Οδηγός επιβίωσης για μεγάλες αποφάσεις από τον Matthew McConaughey

17:19 23/5/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, άλλες μεγάλες και άλλες μικρές. Όλη μας η ζωή στηρίζεται στις επιλογές που κάνουμε ανά δευτερόλεπτο. Πολλές φορές οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε μπορεί να μας αλλάξουν τη ζωή είτε είναι εύκολες είτε δύσκολες – ωστόσο στην πλειοψηφία τους είναι δύσκολες! Ο οδηγός του Matthew McConaughey για τη λήψη αποφάσεων είναι τόσο απλός που οριακά μπορεί να φανεί ακόμα και δύσκολος!

Ο οδηγός του Matthew McConaughey για τη λήψη αποφάσεων

Όλοι κάνουμε

το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε έξυπνες αποφάσεις. Καταλήγουμε όλοι να λυπούμαστε για τουλάχιστον μερικές από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Ίσως δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες ή ίσως η διαίσθησή μας μας απογοητεύει. Ίσως ακόμα να είχαμε μια «ανθρώπινη» στιγμή. Μερικοί άνθρωποι τείνουν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις από άλλους – συνήθως επειδή ακολουθούν μια αξιόπιστη διαδικασία λήψης αποφάσεων αντί να βασίζονται στην ακατέργαστη νοημοσύνη.

Freepik

Για παράδειγμα, ο Jeff Bezos δεν ξοδεύει πολύ χρόνο σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εύκολα αναστρέψιμων αποφάσεων. Η Oprah Winfrey αποφασίζει ποιες γέφυρες θα διασχίσει και ποιες θα κάψει. Ο Steve Jobs έχει πει ότι το να αποφασίσεις πότε να εμπιστευτείς τον εαυτό σου θα κάνει τη διαφορά στη ζωή σου. Και έπειτα υπάρχει η προσέγγιση που χρησιμοποιεί ο Matthew McConaughey όταν αποφασίζει εάν θα κάνει ή όχι μια ταινία – μια απόφαση που μπορεί να σημαίνει δέσμευση τεσσάρων έως έξι ή περισσότερων μηνών από τη ζωή του σε αυτό το έργο – στο καθημερινό podcast του Ryan Holiday αποκάλυψε ότι πρόκειται για το εξής απλό “Ένα γρήγορο όχι ή ένα μεγάλο ναι!”.

Στην πραγματικότητα η επιλογή είναι πιο απλή από ό,τι μπορείς να φανταστείς όπως χαρακτηριστικά και ο ίδιος έχει τονίσει:

Το μυαλό μου είναι αρκετά γρήγορο. (Αλλά) αν υπάρχει κάτι που πραγματικά θέλω να κάνω … προτού να πω ναι, πριν πω,” το κάνω “, όλα για μένα κοιτάζουν μέσα από το φακό αυτού του μέλλοντος. Τώρα, εγώ μπορεί να ξυπνήσω στη μέση της νύχτας τρεις νύχτες αργότερα και να σκέφτομαι: Ανησυχώ ακόμα για αυτόν τον σκηνοθέτη; Εμπιστεύομαι το σενάριο; Τι με κρατάει;

Τότε θα πάω για δύο εβδομάδες σκεφτόμενος,” Δεν το κάνω. ” Τώρα τι με κρατάει τη νύχτα; Εάν δεν κοιμάμαι καλά, είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι πιθανότατα δεν πρέπει να το κάνω. Αν ξυπνήσω στη μέση της νύχτας σκεφτόμενος, «Argh … πρέπει να το κάνω! Πρέπει να το κάνω! ” Η ιδέα να μην το κάνω αυτό, είναι κάτι που θα μετανιώσω τόσο άσχημα …

Δίνω στον εαυτό μου περίπου 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες σε κάθε πλαίσιο σκέψης:” Ναι, θέλω, όχι δεν θέλω

Το ίδιο μπορείς να δοκιμάσεις και με ένα νόμισμα, δώσε τις δύο σου επιλογές, στρίψ’ το και αν δε σ’ αρέσει το αποτέλεσμα τότε ξέρεις τι πρέπει να επιλέξεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οδηγός επιβίωσης για μεγάλες αποφάσεις από τον Matthew McConaughey εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα