Σπιτικό pumpkin spice latte που θα ζήλευαν ακόμα και τα Starbucks: Το πιο hot ρόφημα του φθινοπώρου φτιαγμένο από τα χεράκια σου!

14:20 30/10/2022 - Πηγή: iPop

Ο Οκτώβριος βρίσκεται προς το τέλος του και εμείς μετράμε αντίστροφα για μία από τις αγαπημένες μας γιορτές του χρόνου, το Halloween. Και εννοείται πως, δεν νοείται Halloween, χωρίς τις γνωστές σε όλους μας κολοκύθες. Ήρθε η ώρα αφήσεις ό,τι κάνεις και να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για pumpkin spice latte, η οποία είναι με φυσικό γλυκαντικό, χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα και vegan. Espresso και γάλα γίνονται ένα με την απολαυστική σως κολοκύθας και τις παραδοσιακές φθινοπωρινές γεύσεις των μπαχαρικών. Πρόσθεσε λίγη σαντιγί και απόλαυσε αυτό το ζεστό ρόφημα στο πρωινό, ως απογευματινό ή ακόμα και ως μία μικρή απόλαυση μετά το δείπνο!

Φτιάξε mocha latte με αλατισμένη καραμέλα!

Συνταγή για pumpkin spice latte: Υλικά2 σφηνάκια εσπρέσο1 φλιτζάνι γάλα της επιλογής μας, κατά προτίμηση γάλα που κάνει καλό αφρό (πχ. γάλα βρώμης)3 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΚρέμα σαντιγί για επικάλυψη (προαιρετικό αλλά συνιστάται)

6 φανταστικά -και εύκολα- ροφήματα για τα χουχουλιάρικα απογεύματα του Φθινοπώρου

Πώς να φτιάξεις το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρουΡίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να σιγοβράζει.Φτιάχνουμε τον εσπρέσο μας και τον ρίχνουμε σε μια μεγάλη κούπα ή ένα γυάλινο βαζάκι. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το σιρόπι σφενδάμου, το μπαχαρικό κολοκύθας και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.Χρησιμοποιούμε μία αφρογαλιέρα για να αφρίσουμε το γάλα μας για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνει αφρός και μετά το ρίχνουμε μέσα στην κούπα πάνω από το εσπρέσο κολοκύθας. Κρατάμε τον επιπλέον αφρό και τον απλώνουμε με κουτάλι από πάνω.Δεν διστάζουμε να προσθέσουμε σαντιγί, για να το κάνουμε λίγο πιο φανταχτερό. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον μπαχαρικό κολοκύθας ή κανέλα.Εναλλακτική για το μπαχαρικό για κολοκύθας: Αν δεν βρίσκουμε έτοιμο μπαχαρικό κολοκύθας, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, 1/8 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και 1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σπιτικό pumpkin spice latte που θα ζήλευαν ακόμα και τα Starbucks: Το πιο hot ρόφημα του φθινοπώρου φτιαγμένο από τα χεράκια σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπιτικό, Starbucks,spitiko, Starbucks