Ποια είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο για να μεγαλώσεις παιδί;

12:42 10/4/2022 - Πηγή: iPop

Το να κάνεις οικογένεια και να μεγαλώσεις ένα ή και παραπάνω παιδιά σίγουρα έχει κάποιο κόστος, όμως, ποια είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο για να μεγαλώσεις παιδί;

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Jefferies (JEF), που χρησιμοποίησε δεδομένα από την Yuwa Population Research, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές χώρες για να μεγαλώσει κάποιος παιδί.

Η λίστα διαμορφώθηκε βάσει ποσοστών στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάθε χώρας.

Κι αν η Νότια Κορέα
είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο για να μεγαλώσεις παιδί, ποιες χώρες ακολουθούν;

Η Κίνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση και ακολουθείται από την Ιταλία. Ψηλά ψηλά στη λίστα βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

Σημαντική σημείωση: Όσον αφορά το απόλυτο χρηματικό ποσό που δαπανάται, η Κίνα είναι ένα από τα φθηνότερα κράτη για να κάνεις παιδιά.

Pexels

Ωστόσο, όλα είναι σχετικά: «Αν στη συνέχεια προσαρμόσουμε αυτά τα δεδομένα στο ποσοστό του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος, η Κίνα γίνεται το πιο ακριβό μέρος για να μεγαλώσεις παιδιά», σημειώνουν οι ερευνητές του Jefferies.

Γιατί είναι τόσο κοστοβόρο το μεγάλωμα ενός παιδιού σ’ αυτές τις χώρες της Ανατολής;

Αρχικά, είναι σημαντικό το κόστος της εκπαίδευσης και της φροντίδας, ειδικά όταν το παιδί είναι ακόμα μικρό. Οι προσχολικές υπηρεσίες στην Κίνα μέχρι πρόσφατα ήταν κυρίως ιδιωτικές, όπως αναφέρει το Jefferies.

Ειδικότερα, χρειάζονται περισσότερα από 75.000 δολάρια για να μεγαλώσει κανείς ένα παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών στην Κίνα και άλλα 22.000 δολάρια για το πανεπιστήμιο.

«Τουρισμός απόκτησης παιδιού»: Γιατί οι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν μέχρι την Ισπανία για να δημιουργήσουν οικογένεια;

Μπορεί το ποσό να είναι εμφανώς μικρότερο σε σύγκριση με τα δίδακτρα Πανεπιστημίων σε χώρες της Δύσης, όμως, κι εδώ πρέπει να σημειώσουμε μια σημαντική διαφορά: «Σε πολλές άλλες δυτικές χώρες, ένα φοιτητικό δάνειο που παρέχεται από το κράτος είναι πιο συνηθισμένο και το βάρος αφαιρείται από τους γονείς και μεταφέρεται στα ίδια τα παιδιά».

Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, το 55% των προπτυχιακών φοιτητών αποφοίτησε με χρέη το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, σύμφωνα με στοιχεία του College Board.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο για να μεγαλώσεις παιδί; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα