Ποιο είναι το συστατικό που έχουν εκείνοι που γίνονται περιζήτητοι στις δουλειές; Τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεχωρίσεις

09:00 4/12/2021 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν ένα καταπληκτικό ταλέντο στη δουλειά που έχουν επιλέξει. Δίνουν το 100% και τον καλύτερο εαυτό στη δουλειά τους χωρίς όμως καταπιέζονται. Το δίνουν όλο αυτό γιατί έτσι είναι σαν άνθρωποι. Δεν πάνε να κάνουν το οκτάωρό τους και να φύγουν.

FreepikΚάνω απλά τη δουλειά μου

Κανείς δεν είπε ότι το να κάνεις μόνο τη δουλειά σου καλά δεν είναι επιθυμητό. Τουναντίον αυτός είναι ο σκοπός. Αν οι περισσότεροι έκαναν αυτό που τους ζητούν να κάνουν, δεν θα υπήρχαν θέματα στις εταιρείες και στις εργασιακές σχέσεις. Στις μηνιαίες αξιολογήσεις που γίνονται σε μεγάλες

εταιρείες κατά κύριο λόγο παίζουν βαθμολογίες βάσης ή και κάτω από τη βάση στην απόδοση του προσωπικού. Βάση θα πει κάνω τη δουλειά μου.

Ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρομαι στο άρθρο αυτό, δεν κάνει μόνο τη δουλειά του. Κάνει το κάτι παραπάνω χωρίς να του το έχει ζητήσει κανείς. Πάει πρώτος και φεύγει τελευταίος, έχει πάθος, λάμψη στο βλέμμα του και σκοπό. Δεν το κάνει για να πάρει το μισθό στο τέλος του μήνα, τον μισθό θα τον πάρει ούτως ή άλλως. Όπως και οι άλλοι, εκείνοι που απλά κάνουν τη δουλειά τους και βοηθούν τα γρανάζια της μηχανής να κινηθούν.

Αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις;

Ο άνθρωπος που ψάχνεις

Μπαίνεις σε ένα μαγαζί και ο πρώτος που θα ψάξεις είναι αυτός που δίνει το κάτι παραπάνω. Αυτόν τον άνθρωπο θέλω να με εξυπηρετήσει. Θέλω να ζήσω αυτήν την εμπειρία με αυτόν τον άνθρωπο. Θέλω να ακούσω την επαγγελματική του γνώμη, πάντα τους ρωτάω εσύ ποιο θα διάλεγες και καταλαβαίνω από την απάντησή του αν είναι καλός πωλητής ή αν είναι ένας άνθρωπος με μεράκι που θέλει να το μοιράσει γύρω του.

Αυτός ο άνθρωπος υπάρχει παντού γύρω μας. Είναι ο τύπος που θα σου βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο και παράλληλα θα σου καθαρίσει και τζάμια. Είναι αυτός ο γελαστός τύπος που μαθαίνει πώς πίνεις τον καφέ σου από τις πρώτες φορές που θα πας να πάρεις καφέ από το μαγαζί που δουλεύει, μη σου τύχει άνθρωπος που βαριέται να σου φτιάξει τον πρώτο πρωινό καφέ, με τον καφέ δεν αστειευόμαστε παιδιά! Είναι η ταμίας στο σούπερ μάρκετ που σου γεμίζει την τσάντα με τα ψώνια καθώς χτυπάει τα προϊόντα.

Είναι ο δάσκαλος που κάνει το κάτι παραπάνω! Που δίνει τα ερεθίσματά στα παιδιά σου, για τις τέχνες, για τις δράσεις, για τον εθελοντισμό, για την ενσυναίσθηση, που τους ανοίγει τους ορίζοντες και τους δείχνει όλες τις πιθανές επιλογές και προοπτικές. Είναι ο δάσκαλος που δεν επιμένει σε όσα δεν μπορούν αλλά τονώνει εκείνα που μπορούν και κάνουν εξαιρετικά τα παιδιά. Υπάρχουν και τέτοιοι δάσκαλοι!

Είναι ο τύπος που στο brainstorming μιλάει τελευταίος και τονώνει όλους τους υπόλοιπους στο γραφείο. Αυτός που λέει τον καλό λόγο. Αυτός που ξέρει άψογα τη δουλειά του γιατί έχει δουλέψει άπειρες ώρες στο αντικείμενο αυτό και έχει φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο γνώσης.

Ο πιο πλήρης οδηγός για την εύρεση εργασίας. Όλες οι συμβουλές για όσα χρειάζεται να ξέρεις ώστε να γίνεις περιζήτητος

Γιατί το κάνεις

Σαν μια σημείωση προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Ο άνθρωπος που δίνει τον καλύτερο εαυτό στη δουλειά και είναι τόσο αφοσιωμένος δεν το κάνει επειδή του το ζήτησαν. Το κάνει γιατί είναι έτσι σαν άνθρωπος. Γιατι δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει στη δουλειά του και να μην εργαστεί με αυτόν τον τρόπο. Είναι έτσι φτιαγμένοι κάποιοι άνθρωποι από παιδιά, στο να στοχεύουν στο να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της δουλειάς τους. Δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια χωρίς όμως να καταπιέζονται ή να παθαίνουν τα γνωστά burnout. Αυτό συμβαίνει μόνο αν καταπιέζεσαι και κάνεις κάτι που δε σου αρέσει.

Να στοχεύεις στο να γίνεις ένας τέτοιος άνθρωπος

Είτε έχεις επιχείρηση, είτε είσαι υπάλληλος, είτε είσαι στον δημόσιο τομέα, όπου και αν είσαι να είσαι αυτός ο περιζήτητος τύπος που όλοι θέλουν να συνεργαστούν. Όχι για λόγους ματαιοδοξίας αλλά γιατί αυτό που θα πάρεις πίσω είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λέξεις. Αν δεν έχεις βρει ακόμα το αντικείμενο ή τη δουλειά ή τον εργοδότη που θα σου γεννήσει αυτήν την ανάγκη, μη σταματήσεις να ψάχνεις μέχρι να τη βρεις. Η δουλειά είναι και γιορτή όπως και η κάθε μέρα.

Αυτό που μπορεί να υποτιμάς στην καριέρα σου, ίσως είναι εκείνο που θα σου φέρει την επιτυχία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιο είναι το συστατικό που έχουν εκείνοι που γίνονται περιζήτητοι στις δουλειές; Τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεχωρίσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιο,poio