Πώς θα ξεπαγώσεις σωστά την γαλοπούλα σου για τα Χριστούγεννα; 3 tips που θα σε σώσουν ακόμα και την τελευταία στιγμή

17:19 16/12/2022 - Πηγή: iPop

Έχει συμβεί σε όλους μας! Είτε ξεκίνησες αργά τα ψώνια σου για τα Χριστούγεννα, είτε απλά υπολόγισες λάθος πόσο χρόνο μπορεί να χρειαστείς για να ξεπαγώσεις την γαλοπούλα σου, είναι πολύ πιθανόν να την πάρεις για να την μαγειρέψεις και να είναι ακόμα παγωμένη. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Πανικοβάλλεσαι; Φυσικά και όχι, διαβάζεις αυτό το άρθρο του iPop και βρίσκεις

λύση στο πρόβλημά σου! 

Υπάρχουν αρκετοί (ασφαλείς) τρόποι για να ξεπαγώσεις την γαλοπούλα σου για το μεγάλο τραπέζι των Χριστουγέννων, είτε έχεις αποφασίσει να οργανωθείς λίγες μέρες πριν, είτε τελευταία στιγμή. Απλά ακολούθησε τα βήματα και μην αγχώνεσαι.

«Πώς να ξεπαγώσω την γαλοπούλα;» Η απάντηση είναι εδώ!

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να ξεπαγώσεις με ασφάλεια μια γαλοπούλα. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να πετύχεις μια τέλεια αποψυγμένη γαλοπούλα είναι στο ψυγείο, αλλά κάτι τέτοιο θέλει οργάνωση γιατί διαρκεί μέρες και καταλαμβάνει πολύ χώρο. 

Ένας άλλος χρήσιμος και γρήγορος τρόπος για να ξεπαγώσεις μια γαλοπούλα είναι να την βυθίσεις σε κρύο νερό. Ίσως η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι και τόσο πρακτική, καθώς απαιτεί αλλαγή νερού κάθε 30 λεπτά, αλλά είναι η επόμενη καλύτερη λύση που έχεις μετά το ψυγείο.

Και μετά έρχεται ο φούρνος μικροκυμάτων. Η χρήση αυτής της εύχρηστης συσκευής είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για μικρότερες γαλοπούλες και είναι και γρήγορη!

Ό,τι και να κάνεις, μην πανικοβληθείς και προσπάθησε να μην ξεπαγώσεις τη γαλοπούλα σε ζεστό νερό. Δεν θα επιταχύνει την κατάσταση και στην πραγματικότητα είναι η συνταγή για την καταστροφή. Με απλά λόγια, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τροφιμογενών ασθενειών και ανάπτυξης βακτηρίων. Οι ίδιοι κίνδυνοι ισχύουν και για την απόψυξη μιας γαλοπούλας σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο, οπότε μην δοκιμάσεις κάτι τέτοιο.

Η πιο εύκολη συνταγή για γαλοπούλα είναι εδώ! Βάλε την στο Air Fryer κι άλλαξε τον τρόπο που μαγειρεύεις για πάντα

Πώς θα ξεπαγώσεις μια γαλοπούλα στο ψυγείο;

Παρόλο που χρειάζονται μερικές μέρες για να ξεπαγώσεις μια γαλοπούλα στο ψυγείο, είναι η πιο κοινή μέθοδος. Για μια γαλοπούλα που ζυγίζει έως και 5 κιλά, μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις ημέρες για να ξεπαγώσει. Αλλά αξίζει. Η γαλοπούλα θα ξεπαγώνει σε σταθερή ασφαλή και χαμηλή θερμοκρασία και είναι εγγυημένο ότι θα ξεπαγώσει ομοιόμορφα παντού, πράγμα που σημαίνει και ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Τοποθέτησε τη γαλοπούλα στην αρχική της συσκευασία σε δοχείο ή ταψί. Αυτό βοηθά να μην εξαπλωθούν τυχόν υγρά που μπορούν να μεταφέρουν πιθανά βακτήρια και να μολύνουν άλλα τρόφιμα. Μόλις αποψυχθεί, η γαλοπούλα θα διατηρηθεί έως και δύο ημέρες στο ψυγείο. 

Freepik – «Πώς να ξεπαγώσω την γαλοπούλα;»Πώς θα ξεπαγώσεις μια γαλοπούλα χρησιμοποιώντας κρύο νερό;

Το κρύο νερό είναι το κλειδί εδώ, όπως και ένας νεροχύτης αξιοπρεπούς μεγέθους. Ανάλογα με το μέγεθος της γαλοπούλας μπορεί να είναι μια σχετικά γρήγορη δοκιμασία λίγων ωρών ή μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Μια γαλοπούλα 6,8 κιλών, για παράδειγμα, θα χρειαστεί περίπου οκτώ ώρες απόψυξης. Προσοχή, όμως, το νερό θα πρέπει να παραμένει κρύο και να το αλλάζεις κάθε 30 λεπτά.

Τα λάθη που κάνεις όταν ξεπαγώνεις το κρέας -κι όχι μόνο- και οι κίνδυνοι που κρύβουν για την υγεία σου!

Πώς θα ξεπαγώσεις μια γαλοπούλα στο φούρνο μικροκυμάτων;

Εάν ο χρόνος πλησιάζει και η γαλοπούλα σου δεν έχει ξεπαγώσει ακόμα, δοκίμασε τον φούρνο μικροκυμάτων. Το μόνο που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι πως η γαλοπούλα σου πρέπει να είναι μικρή.

Είναι σημαντικό να ελέγξεις πρώτα το εγχειρίδιο με τις οδηγίες χρήσης του φούρνου μικροκυμάτων για να βεβαιωθείς σε πόσα λεπτά ανά κιλό πρέπει να ρυθμιστεί και το επίπεδο ισχύος που απαιτείται για να ξεπαγώσεις την γαλοπούλα σου.

Φυσικά, μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις όλη τη συσκευασία από τη γαλοπούλα και να την τοποθετήσεις σε ένα μεγάλο πιάτο, αρκετά βαθύ για να μην τρέξουν τα υγρά της.

Αυτή είναι η συνταγή για την πιο γευστική γαλοπούλα ever και δε γίνεται να λείπει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου

Πώς θα καταλάβεις εάν η γαλοπούλα σου έχει ξεπαγώσει

Μην αφήσεις τη γαλοπούλα σου να σε ξεγελάσει και να σε κάνει να πιστεύεις ότι έχει ξεπαγώσει πλήρως. Αυτά τα ενδεικτικά σημάδια μπορούν να σου πουν την αλήθεια.

Αφού ακολουθήσεις για την απόψυξη μιας γαλοπούλας, ανεξάρτητα από το μέθοδος, τοποθέτησε το χέρι σου στην κοιλότητα και δες εάν αισθάνεσαι παγωμένο το κρέας του στήθους της. Εάν το αισθάνεσαι παγωμένο, σημαίνει πως δεν έχει ξεπαγώσει καλά, εάν, όμως, το αισθάνεσαι φυσιολογικό, τότε είναι έτοιμη για μαγείρεμα. Επιπλέον, βεβαιώσου πως οι φτερούγες της και τα πόδια της κινούνται άνετα, εάν αντιμετωπίσεις αντίσταση, σημαίνει ότι η γαλοπούλα δεν έχει ξεπαγώσει ακόμα.

Ελπίζουμε να σου φάνηκαν αρκετά χρήσιμα τα tips μας και να τα καταφέρεις! Εμείς σου ευχόμαστε καλές γιορτές με πολύ φαγητό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα ξεπαγώσεις σωστά την γαλοπούλα σου για τα Χριστούγεννα; 3 tips που θα σε σώσουν ακόμα και την τελευταία στιγμή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Πώς, Χριστούγεννα 3,pos, christougenna 3