Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια: Αποτρόπαια εγκλήματα, μυστήριοι θάνατοι και ένα ασταμάτητο κορίτσι

19:01 26/11/2022 - Πηγή: iPop

Όλοι θυμόμαστε εκείνο το βράδυ που βάλαμε μια χαλαρή ταινία στον καναπέ μας- μέχρι να μας πάρει ο ύπνος μωρέ- αλλά τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι. Ναι, για εκείνη την ταινία λέω που σε κράτησε ξύπνια μέχρι το ξημέρωμα γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμηθείς, αν δεν μάθαινες την λύση του μυστηρίου. Ε, λοιπόν ετοιμάσου αυτή τη φορά να ξαναζήσεις μια λίγο διαφορετική, αλλά ακόμη πιο έντονη εμπειρία, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου που θα σου ζωντανέψει τη φαντασία.

Ερασιτέχνες ντετέκτιβ, σκληροτράχηλοι αστυνομικοί, άλυτα

μυστήρια, περίεργες συμπτώσεις και ένας ή και παραπάνω φόνοι. Αυτή είναι η συνταγή για ένα επιτυχημένο βιβλίο μυστηρίου. Μυστήρια και θρίλερ αποτελούν το δεύτερο πιο δημοφιλές είδος βιβλίων μετά τα ρομαντικά. Γιατί ως αναγνώστες νιώθουμε αυτή την έλξη από ιστορίες που κατακλύζουν τις σκοτεινές εσοχές της ανθρώπινης φύσης;

Αγωνία μέχρι και την τελευταία σελίδα – Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ το μυστήριο;

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αστυνομικά μυστήρια και τα ψυχολογικά θρίλερ υπόσχονται δράση και περιπέτεια, σωστά; Στοιχεία που δύσκολα θα βρεις σε άλλο είδος βιβλίων. Δεν ξέρω πώς το βιώνεις εσύ, αλλά προσωπικά διαβάζοντας ένα βιβλίο, νιώθω σαν παίρνω μέρος σε μια περιπέτεια που δεν θα μπορούσα να ζήσω στην πραγματική ζωή!

Μπορείς να δεις τον εαυτό σου μέσα από αυτές τις φιγούρες των ηρώων, οι οποίοι είναι αναπόφευκτα πιο δυνατοί, πιο γενναίοι και πιο γρήγοροι από τον μέσο άνθρωπο/αναγνώστη. Σε κάποιο υποσυνείδητο, αντιπροσωπεύουν αυτό που θα ήθελες να είσαι. Και το καλύτερο; Μπορείς να συμμετέχεις σε όλη τη δράση χωρίς φόβο ή κίνδυνο για τη ζωή σου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μυθιστορημάτων τελειώνει με τη σύλληψη ή τη δολοφονία του «κακού». Υπάρχει λοιπόν ένα αίσθημα δικαίου που εξυπηρετεί την επιθυμία μας για δικαιοσύνη και ισορροπία. Νιώθουμε ασφαλείς και ικανοποιημένοι γνωρίζοντας ότι ο κακός θα τιμωρηθεί, γιατί άλλωστε αυτό πρέπει να συμβαίνει στην πραγματική ζωή, παρόλο που γνωρίζουμε καλά πως δεν συμβαίνει πάντα.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι τα βιβλία μυστηρίων λειτουργούν σαν ένα είδος απόδρασης. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς ούτε συμμετέχουμε στην επίλυση εγκλημάτων, ούτε και είμαστε οι ίδιοι εγκληματίες, έχουμε τη δυνατότητα μέσα από αυτά, να αφήσουμε στην άκρη για λίγο τον δικό μας ακατάστατο κόσμο, για να εισχωρήσουμε σε μία περιπέτεια, όπου ξέρουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Ίσως αυτό να μας δίνει τη σιγουριά ότι και οι δικές μας μάχες έχουν ένα αίσιο τέλος.

Εξιχνιάζοντας το μυστήριο…

Είναι αναπόσπαστη η ανάγκη του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του να θέλει να ερμηνεύει και να εξηγεί τα γεγονότα γύρω του. Πόσες φορές σε βραδιές ταινίας με τις παρέες μας κάνουμε θεωρίες μεταξύ μας για την έκβαση του σεναρίου και τους ενόχους;

Κάτι τέτοιο ετοιμάσου να ζήσεις, παρέα με την Πιπ, μια νεαρή μαθήτρια, να εξετάσεις βήμα βήμα ένα τραγικό έγκλημα που έχει στοιχειώσει μια ολόκληρη πόλη. Αλλά πώς η Πιπ κατέληξε να ασχολείται με μια κλειστή για τον υπόλοιπο κόσμο υπόθεση;

Τι την ώθησε να αφήσει στην άκρη την κατά τα άλλα ήρεμη και «βολεμένη» ζωή της και να ακολουθήσει έναν δρόμο γεμάτο μυστήριο, καλά κρυμμένα μυστικά και τελικά να αναθεωρήσει για όλα όσα θεωρούσε μέχρι τότε δεδομένα;

«Είχε ξεμείνει από λέξεις.

Κοίταζε το χαρτί και κουνούσε το κεφάλι. Το συναίσθημα που την είχε καταλάβει ήταν πρωτόγονο και βουβό. Μια μουδιασμένη οργή, μουντζουρωμένη με τρόμο. Και η προδοσία μακέλευε κάθε ικμάδα της ύπαρξής της».

Με το βιβλίο «Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια», θα νιώσεις από την αρχή κιόλας μέρος της ιστορίας, θα αισθανθείς κάθε συναίσθημα της Πιπ και τελικά θα πιάσεις τον εαυτό σου να ψάχνει απεγνωσμένα τη λύση του μυστηρίου, σαν να εξαρτάται η ζωή σου από αυτό.

Είναι από τα λίγα βιβλία που καταφέρνουν με τέτοια γλαφυρότητα να κάνουν τον αναγνώστη να νιώσει μέρος της ιστορίας και όχι απλά παρατηρητής της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χιλιάδες αναγνώστες αφού το διαβάσουν, το χαρακτηρίζουν εξαιρετικά «εθιστικό» και «καθηλωτικό».

Καμία φορά πρέπει να δει κανείς πίσω από τα γεγονότα για να βρει την πραγματική αλήθεια.

Συντροφεύοντας την Πιπ λοιπόν στο ταξίδι αυτό, ετοιμάσου να αναζητήσεις την πραγματική αλήθεια για τον φόνο της Άντι Μπελ. Μια ιστορία που κρατάει χρόνια αλλά οι θολές γραμμές αναμεσά σε παρελθόν και παρόν δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Υπάρχουν υποψίες ότι κάποιοι δεν θέλουν η Pip να συνεχίσει να ψάχνει και ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Θα καταφέρει να φτάσει στην αλήθεια πριν να είναι αργά;

Το συναρπαστικό βιβλίο «Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια: Αποτρόπαια εγκλήματα, μυστήριοι θάνατοι και ένα ασταμάτητο κορίτσι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα