Να γιατί ο Coach σου δεν σε βοήθησε να ζήσεις την ζωή των ονείρων σου

19:17 2/2/2022 - Πηγή: iPop

Δοκίμασα συνεδρίες coaching, αποφασισμένη για την αλλαγή και την επιτυχία αλλά γιατί δεν με βοήθησε ο coach τελικά; Ίσως έχεις δει και εσύ όλον αυτόν το χαμό που επικρατεί στα social media με την αυτοβελτίωση και τους coaches να υπόσχονται αλλαγή και αποτελέσματα που βλέπουν όλοι εκτός από εσένα. Τι συμβαίνει αλήθεια, είναι απάτη το coaching; Είναι τσαρλατάνοι που βγαίνουν εκεί έξω και κοροϊδεύουν τους ανθρώπους με σκοπό να βγάλουν χρήματα;

FreepikΓιατί δεν με βοήθησε ο coach

Οι

δύο καραντίνες που περάσαμε, ο χρόνος που περάσαμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας, πολλούς μας ώθησε προς την αυτοβελτίωση. Αν χρησιμοποιείς το Instagram ίσως έχεις μπερδευτεί με όλα αυτά τα τσιτάτα σοφίας και αυτοβοήθειας που γράφει ο καθένας στον τοίχο του. Πιστοποιημένος ή μη. Ο καθένας μπορεί να γίνει coach, πια υπάρχουν προγράμματα και με 10 ώρες και 100€ μπορείς να βγεις εκεί έξω και να πουλήσεις υπηρεσίες coaching. Μπορείς, αλλά η ευθύνη είναι τεράστια!

Οι coaches δεν δίνουν λύσεις, δεν πατρονάρουν τα βήματά σου, δεν προτείνουν και δεν πρέπει να δεχτείς κάτι τέτοιο στη συνεργασία σου. Οι coaches πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και ανοιχτό. Να έχουν mindset ανάπτυξης ώστε να βοηθήσουν τον πελάτη τους σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και με σεβασμό στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

Δεν σε βοηθήθηκες από τη συνεργασία γιατί ενώ ήσουν αποφασισμένος και έτοιμος για δράση και δέσμευση ωστόσο κάπου στη διαδικασία ξέχασες το συγκεκριμένο, το σημαντικό και αναλώθηκες στο μικρό, στο ανούσιο, στους άλλους και όχι στο εσύ.

Τι θα είχες κερδίσει

Όσο εσύ έδινες τα χρήματά σου στον coach για να μιλήσεις για όλα αυτά που είναι έτσι καμωμένα και δεν μπορούν να αλλάξουν, όσο εσύ διάλεγες να ρίχνεις την οπτική σου πάνω σε θέματα που μπορεί να είναι σημαντικά μεν αλλά δεν έχεις κανέναν έλεγχο δε, έχανες την δυνατότητα να δεις την βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου να βγαίνει εκεί έξω και να κερδίζει τη ζωή που του αξίζει.

Αυτό θα μπορούσε να σε βοηθήσει ο coach σου να κάνεις. Και το είδα σε πολλούς ανθρώπους να χάνουν αυτήν την ευκαιρία, ροκανίζοντας το χρόνο τους σε δικαιολογίες πάνω σε όλα όσα δεν μπορούν ή έιναι δύσκολα ή έφταιγε πάντα κάποιος άλλος.

Δε σου δίνει λύσεις ο coach, δεν τις χρειάζεσαι άλλωστε μόνος σου ξέρεις τι χρειάζεσαι στη ζωή σου. Μόνος σου ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Με τη συνεργασία του coach θα έβαζες σε μια σειρά την ίσως μπερδεμένη σκέψη σου, θα σημείωνες κάτω στο χαρτί τις προοπτικές που έχεις και ποια είναι η τελική εικόνα που οραματίζεσαι για εσένα. Θα έβλεπες τις δράσεις που χρειαζόταν να κάνεις πάνω στη στρατηγική που συμφώνησες και θα λάμβανες πίσω τα αποτελέσματα της διαφορετικής δράσης σου.

Θα έβαζες σε μια σειρά, το πρόγραμμα της εβδομάδας σου και των οικονομικών σου. Θα τακτοποιούσες ότι χρειαζόταν να ρυθμιστεί για να λειτουργεί σωστά όλο το σύνολό που σε αποτελεί.

Βαρέθηκες και εσύ να διαβάσεις ποστ αυτοβελτίωσης στα social media;

Μπορείς και εσύ!

Δεν μ’ αρέσουν οι γενικεύσεις αλλά δεν μπορώ να μην κάνω αυτόν το συσχετισμό. Στην Αμερική εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια άνθρωποι κατακτούν τους στόχους τους και ζουν κάθε μέρα τη ζωή που αποφασίζουν ότι τους αξίζει και φυσικά χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των coaches. Εμπιστεύονται τους ανθρώπους και ξέρουν ότι θα δουν εγγυημένα αποτελέσματα και όντως το βλέπουν.

Στην Ελλάδα, δεν εμπιστεύεσαι τον επαγγελματία γιατί δεν ξέρει και όντως σε κάποιες περιπτώσεις όντως δεν ξέρει. Όμως υπάρχουν και κάποιοι που μπορούν να σε βοηθήσουν και τα χρήματα που θα δώσεις θα είναι πραγματικά μια επένδυση για εσένα και τη ζωή σου.

Αν το χθες σε βασανίζει και δεν σου επιτρέπει να είσαι λειτουργικός άνθρωπος, αν υπάρχει κάποιο τραύμα που χρειάζεται να γιατρέψεις μέσα σου, κάνε το στον επαγγελματία που μπορεί να σε βοηθήσει να το κάνεις αυτό. Ο coach δεν είναι αυτός σε αυτήν την περίπτωση.

Τα πάντα ξεκινούν και καταλήγουν σε εμάς

Οι επιλογές που έχεις είναι δύο, ή να κάθεσαι να κλαις τη μοίρα σου για όλα όσα ήρθαν άσχημα στη ζωή σου, οι απαράδεκτοι εργοδότες, η κακή σχέση, η μη λειτουργική επικοινωνία με τους σημαντικούς άλλους κλπ, ή να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να μην επιτρέψεις σε κανέναν και τίποτα να σε κρατάει πια πίσω. Αν πιστέψεις ότι σου αξίζει το καλύτερο τότε αυτό θα λάβεις στη ζωή σου.

Υ.Γ: Οι πρωταθλητές δεν έφτασαν στο νούμερο ένα κάνοντας προπόνηση μόνοι τους.

Πώς μπορεί να σε βοηθήσει η συνεργασία με έναν Life Coach; Θα δώσει λύση σε κάθε σου πρόβλημα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Να γιατί ο Coach σου δεν σε βοήθησε να ζήσεις την ζωή των ονείρων σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Coach,