Πώς να μην πάρεις βάρος ενόψει Χριστουγέννων; 6+1 tips που θα σε… σώσουν!

13:30 7/12/2020 - Πηγή: iPop

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν την τάση να παίρνουν κιλά πριν τα Χριστούγεννα και κατά τη διάρκεια των γιορτών, όμως αν έχεις κάποια tips στο μυαλό σου κι έχεις θέσει όρια, δεν πρόκειται να πάρεις βάρος ενόψει των γιορτών.

Λίγο τα μελομακάρονα κι οι κουραμπιέδες,

λίγο που μπαίνεις σε χριστουγεννιάτικο κλίμα και αρχίζεις αρκετές μέρες πριν να τρως παραπάνω απ’ όσο θα ‘πρεπε, τείνεις να παίρνεις βάρος πριν τις γιορτές χωρίς καν να το καταλάβεις. Και η προσθήκη κιλών φυσικά συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια των γιορτών και με το που τελειώσουν λες “μα πόσο έφαγα;”. Άσε που το γεγονός πως δεν γυμνάζεσαι και πολύ αυτό το διάστημα δεν βοηθά στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις ή έστω να μην πάρεις κιλά πριν τα Χριστούγεννα.

Όμως, πώς θα τα καταφέρεις; Πώς θα διατηρήσεις τα κιλά σου πριν τις γιορτές και δε θα πάρεις βάρος;

Έχε στο μυαλό σου ένα πλάνο διατροφής

Για σένα που ξεφεύγεις εύκολα από τον στόχο σου, είναι πολύ χρήσιμο και βοηθητικό να έχεις στο μυαλό σου ένα πλάνο διατροφής. Ιδανικά είναι καλό να συμβουλευτείς τον διατροφολόγο σου, ο οποίος θα σου βγάλει ένα πλήρες πρόγραμμα, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Ωστόσο, αν θεωρείς πως μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να μην βγαίνεις εκτός προγράμματος και να μην το παρακάνεις.

Μην το παρακάνεις με τα γλυκά και το αλάτι

Είναι μία περίοδος που σε κάθε σπίτι υπάρχουν ένα σωρό γλυκά και που το φαγητό όλο και αυξάνεται στα τραπέζια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βγαίνεις από το πρόγραμμά σου και να ξεχνάς τον στόχο σου. Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες που έχεις στο σπίτι δεν χρειάζεται να φαγωθούν μέσα σε 1-2 μέρες από σένα. Όλα με μέτρο!

Unsplash/ Monika Grabkowska Επιτάχυνε τον μεταβολισμό σου

Ο μεταβολισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ωστόσο δεν είναι σταθερός κι επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες. Ήρθε η ώρα να τον ενεργοποιήσεις έχοντας καθημερινά μια προσεγμένη διατροφή, που θα σε βοηθήσει όχι απλά να μην πάρεις κιλά, αλλά ίσως και να χάσεις.

Πώς να “ξυπνήσεις” τον μεταβολισμό σου;

Βάλε στο πρωινό σου τον κανόνα των τριών χρωμάτων

Φρόντισε το πρωινό σου να αποτελείται από γαλακτοκομικά (λευκό), υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ολικής άλεσης (καφέ) και από χυμό ή φρούτα (πορτοκαλί). Ο συνδυασμός αυτός θα σου δώσει όλη την ενέργεια και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για να ξεκινήσει η μέρα σου δυναμικά.

Pexels Κάνε σωστούς συνδυασμούς

Όπως στο πρωινό σου πρέπει να κάνεις σωστούς συνδυασμούς, το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα γεύματά σου. Κατανάλωνε σε κάθε γεύμα πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, ενώ φρόντισε τα λιπαρά να μπαίνουν στο πιάτο σου στη σωστή ποσότητα και να είναι λιγότερα από οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως η σαλάτα θα σε κρατήσει χορτάτο για πολλή ώρα.

Μην κόψεις το βραδινό

Αν ο οργανισμός σου έχει συνηθίσει το βραδινό, τότε μην του το στερήσεις. Φρόντισε, βέβαια, να το τρως τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο, αν δεν θες να γίνει περιττό λίπος.

Οι έξτρα θερμίδες των Χριστουγέννων που παίρνεις χωρίς να το καταλάβεις

Πίνε νερό

Το νερό, όπως έχουμε πει, είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για να ενυδατωθείς, αλλά ακόμα και για να χορτάσεις. Μερικές φορές νομίζεις πως έχεις λιγούρα ενώ έχεις φάει, όμως το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ποτήρι νερό. Άσε που βοηθάει και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Μην ξεχνάς πως αν κρατήσεις το μέτρο στη ζωή σου, δεν πρόκειται να πάρεις βάρος ενόψει γιορτών!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να μην πάρεις βάρος ενόψει Χριστουγέννων; 6+1 tips που θα σε… σώσουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα