Πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη – Τουλάχιστον 7 νεκροί και 22 τραυματίες

18:22 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων σημειώθηκε στη Βαγδάτη, η οποία είχε αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 7 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμα 22 ατόμων. Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία 50-70 ατόμων σε εμπορικό κέντρο στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, η επίθεση και η ομηρία σημειώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Αl-Jawhara της Βαγδάτης στο Ιράκ, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πίσω από την επίθεση κρύβονται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κρατούν ακόμα ομήρους 50 ως 75 άτομα.

Seven killed

and 22 injured as gunmen attack Baghdad shopping centre, several hostages also taken https://t.co/Ft1qL4tv2z

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 11, 2016

BREAKING: At least 7 killed in #Baghdad shopping #mall taken #hostage by gunmen – reports https://t.co/5JYkX8hbqtpic.twitter.com/w2zdvxJrPF

— RT (@RT_com) January 11, 2016

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ένοπλοι τζιχαντιστές, πυροδότησαν εκρηκτικά τα οποία είχαν τοποθετήσει σε αυτοκίνητο, που βρισκόταν στην είσοδο του εμπορικού κέντρου, ενώ δημοσιογραφικές πηγές αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές να ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, έχουν ήδη αποκλείσει την περιοχή, ενώ εκπρόσωποι των ιρακινών δυνάμεων αναφέρουν ότι οι ένοπλοι «ήταν ντυμένοι σαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους».

The post Πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη – Τουλάχιστον 7 νεκροί και 22 τραυματίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα