Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματα πριν τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα; Τι σημαίνουν όλα αυτά που βιώνω πριν τη μεγάλη μέρα;

20:41 12/9/2022 - Πηγή: iPop

Είναι στιγμές στη ζωή σου που τις περιμένεις μια ολόκληρη ζωή. Όμως τα συναισθήματα πριν από ένα σημαντικό γεγονός είναι άπειρα. Άγχος, φόβος, προσμονή, ανυπομονησία, λαχτάρα, ενθουσιασμός, παραίτηση, απογοήτευση, λύπη, ανείπωτη χαρά, συγκίνηση. Λίγες είναι οι στιγμές στη ζωή μας που μένουν για πάντα χαραγμένες στο νου μας. Αυτό εξαρτάται από το τι είναι σημαντικό για τον καθένα. Αυτό που συγκινεί εμένα, μπορεί να αφήνει εσένα εντελώς αδιάφορο. Κάποια πράγματα όμως είναι αδιαμφισβήτητα και τίποτα δεν είναι ικανό να τα θαμπώσει και να τα μειώσει στο μυαλό και την καρδιά μας.

Όλα τα συναισθήματα
πριν από ένα σημαντικό γεγονός

Η πρώτη μέρα στο σχολείο, στη σχολή. Η πρώτη μέρα στη δουλειά, η πρώτη μέρα της νέας σου ζωής. Η ημέρα του γάμου σου, η ημέρα που έφερες στον κόσμο το παιδί σου, η μέρα που τους έδωσες το όνομά τους, που τα πήρες από το χεράκι στις δικές τους πρώτες μέρες. Η μέρα που συμμετείχες σε μια παράσταση, η μέρα που έλαβες μέρος σε έναν αθλητικό αγώνα. Όλες αυτές οι μέρες είναι μέρες που κάνουν τα πόδια σου να τρέμουν. Που κονταίνουν την ανάσα σου.

Ετοιμάζεις στο μυαλό σου μήνες πριν τη στιγμή αυτή. Οργανώνεσαι, σκέφτεσαι τι στρατηγική πρέπει να ακολουθήσεις, προσπαθείς, δοκιμάζεις, κάνεις λάθη, πέφτεις κάτω, ξανασηκώνεσαι. Ετοιμάζεσαι να τα παρατήσεις, νιώθεις αμφιβολίες, μετανιώνεις, μετά θυμάσαι γιατί ξεκίνησες.

Μια τεράστια γκάμα συναισθημάτων ακολουθούν μια μέρα σταθμό στη ζωή σου. Αν είσαι τυχερός και μοιράζεσαι αυτές τις στιγμές με άλλους ανθρώπους, παίρνεις δύναμη από τη δύναμή τους, ή μπορεί να προσφέρεις και εσύ λίγη από τη δική σου, αν είσαι εσύ ο χαλαρός.

PexelsΤο άγχος που σου χρειάζεται

Το άγχος κάποιες φορές είναι πολύ κακός σύντροφος να το έχεις στο πλευρό σου πριν τις μεγάλες στιγμές. Με το άγχος μπορεί να κάνεις λάθη τη μεγάλη μέρα, να μη το χαρείς, να σπείρεις τον πανικό σε όλους τους άλλους γύρω σου. Χρειάζεται άγχος τόσο όσο. Τόσο όσο να σου δίνει αυτό το λειτουργικό καρδιοχτύπι που σε βοηθά.

Αν δεν έχεις καθόλου άγχος, σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό. Όταν κάνουμε απλές καθημερινές διαδικασίες, δεν έχουμε άγχος. Όταν μαγειρεύουμε ή όταν πλένουμε πιάτα. Γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε κάνει χίλιες φορές και δεν μας αγχώνουν πια. Ίσως πριν την πρώτη φορά που μαγείρεψες ίσως τότε να είχες λίγο άγχος.

Κάποιες από αυτές τις στιγμές θα τις ζήσουμε μόνο μια φορά στη ζωή μας. Λογικά δεν θα παντρευτείς πολλές φορές, ούτε θα συμμετέχεις σε μεγάλες παραστάσεις, ούτε θα λάβεις σε πολλούς σημαντικούς αγώνες μέρος.

Οι άνθρωποι που λάμπουν όταν κάνουν αυτό που αγαπούν, μας δίνουν έμπνευση

Πείσε το μυαλό σου ότι συμβαίνει αυτό…

Και αν όλα αυτά τα πράγματα που φοβάσαι και σε αγχώνουν τα ονομάσεις για λίγο αλλιώς; Τα ονομάσεις ενθουσιασμό; Πιάνει αυτό λένε σε όλους αυτούς που ανεβαίνουν στις σκηνές και κάνουν ομιλίες, που ανεβαίνουν και κάνουν παραστάσεις και αυτό το κάνουν κάθε μέρα.

Κανείς δεν κάνει κάτι που τον βγάζει από τα νερά του και νιώθει χαλαρός. Ούτε ένας. Ακόμα και κάτι τέρατα self control, ακόμα και αυτοί έχουν αγωνία γι’αυτό που θα ζήσουν. Εκτός και αν τους είναι αδιάφορο, αυτό που πρόκειται να κάνουν.

And when you get the choice to sit it out or dance

I hope you dance

Όταν μετράς τις ώρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη σου μέρα

Να ξέρεις ότι όλο αυτό που σε ανησυχούσε τόσο καιρό, αυτό για το οποίο έχασες τον ύπνο σου, αυτό για το οποίο δούλεψες ώρες ατέλειωτες, θα κρατήσεις πάρα πολύ λίγο και θα παρακαλάς αργότερα να είχε και λίγο ακόμα. Ζήσε το με όλες σου τις αισθήσεις, ζήσε το και απόλαυσέ το! Να είσαι εκεί 100% γιατί καμία φωτογραφία ή κανένα βίντεο δεν θα μπορέσει να σου ξαναφέρει αυτό που ένιωσες όσο το ζούσες.

Να τις αναζητάς αυτές τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα, να τις προσδοκάς και όταν έρθει η ώρα να βουτήξεις στα βαθιά νερά θα ξέρεις ότι μετράς μέχρι το 3, βουτάς και μετά δεν υπάρχει επιστροφή.

Και αν έχεις την επιλογή να κάτσεις κάτω ή να χορέψεις, εύχομαι να διαλέξεις να χορέψεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματα πριν τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα; Τι σημαίνουν όλα αυτά που βιώνω πριν τη μεγάλη μέρα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos