Όσα πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσεις το τρέξιμο, για καλύτερα αποτελέσματα

10:47 25/3/2021 - Πηγή: iPop

Αγόρασες φόρμες, σωστά παπούτσια, βρήκες τις «καλές» διαδρομές, έψησες και φίλους και θεωρείς πως είσαι έτοιμη να ξεχυθείς στους δρόμους! Χμμ…υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις τρέξιμο και μάλλον τα αγνοείς.

Το ότι το τρέξιμο είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος άθλησης και το ότι μπορούν να το κάνουν όλοι δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζεις κάποια πράγματα, τα οποία φυσικά και θα σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στην προπόνησή σου. Δεν μιλάμε για πληροφορίες τύπου

ποια τραγούδια να κατεβάσεις, ποιο είναι το κατάλληλο app ή πού τρέχει ο ωραίος γείτονας. Μιλάμε για βασικές αρχές που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

Τι πρέπει να ξέρεις, λοιπόν, πριν ξεκινήσεις τρέξιμο;

Το περπάτημα δεν είναι ντροπή

Δεν χρειάζεται να κρατήσεις έναν ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Όταν δεις ότι κουράζεσαι, ρίξε τους ρυθμούς και συνέχισε περπατώντας μέχρι να δεις ότι είσαι σε θέση να συνεχίσεις το τρέξιμο. Σταδιακά θα δεις ότι οι αντοχές σου θα αυξηθούν.

Πας για τρέξιμο κάθε πρωί; 5 μυστικά για να το κάνεις σωστά! (Και χωρίς να τα φτύνεις)

Πρέπει να τρως

Δεν λέμε να ξεκινήσεις το τρέξιμο αφού έχεις καθαρίσει μία κατσαρόλα κοκκινιστό και μία τούρτα τιραμισού, αλλά μην προσπαθήσεις να μειώσεις τις θερμίδες, γιατί έτσι μειώνεις και την ενέργειά σου. Το σώμα χρειάζεται καύσιμα για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, μην το ξεχνάς.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι πιο γρήγορος

Γενικά ο ανταγωνισμός είναι καλός, καθώς σε κάνει να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Στο τρέξιμο, όμως, δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι πιο γρήγορος ή ποιος αντέχει περισσότερο (εκτός και αν είσαι σε αγώνα, αλλά δεν μιλάμε γι’ αυτή την περίπτωση τώρα). Εσύ πρέπει να συγκεντρωθείς στον εαυτό σου. Ο μόνος που ανταγωνίζεσαι είσαι εσύ.

unsplash/Clem Onojeghuo Βρες χρόνο

Η καθημερινότητά σου δεν είναι εύκολη, τα ωράρια εξαντλητικά, οι υποχρεώσεις αμέτρητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις για τρέξιμο! Βρες έστω μισή ώρα, φόρα τα αθλητικά σου και ξεκίνα να τρέχεις. Άσε τις δικαιολογίες, μισή ώρα πριν πας στη δουλειά, ή μισή ώρα αφού γυρίσεις από τη δουλειά, μπορείς να τη βρεις.

Έτσι θα κάνεις τη μετάβαση απ’ το χαλαρό περπάτημα στο τρέξιμο

Αν χάσεις μία προπόνηση δεν χάθηκε ο κόσμος

Οκ, μπορείς να βρεις τον χρόνο, αλλά υπάρχουν και οι μέρες που πραγματικά είναι αδύνατον. Αυτό είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας! Αν χάσεις μία προπόνηση, λοιπόν, δεν χάθηκε ο κόσμος. Μπορείς να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο την επόμενη μέρα. Απλά μην μπεις στη λογική του «δεν πειράζει» και ενώ έχεις βρει τους ρυθμούς σου ξανά κάτσεις στον καναπέ σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όσα πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσεις το τρέξιμο, για καλύτερα αποτελέσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα