Περιμένεις κόσμο αλλά το σπίτι σου δεν μυρίζει όμορφα; Κάνε αυτό και σε 10 λεπτά θα μοσχοβολάει!

19:16 13/3/2022 - Πηγή: iPop

Ποιος δεν θέλει ο χώρος του να μυρίζει όμορφα; Όμως υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που μπορεί να κάνουν το σπίτι να μην μυρίζει πάντα ωραία. Και δεν έχεις πάντα εύκαιρο ένα αρωματικό χώρου… Το καλύτερο που έχεις να κάνεις εάν θέλεις να κάνεις τον χώρο σου να μοσχοβολάει μέσα σε 10 λεπτά είναι να φτιάξεις το δικό σου αρωματικό χώρου με πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο!

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια, ειδικά εάν περιμένεις κόσμο και θέλεις να δώσεις μια νότα φρεσκάδες στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου.

Υπέροχη μυρωδιά στο σπίτι,

χωρίς κεριά και αρωματικά χώρου; Τα 5 φυτά στα οποία ορκίζονται οι ειδικοί

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι ένα πορτοκάλι, κλωναράκια κανέλας και γαρίφαλο. Όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν… στον αυτόματο!

Κόβεις το πορτοκάλι σε φέτες (με τη φλούδα του), παίρνεις 1-2 στικ κανέλας και λίγο γαρίφαλο (είτε ολόκληρο είτε σε σκόνη εάν δεν έχεις ολόκληρο) και τα βάζεις σ΄ ένα κατσαρολάκι. Προσθέτεις νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν, και ανάβεις το μάτι. Εάν θέλεις μπορείς να προσθέσεις μέσα και κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σου.

Αφήνεις το μείγμα να βράσει και να βγάλει τα αρώματά του. Σ’ αυτό το σημείο το σπίτι σου θα έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει τέλεια! Ειδικά εάν έχεις σαλοκουζίνα, τα αρώματα θα έχουν φτάσει μέχρι τον χώρο που θα κάτσουν οι καλεσμένοι σου.

Στη συνέχεια, μπορείς να πάρεις το μείγμα και να το βάλεις σ’ ένα μπουκαλάκι ψεκασμού και να ψεκάσεις την ατμόσφαιρα ή υφάσματα (ριχτάρια και κουρτίνες), να βάλεις λίγο απ’ το αρωματικό σ’ ένα βαμβάκι και να το κλείσεις σ΄ένα πουγκάκι, το οποίο θα τοποθετήσεις σε κάποια γωνία του σπιτιού, να το βάλεις σ’ ένα δοχείο με ξύλικα στικς ή απλά να το κρατήσεις σ΄ένα βαζάκι και ν’ αφήσεις τον χώρο σου να αρωματιστεί!

Επιπλέον, μπορείς να φτιάξεις αντίστοιχα αρωματικά χώρου με άλλα φρούτα και μπαχαρικά της επιλογής σου.

Εύκολα DIY αρωματικά χώρου για να μυρίσει το σπίτι σου Άνοιξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Περιμένεις κόσμο αλλά το σπίτι σου δεν μυρίζει όμορφα; Κάνε αυτό και σε 10 λεπτά θα μοσχοβολάει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα