Οριστική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια απ’ το Βόλο

18:22 2/7/2019 - Πηγή: iPop

Μια υπόθεση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και πήρε μεγάλες εκτάσεις, όπως ήταν αναμενόμενο. Πλέον, η απόφαση του Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια απ’ το Βόλο δικαιώνει τη γυναίκα. 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια απ’ το Βόλο δικαιώνει την 53χρονη, η οποία είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά. Η γυναίκα προκειμένου να καταφέρει να αποκτήσει τα τυπικά προσόντα και να συμμετέχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στη

θέση καθαρίστριας κρατικού παιδικού σταθμού, άλλαξε από Ε’ σε ΣΤ’ το απολυτήριο Δημοτικού.

Πλέον, η απόφαση την δικαιώνει. Ειδικότερα, η Πλήρης Ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την 3/2019 απόφασή της, προχώρησε στην αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της Λάρισας, που είχε καταδικάσει σε κάθειρξη δέκα ετών την καθαρίστρια από τον Βόλο.

Σύμφωνα με το epoli.gr, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε αποδεκτή την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης στα δυο βασικά ζητήματα που αυτή ήγειρε:

Δεν υπήρχε απάτη κατ’ εξακολούθηση. Η απάτη διαπράχτηκε μια φορά, τη χρονιά που η γυναίκα κατέθεσε το παραποιημένο απολυτήριο. Δεν διέπραττε απάτη η καθαρίστρια κάθε φορά που πήγαινε και εισέπραττε το μισθό της, απεφάνθη ο Άρειος Πάγος, κρίνοντας ότι το Πενταμελές της Λάρισας έκανε «εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή των ουσιαστικών διατάξεων».Δεν υπάρχει ζημιά του Δημοσίου, διότι οι μισθοί που εισέπραξε η καθαρίστρια ισοσταθμίζονται από την παροχή της εργασίας της. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το Πενταμελές της Λάρισας «παραβίασε εκ πλαγίου την εφαρμοσθείσα ουσιαστική ποινική διάταξη».

Ομοφωνία υπήρξε για το πρώτο ζήτημα από την Ολομέλεια, ενώ αναφορικά με το δεύτερο ζήτημα υπήρξε μειοψηφία 12 αρεοπαγιτών (σε σύνολο 39 μελών της Ολομέλειας).

Να θυμίσουμε πως η 53χρονη γυναίκα κρίθηκε ένοχη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και είχε οδηγηθεί στις φυλακές της Θήβας.

Photo:  Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Το άρθρο Οριστική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την καθαρίστρια απ’ το Βόλο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα