Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ποιοι Έλληνες διεκδικούν μετάλλια και ποιες χώρες πήραν το χρυσό με νέα ρεκόρ

11:35 28/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο έχουν ξεκινήσει και η Ελλάδα κάνει δυναμικές εμφανίσεις σε όλα τα αγωνίσματα. Οι Έλληνες αθλητές δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα, καθώς ήδη ορισμένοι έχουν περάσεις στους ημιτελικούς – τελικούς και διεκδικούν τα πρώτα μετάλλια. Αρκετές βέβαια είναι και οι χώρες οι οποίες έχουν απολαύσει τα πρώτα τους χρυσά, σπάζοντας νέα

ευρωπαϊκά και ολυμπιακά ρεκόρ!

Προκρίθηκε στα προημιτελικά η Τελτσίδου

Η Ελισάβετ Τελτσίδου έκανε το 2χ2 στο τουρνουά τζούντο και διεκδικεί ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κέρδισε μέσα σε 37 δευτερόλεπτα τον πρώτο της αγώνα, ενώ κατάφερε να βγει νικήτρια κι από τον δεύτερο και πλέον έχει προκριθεί στην οκτάδα και θα αγωνιστεί στον τελικό του ομίλου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου πήραν την πρώτη θέση στον ημιτελικό της δίκωπου 

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου πήραν την πρώτη θέση στον ημιτελικό της δίκωπου και προκρίθηκαν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δύο κορίτσια έκαναν μια συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 200 μέτρα και πέρασαν μπροστά, για να τερματίσουν σε χρόνο 6:48.70, επίδοση που ήταν η κορυφαία όλων των εποχών! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6:49.08 και άνηκε σε πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας από το 2017.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του ελληνικού πληρώματος, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς στη δεύτερη ημιτελική σειρά το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας το κατέρριψε αμέσως, τερματίζοντας σε χρόνο 6:47.41.

Στον τελικό (αύριο (29/7) στις 03:30 ώρα Ελλάδος) εκτός της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας, προκρίθηκαν και οι Βρετανία, Καναδάς, Ρωσία και Ισπανία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Αποκλεισμός Τσιτσιπά λίγο μετά τον τραυματισμό του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τη συνέχεια του μονού των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας πρωταθλητής πλήρωσε τον τραυματισμό του στον τελευταίο πόντο του 2ου σετ και ηττήθηκε με 2-1 (2-6, 7-6, 6-2) από τον Γάλλο Humbert.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Oksana Chusovitina: Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης που σπάει ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Milak έσπασε το Ολυμπιακό ρεκόρ του Phelps στα 200 μέτρα πεταλούδας

Ένα από τα Ολυμπιακά ρεκόρ του Michael Phelps ανήκει στο παρελθόν στην κολύμβηση. Ο Ούγγρος Kristóf Milák το κατέρριψε, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα πεταλούδας, καθώς τερμάτισε σε χρόνο 1:51.25. Ο Ούγγρος ξεπέρασε το ρεκόρ του Michael Phelps που ήταν 1:52.03 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο 100αρι.

AP Photo/Charlie RiedelΗ πρώτη αθλήτρια που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 1.500μ. ελεύθερο

Το πρώτο της μετάλλιο και, μάλιστα, χρυσό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε η Katie Ledecky, για την Αμερική, κι έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 1.500μ. ελεύθερο.

TOM PENNINGTON/GETTY

Έξι φορές που πήραμε έμπνευση από τους Ολυμπιονίκες

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Τα χρυσά μετάλλια

Οι πρωταθλητές Ευρώπης Hugo Boucheron και Matthieu Androdias, κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο για τη Γαλλία με χρόνο 6:00.33, που είναι και Ολυμπιακό ρεκόρ.

Σε ότι αφορά στο διπλό σκiφ γυναικών, οι Bodnar και Radis, από τη Ρουμανία, κατέκτησαν την πρώτη θέση με ολυμπιακό ρεκόρ και χρόνο 6:41.03. 

Χρυσή και η Μεγάλη Βρετανία μετά από 109 χρόνια σε ομαδικό κολύμβησης. Η τετράδα των Tom Dean, James Guy, Matthew Richards, and Duncan Scott σημείωσε με χρόνο 6:58.58, που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης, 6:59.15 είχε η Ρωσία από το Παγκόσμιο της Ρώμης, στις 31/7/2009, και απείχε μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου από το παγκόσμιο ρεκόρ.

CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ποιοι Έλληνες διεκδικούν μετάλλια και ποιες χώρες πήραν το χρυσό με νέα ρεκόρ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα