Ο πιο νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα και σταφίδες

14:07 1/3/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις δοκιμάσει τόσους χαλβάδες, αλλά δεν έχει καταλήξει σε κάποιον που να σε τρελαίνει. Ωστόσο, αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς θα σε ενθουσιάσει και δε θα θες να σταματήσεις να τον τρως. 

Μετά το φαγητό θες ένα γλυκάκι. Κι αν νηστεύεις, κι αν είναι Καθαρά Δευτέρα, τι κάνεις; Φυσικά κι επιβάλλεται να γλυκαθείς κι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ό,τι πρέπει για

την περίσταση. Υπάρχουν, άλλωστε τόσες επιλογές για να φτιάξεις τον χαλβά ανάλογα με τα γούστα σου και τις ορέξεις σου, όπως με ταχίνι, με κακάο, με αμύγδαλα, με σταφίδες ή και πιο απλό και παραδοσιακό.

Τι θα χρειαστείς;1 ποτήρι ελαιόλαδο1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό3 ποτήρια ζάχαρη4 ποτήρια νερό1 φλούδα λεμονιού1 φλούδα πορτοκαλιού1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1 ξυλάκι κανέλας150 γραμμάρια σταφίδα150 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρντισμένοΠώς θα φτιάξεις αυτόν τον χαλβά;Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι για να καβουρδιστεί, ανακατεύοντας συνεχώς.Όταν σκουρύνει το σιμιγδάλι το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τη σταφίδα.Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού, την σκόνη κανέλας και το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε συχνά ενώ βράζει.Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το σιρόπι.Όταν το μείγμα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.Τον βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά ατομικά φορμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τον σερβίρουμε.Μπορούμε να τον πασπαλίσουμε με κανέλα και να τον διακοσμήσουμε με αμύγδαλα ή σταφίδες.

Φτιάξε με τα χεράκια σου την καλύτερη σπιτική λαγάνα που έχεις δοκιμάσει ποτέ για την Καθαρά Δευτέρα! 

Δοκίμασε ακόμα να φτιάξεις:

Σοκολατένιος χαλβάς με ταχίνι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Photo: Instagram/ freshpatisserie

Το άρθρο Ο πιο νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα και σταφίδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα