Οι καλύτερες σειρές που πέρασαν από το HBO και έγραψαν ιστορία

18:01 9/11/2022 - Πηγή: iPop

«Δεν είναι τηλεόραση, είναι το HBO». Αυτό είναι το σλόγκαν του καλωδιακού δικτύου, που άλλαξε για πάντα το τηλεοπτικό τοπίο και εγκαινίασε μια καινούργια εποχή σ’ αυτό που σήμερα λέμε τηλεόραση. Τα 50 χρόνια έκλεισε το συνδρομητικό αυτό κανάλι και εμείς δεν μπορούμε παρά να κάνουμε μια αναδρομή στις καλύτερες σειρές του HBO.

Το HBO, πλέον θυγατρική της Warner

Bros, είναι η παλαιότερη συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξεκινώντας στις 8 Νοεμβρίου 1972, τα τελευταία 50 χρόνια, το HBO παρήγαγε μερικές από τις καλύτερες δημιουργίες στην τηλεόραση φιλοξενώντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο Χόλιγουντ.

Πώς μπορείς να μην βγάλεις το καπέλο στο υπέροχο σόου του Larry Sanders; Ή να μην αναφερθείς σε νέες προσθήκες, όπως το Euphoria -που έχουν μετατρέψει την κατηγορία του συχνά μελοδραματικού εφηβικού δράματος σε μια πρωτοποριακή αφήγηση για τη χρήση ναρκωτικών και τις κοινωνικές πιέσεις-;

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.. ή μήπως όχι; 5 ταινίες που μας καθήλωσαν αλλά είχαν το χειρότερο φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου

Οι καλύτερες σειρές του HBO

Sex and the City (1998-2004)

Επαναστατικό για την εποχή του, δεν θα μπορούσα να μην αναρωτηθώ… θα μπορούσε ποτέ αυτή η λίστα να συμπεριλάβει το Sex and the City εκτός της πρώτης πεντάδας; Ωστόσο, με την επαναφορά των χαρακτήρων στην σημερινή εποχή, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Είναι δίκαιο αυτό; Ισως όχι. Αλλά αυτό είναι το ρίσκο που παίρνεις όταν ξαναζεσταίνεις το ίδιο φαγητό. Οι περιπέτειες της Carrie, της Samantha, της Miranda και της Charlotte καθόρισαν μια γενιά και έθεσαν την ιδέα ότι μια εκπομπή για τις γυναίκες θα μπορούσε να είναι απλώς ένα ρίσκο όπως οτιδήποτε άλλο στην τηλεόραση.

True Blood (2008-2014)

Ο σκοτεινός τρόμος διαδραματίζεται στη Λουιζιάνα και βασίζεται σε σέξι βρικόλακες με κοφτερά δόντια. Αυτό το δράμα είναι από τις καλύτερες τηλεοράσεις εκεί έξω με την Anna Paquin στα καλύτερά της.

Game of Thrones (2011-2019)

Το φαινόμενο Game of Thrones είναι δύσκολο να αγνοηθεί. (Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με αυτή την πολύ άνιση τελευταία σεζόν.) Εάν οι Sopranos καθόρισαν το είδος της τηλεόρασης υψηλής ποιότητας, τότε πρέπει να δώσετε στο GoT τα εύσημα για την επαναφορά της.

The Sopranos (1999-2007)

Οι Sopranos είναι υπεύθυνοι για την τηλεόραση κύρους όπως την ξέρουμε και, τελικά, καμία άλλη εκπομπή σε αυτήν τη λίστα δεν θα ήταν αυτό που είναι χωρίς την καθοδήγησή της.

Chernobyl (2019)

Τίποτα σαν ένα τεράστιο πυρηνικό ατύχημα, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, σωστά; Η μίνι σειρά του 2019 κατέκτησε πολλά βραβεία και εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό αποδοχής 96% στο Rotten Tomatoes.

The Flight Attendant (2020-2022)

Είναι το Flight Attendant δράμα, κωμωδία, θρίλερ ή μυστήριο; Ίσως είναι λίγο από όλα. Η Kaley Cuoco πρωταγωνιστεί ως Cassie Bowden, μια καυτή αεροσυνοδός που ξυπνά σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου με έναν νεκρό και δεν έχει ιδέα τι συνέβη. Η αναζήτηση της Cassie να λύσει το έγκλημα την οδηγεί στις πιο σκοτεινές εσοχές της ψυχής της, όπου αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον αλκοολισμό της καθώς και την περίπλοκη ανατροφή της.

Veep (2012-2019)

Τι συμβαίνει όταν κάποιος απολύτως ανίκανος καταλήγει στο υψηλότερο αξίωμα της χώρας; Αλλά περισσότερο από αυτό, η Julia Louis-Dreyfus δημιούργησε έναν χαρακτήρα που την ξεχώρισε πολύ από τα χρόνια της στο Seinfeld, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς κωμικούς της εποχής μας.

The Leftovers (2014-2017)

Οι Leftovers τόλμησαν να είναι περιπετειώδεις με τρόπους που πολλές εκπομπές αποφεύγουν: μεγάλα μυστήρια, ένα αμφιλεγόμενο τέλος και μια πορεία που μας άφησε να αναρωτιόμαστε πόσο καλή είναι η Carrie Coon.

5 εξαιρετικές ταινίες που αξίζει να δεις και να βάλεις στη λίστα με τις αγαπημένες σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι καλύτερες σειρές που πέρασαν από το HBO και έγραψαν ιστορία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα