Πώς να δώσεις το χάπι στον σκύλο σου χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανείς

19:01 10/7/2022 - Πηγή: iPop

Συχνά το πώς να δώσεις το χάπι στο κατοικίδιο σου αποτελεί μπελά. Ο κτηνίατρος που εμπιστεύεσαι είναι αυτός που μεριμνά για τη χορήγηση της θεραπείας του. Από τη στιγμή που έχεις αναλάβει το έργο της κηδεμονίας του χρειάζεσαι μερικά tips που θα σου λύσουν τα χέρια για την εφαρμογή της!

Όχι, η λύση για να δώσεις το χάπι στο κατοικίδιο, χωρίς να σου βγει η πίστη, δεν είναι να του κάνεις κεφαλοκλείδωμα όπως ο Καρεμπέ

στον Καφέ, αλλά να ακολουθήσεις βασικά απλά βήματα τα οποία θα τα λατρέψει και το κατοικίδιο σου! Και ναι, πιάνουν και σε σκύλους και σε γάτες!

Το κόλπο βρίσκεται στο κρύψιμο

Μια χρήσιμη στρατηγική για το πώς να δώσεις το χάπι στο κατοικίδιο σου είναι να χρησιμοποιήσεις τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Κρέας και γαλακτοκομικά είναι οι Νο1 επιλογές σου καθώς σκύλοι και γάτες τα λατρεύουν. Βούτυρο, φυστικοβούτυρο, τυρί κρέμας, αλλαντικά και τυριά είναι επίσης πολύ χρήσιμα!

Μικρές ποσότητες παγωτού ή γιαουρτιού δεν είναι μόνο χρήσιμες για την απόκρυψη των χαπιών αλλά κάτι παραπάνω καθώς και τα δύο είδη βοηθούν τα κατοικίδια να καταπιούν τα χάπια με μεγαλύτερη ευκολία.

Η βασική ιδέα, λοιπόν, είναι το να κρύψεις το χάπι σε μια μικρή ποσότητα δελεαστικού φαγητού, ώστε να μην είναι πολύ ογκώδες και να απαιτεί μάσημα.

Σε πολλές περιπτώσεις η χρήση εναλλακτικών τρόπων δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ακόμη και αν έχεις ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες, το σκυλάκι ή το γατάκι σου θα το φτύσει και θα το πετάξει στο πάτωμα. Μπορεί και να το δεις πάνω στον καναπέ σου. Γι αυτό μην απελπίζεσαι, δοκίμασε άλλη τεχνική.

Σημαντικό! Αν με την πρώτη προσπάθεια απέτυχες (πανέξυπνο το κατοικίδιο σου) άφησε 30 λεπτά διάστημα μέχρι την επόμενη προσπάθεια.

Ένα άλλο κόλπο είναι να κάνεις το κατοικίδιό σου να θέλει τη τροφή του. Μ’ αυτό το τρόπο αφού έχεις εντάξει μέσα στην τροφή το χάπι θα καταφέρεις να το φάει, χωρίς να το καταλάβει. Αν το κάνεις ο στόχος σου θα επιτευχθεί και όλα καλά!

Άλλοι τρόποι για να δώσεις το χάπι στο κατοικίδιο, χωρίς να σου βγει η πίστη…

Εάν όλες οι προσπάθειες σου αποτύχουν, μην το βάλεις κάτω. Συνέχισε. Κάλεσε τον κτηνίατρος σου και ζήτησε του την άποψή του για το θέμα. Συνήθως, μπορεί να προτείνει άλλες ιδέες ή ένα αρωματισμένο υγρό φάρμακο. Οι φαρμακευτικές εταιρείες παρέχουν στο εμπόριο υγρά σκευάσματα με αρώματα από βοδινό κρέας ,κοτόπουλο και ψάρι.

Είναι συχνά ευκολότερο για τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων να χορηγούν ένα υγρό είτε απευθείας στο στόμα ενός κατοικίδιου ζώου είτε να τα αναμιγνύουν σε κονσέρβα ή σε τρόφιμα. Αυτό είναι μία καλή λύση καθώς πολλοί «κηδεμόνες» κατοικιδίων δεν επιθυμούν να πιέζουν τα κατοικίδια τους, ταΐζοντάς τα εν αγνοία τους και με το ζόρι.

Ως έσχατη λύση μπορείς να χορηγήσεις κατευθείαν το χάπι στο σκύλο ή τη τη γατούλα σου. Ωθώντας ένα χάπι κατευθείαν στο στόμα ενός σκύλου μπορεί να είναι πιο εύκολος τρόπος, ενώ και για μια γάτα πιο εύκολα διαχειρίσιμο. Ο κτηνίατρος είναι ο πιο κατάλληλος να υποδείξει τη τεχνική αυτή.

Unsplash

Εάν η άμεση μέθοδος δεν είναι εφικτή, επιχείρησε να χρησιμοποιήσεις ένα «πιστόλι χαπιών». Αυτές οι συσκευές αποτελούνται από ένα καλαμάκι από πλαστικό με μια εσοχή, στην οποία τοποθετείς το χάπι. Αφού, τοποθετήσεις το χάπι εκεί, πατάς το έμβολο και το χάπι εκτοξεύεται στο βάθος του λαιμού του pet σου. Έτσι, αποφεύγεις πιθανό τραυματισμό από τα δόντια του σκύλου σου ή της γάτας σου.

Να έχεις πάντοτε υπόψη σου τη συμπεριφορά του κατοικίδιου σου. Μην επιχειρήσεις ποτέ να χορηγήσεις ένα χάπι δυναμικά σε ένα σκύλο ή γάτα με ένα οδυνηρό τρόπο γι αυτό στο στόμα ή λαιμό του. Εάν το κατοικίδιο ζώο σου είναι φοβισμένο ή γκρινιάζει, ακύρωσε την αποστολή σου. Ακόμη, και αν το φάρμακο είναι σημαντικό για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σου, είναι καλύτερο να κρατήσεις τη ψυχραιμία σου για να αποφύγεις τραυματισμούς από δαγκώματα.

Αλλιώς και εσύ και το κατοικίδιό σου θα καταλήξετε να παίρνετε χάπια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να δώσεις το χάπι στον σκύλο σου χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανείς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα