Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τα πάντα

20:43 12/4/2021 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι η επιτυχία είναι κάτι που συμβαίνει ξαφνικά. Η πραγματική ζωή, όμως, είναι διαφορετική. Έχεις μια μακρά λίστα από στόχους και επιθυμίες για τη ζωή σου; Θέλεις να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις; Να βγάλεις περισσότερα χρήματα; Να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου; Να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις σχέσεις σου και να ζεις καλύτερα; Όλα αυτά είναι πολύ σπουδαίοι στόχοι, καθώς η ζωή έχει να κάνει με τη συνεχή πρόοδο και εξέλιξη. Όμως, υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι: Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα ταυτόχρονα.

Το ξέρεις ότι αυτή είναι μια λογική

σκέψη, αλλά ποτέ δεν προχωράς στο να την κάνεις πράξη. Όμως, θα καταλάβεις ότι θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα εάν ασχολείσαι με ένα πράγμα τη φορά.

Πώς σχεδιάζουν την ημέρα τους οι επιτυχημένοι άνθρωποι; Το τρίπτυχο της ζωής τους που μπορείς να αντιγράψεις!

Η επιτυχία χτίζεται

Η πραγματική επιτυχία συμβαίνει όταν επικεντρωνόμαστε σε ένα πράγμα κάθε φορά. Θα σου δώσουμε ένα πολύ απλό παράδειγμα για να το καταλάβεις: Όταν ετοιμάζεσαι για εξετάσεις, είναι πολύ πιθανό να μπαίνεις στη διαδικασία να διαβάσεις όλα τα μαθήματα μαζί και τελικά να τα κάνεις μπάχαλο στο κεφάλι σου. Απ’ την άλλη, ένας μαθητής θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα εάν διαβάζει μια θεματική κάθε φορά και δεν προχωράει στην επόμενη μέχρι να την κατανοήσει.

Η στρατηγική του ενός πράγματος κάθε φορά, τελικά μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις αυτά που θέλεις γρηγορότερα, αλλά και καλύτερα.

Unsplash/Jordan Whitfield

Οι Gary Keller και Jay Papasan, συγγραφείς του “The One Thing”, το οποίο είναι ένα υπέροχο βιβλίο, το έχουν διατυπώσει με τις εξής λέξεις:

Όπου είχα τεράστια επιτυχία, είχα μειώσει τη συγκέντρωσή μου σε ένα πράγμα, και όπου η επιτυχία μου ήταν διαφορετική, η εστίασή μου ήταν επίσης σε περισσότερα πράγματα

Δουλεύεις πάνω πολλά πράγματα; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην επιτύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ή χειρότερα: Μπορεί να αποτύχεις εάν προσπαθείς να επιτύχεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Ο λόγος είναι απλός: Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι η επιτυχία συμβαίνει ξαφνικά και ταυτόχρονα σε όλους τους τομείς. Η πραγματική ζωή, όμως, είναι διαφορετική. Ο Keller και ο Papasan λένε:

Η επιτυχία είναι διαδοχική, όχι ταυτόχρονη

Μαθαίνεις μια δεξιότητα και μετά πας στην επόμενη. Ολοκληρώνεις ένα έργο και προχωράς στο επόμενο. Με την πάροδο του χρόνου, τα μικρά επιτεύγματά σου προστίθενται και σχηματίζουν ένα συνολικά εντυπωσιακό επίτευγμα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα χρήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι απέκτησαν τα χρήματά τους με την πάροδο του χρόνου. Λίγοι άνθρωποι έκανα μια ξαφνική τεράστια επιτυχία και κέρδισαν πολλά χρήματα ή ήταν τυχεροί και πέτυχαν το τζακπότ. Όσοι έχουν περιουσία, την απέκτησαν σιγά σιγά, χτίζοντάς την.

PexelsΣταμάτα να κάνεις τα πάντα ταυτόχρονα- Το παράδειγμα της γυμναστικής

Εκτός απ’ τα χρήματα και τις εξετάσεις, το ότι η επιτυχία χτίζεται μπορεί να αποδειχθεί και απ’ το πώς μπορούμε να χτίσουμε το σώμα μας. Ένα σώμα σε κακή φυσική κατάσταση, δεν μπορεί να γραμμωθεί απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Δεν θα έρθει ξαφνικά ο γραμμωμένος κοιλιακός και η σφιχτή γάμπα. Χρειάζεται προσπάθεια και focus σε έναν στόχο τη φορά. Χρειάζονται μήνες ή και χρόνια συνεχούς προσπάθειας για να φτιάξεις το σώμα σου.

Την πρώτη μέρα στο τρέξιμο, θα επικεντρωθείς στις ανάσες σου, τη δεύτερη στην αντοχή σου, την τρίτη στην πιο σωστή στάση σώματος… Κάθε φορά θα βάζεις έναν μικρό στόχο μέχρι να τελειοποιήσεις την προπόνησή σου και να φτάσεις πιο κοντά στον στόχο σου.

Ένα πράγμα τη φορά, δεν σε κυνηγάει ο χρόνος. Απόλαυσε τα μικρά καθημερινά σου επιτεύγματα προκειμενου να έρθει η μεγάλη επιτυχία που αποζητάς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τα πάντα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα