Πυρετός στο Μαξίμου για κλείσιμο της αξιολόγησης- Επί ποδός για ασφαλιστικό- «κόκκινα δάνεια»

10:27 11/4/2016 - Πηγή: iPop

Τεταμένο είναι το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου με την Κυβέρνηση να έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση. Να τονισθεί πως η Κυβέρνηση συνεχίζει να τονίζει πως το κλείσιμο της αξιολόγησης θα έχει ολοκληρωθεί έως το Πάσχα. Τα ξημερώματα της Δευτέρας ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Το αποτέλεσμα των συζητήσεων ήταν η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό να οδηγήσει σε αδιέξοδο, ενώ ο υπουργός Οικονομίας είπε πως υπάρχει συμφωνία

μόνο στο φορολογικό.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις διαβουλεύσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους δανειστές, η συζήτηση έδειξε ότι δεν υπάρχουν σημεία στα οποία να συγκλίνουν οι απόψεις των δύο πλευρών, ενώ στέλεχος του υπουργείου Εργασίας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ των πιστωτών και της Ελληνικής πλευράς στο θέμα των επικουρικών συντάξεων».

Δεν κάνουν πίσω στις συντάξεις οι δανειστές:

Οι δανειστές επιμένουν στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων 800 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποδέχονται αύξηση των εισφορών κατά 1,5%. Το Κουαρτέτο συνεπώς δεν δέχεται την πρόταση του Υπουργείου για συνδυασμό περικοπών στις επικουρικές με αύξηση των εισφορών, αλλά και αξιοποίηση ενός μέρους των αποθεματικών του ταμείου ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Σταθάκης, μετά τις 9ωρες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς έκανε γνωστό ότι το μόνο που έχει κλείσει είναι το φορολογικό, ενώ ο Ευ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμφωνία όσον αφορά το αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία σήμερα Δευτέρα διότι την Τρίτη οι Θεσμοί αναχωρούν.

Συνεχίζονται σήμερα τα ραντεβού με τους εκπροσώπους των Θεσμών

Στις 15:00 έχει οριστεί νέο ραντεβού με το Κουαρτέτο, στο οποίο θα δώσουν το παρών κι άλλοι Υπουργοί των οποίων χρειάζεται η υπογραφή, όπως είναι ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης.

Τι γίνεται με τα «κόκκινα δάνεια»;

Βήματα φαίνεται πως έγιναν αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια», στη συζήτηση των οποίων βρέθηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται ακόμα τουλάχιστον λόγος για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

The post Πυρετός στο Μαξίμου για κλείσιμο της αξιολόγησης- Επί ποδός για ασφαλιστικό- «κόκκινα δάνεια» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα