Ο καύσωνας, το κλίμα και πώς αυτό μας αρρωσταίνει

12:54 15/5/2020 - Πηγή: iPop

Οι επιστήμονες για ακόμα μια φορά μας υπενθυμίζουν πως υπάρχει κάτι στο οποίο δεν δίνουμε όση σημασία θα έπρεπε κι αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια μας την υγεία. Η αυξημένη θερμοκρασία σε όλο τον πλανήτη εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι απ’ την αυξημένη θερμοκρασία;

Οι Καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό, σημείωσαν ότι σε όλο τον κόσμο ο κίνδυνος να πεθάνει ή να ασθενήσει κάποιος λόγω της αυξημένης θερμοκρασία, αυξάνεται συνεχώς μετά το 1980.

Οι έντονες κλιματικές αλλαγές που αναμένονται στα επόμενα χρόνια

θα έχουν τρομακτικές συνέπειες στον πλανήτη μας γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε τώρα.

Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν τα αποτελέσματα 100 χρόνων κλιματικής αλλαγής

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά την περίοδο 2015-2019 σημειώθηκαν ακραίες συνθήκες, όπως μεγάλη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, άνοδος της στάθμης της θάλασσας και αλλαγές στη χημική σύσταση των ωκεανών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς, κάθε χρόνο απ’ το 1980, η πιθανότητα να νοσήσει ή να πεθάνει κάποιος από αιτίες σχετικές με την αύξηση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει πλέον σε περιοχές όπου σημειώνονται καύσωνες διάρκειας τουλάχιστον 20 ημερών το χρόνο.

Έτσι, η έρευνα συστήνει στα κράτη να λάβουν ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσα από τις εφαρμογές της πράσινης οικονομίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Η Γη μπορεί να μπει σε φάση «θερμοκηπίου» αν δεν γίνει κάτι με την κλιματική αλλαγή

Το άρθρο Ο καύσωνας, το κλίμα και πώς αυτό μας αρρωσταίνει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα