τύψεις για τους καφέδες που πίνεις! Ξέρεις ποιος είναι ο λόγος;

10:42 30/8/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχεις βαρεθεί να διαβάζεις άρθρα για τα οφέλη του καφέ κι όχι αδίκως, αφού πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν αναφερθεί στα καλά που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας. Ωστόσο, αυτή η νέα έρευνα για τον καφέ έρχεται να προσθέσει περισσότερα επιχειρήματα σε σένα που τον λατρεύεις!

Οι επιστήμονες, λοιπόν, σου λένε τώρα ότι είναι ασφαλές και ωφέλιμο να πίνεις μέχρι 3 καφέδες την ημέρα γιατί μ’ αυτό τον τρόπο προστατεύεις την καρδιά σου.

Δεν νιώθεις την επίδραση του καφέ; Μάλλον φταίει η ώρα που τον πίνεις!

Σύμφωνα

με την έρευνα για τον καφέ, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, σε άτομα που δεν έχουν καρδιακή νόσο, η τακτική κατανάλωση καφέ από 0,5 έως 3 φλιτζάνια την ημέρα συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από προβλήματα καρδιάς, εγκεφαλικό επεισόδιο και πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καφέ.

Unsplash/Annemarie Grudën

Κι αν αναρωτιέσαι εάν αυτά τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα, πρέπει να σου πούμε ότι εξετάστηκαν 468.000 άτομα στο πλαίσιο της μελέτης UK Biobank Study.

«Πρόκειται, από όσο γνωρίζουμε, για τη μεγαλύτερη μελέτη που συστηματικά αξιολόγησε τις καρδιαγγειακές επιπτώσεις της τακτικής κατανάλωσης καφέ σε ένα πληθυσμό χωρίς διαγνωσμένη καρδιοπάθεια», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούτιτ Σίμον του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης.

Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση καφέ είναι ασφαλής, καθώς ακόμη και η υψηλή καθημερινή κατανάλωση δεν σχετιζόταν με αρνητική καρδιαγγειακή έκβαση ή θνησιμότητα κατά τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια. Αντίθετα, η κατανάλωση έως τριών καφέδων τη μέρα σχετιζόταν με μικρότερους κινδύνους για εγκεφαλικό, θάνατο από καρδιαγγειακή νόσο ή άλλη αιτία

Παράλληλα, μελέτες στο παρελθόν έχουν βρει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να προστατεύσει από νόσους όπως διαβήτης, Πάρκινσον, ηπατική νόσος, καρκίνος του προστάτη, Αλτσχάιμερ και πολλές ακόμα.

Αυτή είναι η τελευταία ώρα που μπορείς να πιεις καφέ χωρίς να καταστρέψεις τον ύπνο σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μην νιώθεις τύψεις για τους καφέδες που πίνεις! Ξέρεις ποιος είναι ο λόγος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα