Όταν ο Παπανδρέου σχολίασε την ατάκα «λεφτά υπάρχουν»

08:01 22/7/2019 - Πηγή: iPop

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή σχολίασε την ατάκα «λεφτά υπάρχουν», υποστηρίζοντας πως ήταν κάτι που απέδειξε, αλλά… χάλασε την πιάτσα!

Στην πρώτη του ομιλία μετά το 2015 απ’ το βήμα της Βουλής, ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγόρησε ΝΔ

και ΣΥΡΙΖΑ ότι για να να κατηγορήσουν το ΠΑΣΟΚ και ως εξιλαστήριο θύμα να πληρώσει τα σπασμένα, απέκρυψαν τα πραγματικά και βαθύτερα προβλήματα της χώρας, με τεράστιο όμως κόστος για τον Έλληνα πολίτη που είδε την κρίση να συνεχίζεται για πολλά χρόνια, τις θυσίες να πολλαπλασιάζονται, ενώ άλλες χώρες γρήγορα ξεμπέρδεψαν από τα μνημόνια επειδή κινήθηκαν με ευρύτερη συναίνεση.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στις Κυβερνήσεις Καραμανλή, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, την οποία επανέφερε χθες η Φώφη Γεννηματά, για διερεύνηση των αιτιών της κρίσης, από τις αρχές του 2000.

Υπάρχουν πράγματι ευθύνες πολιτικές και μεγάλες. Όταν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2007-2008 χτύπησαν την Ευρώπη, η Ελλάδα βρέθηκε να είναι ο αδύναμος κρίκος για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αδιαμφισβήτητα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, αύξησε στα ύψη το έλλειμμα, υπερδιπλασίασε το χρέος, απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία από τους εταίρους μας

Σ’ ένα σημείο της ομιλίας του μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή σχολίασε και τη φράση που είχε πει ότι «λεφτά υπάρχουν», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το έδειξα και το απέδειξα, αλλά χάλασα την πιάτσα και αν χρειαστεί θα την ξαναχαλάσουμε».

Για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Παπανδρέου είπε πως με την επιστροφή στην κανονικότητα, εννοεί επιστροφή στη δήθεν κανονικότητα, που μας οδήγησε στην κρίση, καθώς και για αυθαιρεσία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τις φοροαπαλλαγές για τις οποίες μιλά ο κ. Μητσοτάκης, όμως, αναρωτήθηκε από πού θα βρει τους πόρους, καθώς, όπως τόνισε, η γενικόλογη αναφορά στην ανάπτυξη δεν πείθει.

Να ξεφύγουμε από την απαράδεκτη και επιβλαβή λογική «να φύγουν οι άλλοι για να έρθουν τα δικά μας παιδιά». Δεν αποτελούν άλλοθι ούτε μερικοί τεχνοκράτες, ούτε μερικές λιγότερο ή περισσότερο καλές μεταγραφές

Ο κ. Παπανδρέου δεν άφησε ασχολίαστη και τη μικρή συμμετοχή γυναικών στην Κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας: «Δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω κ. Μητσοτάκη, πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεν το λάβατε υπόψη όταν φτιάχνατε την Κυβέρνηση σας».

Photo: Nick Paleologos / SOOC

Το άρθρο Όταν ο Παπανδρέου σχολίασε την ατάκα «λεφτά υπάρχουν» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα