Παρασκευή, η ευκαιρία σου να κάνεις αποφόρτιση και να απολαύσεις το Σαββατοκύριακο όσο πιο ξένοιαστα μπορείς

19:12 8/10/2021 - Πηγή: iPop

Έφτασε η Παρασκευή! Τι ανακούφιση για όλους, είτε είσαι μαθητής, είτε φοιτητής, είτε εργαζόμενος. Νομίζω ότι όλοι αγαπάμε τις Παρασκευές και καθώς οδεύουμε προς το τέλος της εβδομάδας, η Παρασκευή σηματοδοτεί την έναρξη του Σαββατοκύριακου και της παύσης από το καθημερινό ξύπνημα και την ρουτίνα. Πόσες πολλές φορές όταν φτάνει η Παρασκευή και καθώς τελειώνει η εργάσιμη εβδομάδα, το μόνο που θες είναι να τα παρατήσεις όλα όπως είναι και να πας να βουλιάξεις μέσα στον καναπέ σου και να μην κάνεις τίποτα.

Σαν να βγαίνει η κούραση όλης της εβδομάδας μαζεμένη την Παρασκευή.

Πριν λιώσεις στον καναπέ…

Το ξέρω ότι κάποιες φορές το σώμα μας δεν υπακούει καθόλου και δεν συνεργάζεται. Η σωματική αλλά και η ψυχική κούραση που έχει μαζευτεί στο τέλος της εβδομάδας, από όλα αυτά τα πήγαινελα σε δουλειά, τις δραστηριότητες, τα θέματα των παιδιών και του σπιτιού που χρειάζεται να διευθετηθούν είναι συχνά τόσο ψυχοφθόρα και κουραστικά.

Κάνε λίγη ακόμα υπομονή πριν καταρρεύσεις στον καναπέ σου! Μπορώ να σου εγγυηθώ πως αν ξεμπερδέψεις την Παρασκευή με όλα όσα χρειάζονται να γίνουν θα υποδεχτείς το Σάββατο και την Κυριακή με εντελώς φρέσκια διάθεση.

Άσε την τσάντα του υπολογιστή στην είσοδο του σπιτιού και μην την ανοίξεις μέχρι τη Δευτέρα πρωί. Όσο δύσκολο και αν είναι, γιατί είναι και το καταλαβαίνω και το βιώνω και εγώ, αποφάσισε να τελειώσεις με όλα τα θέματα του σπιτιού από την ώρα που θα επιστρέψεις από δουλειά και δραστηριότητες. Κάνε ένα γρήγορο καθάρισμα στο σπίτι σου, αν δεν μπορείς να διαθέσεις περισσότερο χρόνο δύο μισάωρα ( να σπας έτσι την ώρα σου, σε μισάωρα, γιατί οι έρευνες λένε ότι είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς αυτά που έχεις να κάνεις όταν ξέρεις ότι θα τελειώσει γρήγορα). Κάνε κάτι που χαλαρώνει μόνο εσένα, είτε ένα αφρόλουτρο, είτε μια βόλτα για έναν καφέ και το βιβλίο σου, είτε να βγεις για το χόμπι σου. Βάλε κάτι την Παρασκευή ώστε να κλείσει ωραία η εβδομάδα σου.Κάνε Manifestation, και οραματισμό, το πιο ωραίο δώρο στον εαυτό σου. Μην παραλείπεις αυτές τις δύο ασκήσεις, είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να πας στο επόμενο βήμα.Υποδέξου το Σαββατοκύριακο

Υποδέξου το Σαββατοκύριακο σαν να είναι μια μικρή γιορτή, ξέχνα τι έγινε μέσα στη βδομάδα, ξέχνα για λίγο τη δουλειά, ή αν έγινε στην δουλειά σου αυτή τη βδομάδα σε στεναχώρησε, μην του επιτρέψεις να σε παρασύρει στη δίνη του. Ίσως αν συνέβη κάτι που σε στεναχώρησε, τώρα που πέρασε, με καθαρό μυαλό μπορέσεις να το εξηγήσεις, να δεις τι δεν πήγε όπως θες, ποια είναι η δική σου ευθύνη σε αυτό και πώς μπορεί αυτό που έγινε να σε βοηθήσει αύριο ώστε να γίνεις καλύτερος.

Δεν έρχονται όλες οι καταιγίδες για να φέρουν καταστροφές, κάποιες είναι εδώ για να καθαρίσει ο τόπος και μετά να βγει το ουράνιο τόξο

Σκέψεις για να γίνει πιο εύκολη η νέα εβδομάδα στη δουλειά

Κάθε μέρα σαν γιορτή

Εγώ είμαι αυτή που σου λέω συχνά, μην περιμένεις την Παρασκευή, μην περιμένεις το καλοκαίρι αλλά να απολαμβάνεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι κάθε μέρα γιορτή, γιατί είναι όντως γιορτή, αν σκεφτούμε ότι μια μέρα δε θα είμαστε εδώ. Όσο και αν το λέω, το σώμα μου δεν συνεργάζεται, συχνά το μυαλό μου έχει ανοιχτά τόσα πολλά τόσα tabs, κολλημένα post its, εδώ και εκεί και το μόνο που θέλω είναι να κάνω ένα Control+Alt+Delete και να σωριαστώ κάτω και να ξεκουραστώ.

Και καμιά φορά χρειάζεται να λέμε αυτό το let ti go (να είσαι καλά Έλσα), να μας ακούμε και να χαλαρώνουμε, να κλείνουμε τους διακόπτες και να τεμπελιάζουμε αν το έχουμε ανάγκη, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ή τύψης, κοιτάζοντας την ντάνα με τα ασιδέρωτα που ψηλώνει κάθε μέρα και πιο πολύ. Για να ψηλώνει ξέρεις σημαίνει ότι βρήκες τουλάχιστον χρόνο να βάλεις πλυντήριο, να το απλώσεις και να το μαζέψεις. Το λες και εξέλιξη.

Βρες ένα θετικό σε ό,τι υπάρχει στη ζωή σου, ακόμα και στην ντάνα με τα ασιδέρωτα, το θετικό είναι ότι υπάρχει ζωή εκεί μέσα, άνθρωποι που ζουν, πηγαίνουν σε σχολεία και δουλειές, σε γήπεδα ποδοσφαίρου και αίθουσες χορού και ζωγραφικής και λερώνονται! Thank God!

Μην γκρινιάζεις για ό,τι δεν έχεις αλλά για όσα έχεις, ακόμα και για τα ασιδέρωτά σου. Γιατί είσαι υγιής και μπορείς να τα σιδερώσεις, όταν θέλεις, ή όταν τα ορίσεις ως προτεραιότητα και τα προγραμματίσεις.

Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, το τέλος της εβδομάδας σου να κάνεις ότι σε ευχαριστεί χωρίς τύψεις, χωρίς άγχη και να απολαύσεις με όλες τις αισθήσεις σου τις στιγμές του.

Αντί να λιώσεις στον καναπέ, μαζέψαμε 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το ΣΚ για να μην έρθει η Δευτέρα και αισθάνεσαι ότι πάλι δεν έκανες τίποτα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παρασκευή, η ευκαιρία σου να κάνεις αποφόρτιση και να απολαύσεις το Σαββατοκύριακο όσο πιο ξένοιαστα μπορείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα