Πώς να έχεις σωστή στάση σώματος όταν περπατάς ώστε να αποφεύγεις τους τραυματισμούς

15:40 3/4/2021 - Πηγή: iPop

Η σωστή στάση σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη σου την καθημερινότητα και συχνά είναι το τελευταίο που περνάει από το μυαλό σου ότι χρειάζεται να το προσέχεις. Η σωστή στάση σώματος όταν περπατάς είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μπορείς να αποφύγεις πολλούς τραυματισμούς.

Πως να έχεις σωστή στάση σώματος όταν περπατάς

Όλοι ξέρουμε να περπατάμε και όλοι περπατάμε κάθε μέρα είτε για μικρές είτε για μεγάλες αποστάσεις. Με την καραντίνα όλο και περισσότεροι ξεκίνησαν το περπάτημα ως μία ρουτίνα εκγύμνασης η οποία όμως αν δε γίνεται σωστά μπορεί να ταλαιπωρήσει το σώμα σου και να το

τραυματίσει. Με το να γνωρίζεις το σωστό τρόπο περπατήματος μπορείς να μειώσεις το στρες, την πίεση στους μυς και στις αρθρώσεις σου, να αποτρέψεις τον πόνο στην πλάτη και να μειώσεις την πιθανότητα τραυματισμών. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να μάθεις να περπατάς σωστά με απλό τρόπο.

Βήμα από τη φτέρνα στη μύτη

Όταν περπατάς το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι κάθε σου βήμα πρέπει να ξεκινάει με τη φτέρνα και να τελειώνει στη μύτη του ποδιού.

PexelsΏμοι κάτω και στήθος έξω

Ένα από τα συχνότερα λάθη στη στάση του σώματος είναι ότι οι ώμοι έχουν μία τάση προς τα μπροστά η οποία πολύ συχνά δημιουργεί πόνο στην πλάτη και στον αυχένα. Συνεπώς αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι να έχεις το στήθος προς τα έξω και τους ώμους προς τα κάτω. Κοινώς, μη καμπουριάζεις όταν περπατάς!

Το κεφάλι ψηλά

Έχοντας το κεφάλι σου ψηλά και τα μάτια στο δρόμο και όχι κολλημένα στα παπούτσια σου, μπορείς να μειώσεις την πίεση που δέχεται ο αυχένας σου.

Ελεύθερα τα χέρια

Άφησε τα χέρια σου ελεύθερα όταν περπατάς να κάνουν αυτή την απλή κίνηση μπρος πίσω που βγαίνει φυσικά. Είναι σαν εκκρεμές που κρέμεται από τους ώμους.

Unsplash/Camylla BattaniΣκέψου το μήκος του βήματος

Καλό είναι το βήμα σου να μην είναι πολύ μεγάλο αλλά ούτε και πολύ μικρό. Συνήθως πάει αναλογικά με το ύψος του κάθε ανθρώπου. Όπως επίσης δε χρειάζεται να σηκώνεις πολύ ψηλά το πόδι σου όταν περπατάς. Αν προσπαθήσεις να κάνεις έναν χαλαρό και ήρεμο περίπατο θα καταλάβεις ακριβώς πως πρέπει να είναι τα βήματά σου.

Εάν φροντίσεις να έχεις κατά νου τα παραπάνω μέχρι να σου βγαίνουν αβίαστα τότε η σωστή στάση σώματος όταν περπατάς είναι μία ανάσα μακριά σου. Θα δεις ότι είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα ζωής σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να έχεις σωστή στάση σώματος όταν περπατάς ώστε να αποφεύγεις τους τραυματισμούς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα