Πώς θα πετύχεις τους στόχους που έβαλες στις διακοπές;

20:40 2/9/2021 - Πηγή: iPop

Ξέρω πως υπάρχουν δυο δρόμοι για να έρθεις κοντά στον εαυτό σου, για να τον ακούσεις και να βρεις τις απαντήσεις σου. Ο ένας είναι εκείνος που περπατάμε έπειτα από μια δοκιμασία, μια δυσκολία που μας θέτει είτε αναγκαστικά είτε επιθυμητά σε μια διαφορετική τροχιά. Ο άλλος είναι ο δρόμος που θέλουμε να περπατήσουμε μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, και εύχομαι να είστε, αν όχι όλοι οι περισσότεροι τουλάχιστον, σε αυτόν. 

Γιατί όμως αυτό το συναίσθημα, αυτή η αίσθηση που περιφραστικά λέγεται «κάτι θέλω να αλλάξω» έρχεται συνήθως στις αρχές Σεπτεμβρίου;

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι

η μικρή Πρωτοχρονιά του κάθε έτους και μια εξαιρετική ευκαιρία για κάθε νέα αρχή, θα σου πω εγώ.

Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς φέτος να πιάσεις τους στόχους που έθεσες στις διακοπές σου!

Κράτησε το συναίσθημα των διακοπών!

Αν χάρηκες την άδεια σου, αν βούτηξες σε καθαρά νερά, αν ταξίδεψες, αν είδες νέα μέρη ακόμη και αν δεν έλειψες, υποθέτω πως είσαι έτοιμη να δεις με νέα μάτια όσα συμβαίνουν κι όσα θέλεις να συμβούν. Αυτή η αίσθηση γεννήθηκε γιατί συντονίστηκες με τον εαυτό σου και τα βαθύτερα θέλω του. Η αποφόρτιση λειτουργεί ευεργετικά και ενεργοποιεί τις επιθυμητές σκέψεις. Κράτησε αυτή την αίσθηση, επαναπροσδιόρισε τις προτεραιότητες σου, μη κυλήσεις στην ρουτίνα και παραδέξου τι πραγματικά θέλεις.

Extra tip: Αν μπορείς γράψε τη βαθιά σου επιθυμία σε ένα χαρτί, δώσε λέξεις σε αυτό που θέλεις να κατακτήσεις και αυτόματα θα βρεθείς πιο κοντά του. Για παράδειγμα αν σκέφτεσαι πως θέλεις να αλλάξεις δουλειά και νιώθεις πως ήρθε η ώρα να αναζητήσεις την επόμενη θέση εργασίας, γράψε πώς θέλεις να είναι η καινούρια. 

Ξεκίνα τώρα

Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να μην ξεκινήσεις αμέσως αυτό το ένα ή όλα όσα σκέφτηκες. Γιατί περιμένεις; Γιατί να βάλεις στην άκρη όσα ξύπνησαν μέσα σου; Η μεγαλύτερη διαφορά που μπορείς να κάνεις σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο που δεν τα κατάφερες είναι να ξεκινήσεις. Όχι αύριο, τώρα. Όχι όταν θα νιώσεις έτοιμη, τώρα. Όχι την άλλη Δευτέρα, τώρα. 

Extra tip: Άρχισε να μιλάς για τον στόχο σου, επικοινώνησε στους δικούς σου ανθρώπους, στον κύκλο σου, τι κάνεις και γιατί το θες και θα μένεις ενεργοποιημένη απέναντι στην προσπάθεια σου.

Pixabay

Κάνε Coaching!

Αν θες να πιάσεις τους στόχους που έθεσες στις διακοπές, το ξέρεις ότι το coaching μπορεί να γίνει ο σύμμαχος σου σε κάθε ταξίδι αλλαγής; Επιλέγοντας μια συνεργασία coaching, μπορείς να έχεις δίπλα σου έναν επαγγελματία για να σε υποστηρίξει, να σε βοηθήσει να διαχειριστείς την αλλαγή που θέλεις να βιώσεις και φυσικά να κρατάει το κίνητρο σου υψηλό για να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια σου. Με το coaching θα ανακαλύψεις όλες τις θετικές σου δυνάμεις και θα τις ενεργοποιήσεις για να τα καταφέρεις. Θα ενδυναμωθείς εσωτερικά , θα στηριχτείς στις δεξιότητες και τις αξίες και θα βρίσκεις σε κάθε συνεδρία τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις τον στόχο σου. 

Ενημερώσου μέσα από το https://coachingnow.gr/ για τις προσφορές του Σεπτεμβρίου στα προγράμματα Business & Career Coaching και είμαι σίγουρη πως μπορείς να καταφέρεις όλα όσα έχεις φανταστεί! 

Να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό,

Ε.

Ελένη Δημάκη
Personal & Executive Coach

Υποστηρίζω ανθρώπους και ομάδες που θέλουν να αναπτυχθούν επαγγελματικά, προσωπικά και να συναντήσουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

To site μου: coachingnow.gr

Fb: https://www.facebook.com/coachingnowgr

Instagram: https://www.instagram.com/coachingnow.gr/

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πώς θα πετύχεις τους στόχους που έβαλες στις διακοπές; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα