Τα 5 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις κάθε φορά πριν ταξιδέψεις στο εξωτερικό

18:00 4/10/2019 - Πηγή: iPop

Πόσο μας αρέσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό… Μ’ ένα ταξίδι στο εξωτερικό γνωρίζεις άλλους πολιτισμούς, όμορφους ανθρώπους, δοκιμάζεις διαφορετικές κουζίνες, επισκέπτεσαι ιστορικούς χώρους και αντιλαμβάνεσαι ότι, όχι, η ζωή δεν είναι μόνο στον μικρόκοσμο που ζεις. Υπάρχουν τόσα πράγματα εκεί έξω που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις και δεν πρέπει να χάνεις χρόνο!

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι κάθε φορά μια καινούρια εμπειρία. Είτε ταξιδεύεις μόνη είτε με παρέα, γεμίζεις τις μπαταρίες σου, ακόμα κι αν περπατάς χιλιόμετρα κάθε μέρα και γυρίζεις κάθε βράδυ πτωματοποιημένη στο ξενοδοχείο. Ξεφεύγεις

απ’ τη ρουτίνα σου και γυρίζεις άλλος άνθρωπος!

Πριν από κάθε ταξίδι στο εξωτερικό θα πρέπει, όμως, να προσέχεις κάποια πράγματα ώστε να μην ταλαιπωρηθείς και φυσικά να είσαι καλυμμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

Ποια πράγματα πρέπει να τσεκάρεις πριν από κάθε ταξίδι στο εξωτερικό;Ταυτότητα ή διαβατήριο

Θεωρείται αυτονόητο, αλλά μπορεί να γίνουν λάθη! Πριν ταξιδέψεις σε οποιαδήποτε χώρα, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται διαβατήριο, εάν χρειάζεται διαβατήριο να βγάλεις καινούριο ή ν’ ανανεώσεις το παλιό σου και εάν δεν χρειάζεται, να τσεκάρεις ότι ξέρεις πού είναι η ταυτότητά σου.

ΥΓ: Εάν έχεις παλιά ελληνική ταυτότητα που τα στοιχεία είναι χειρόγραφα, ψάξε ότι δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα κατά τη μετάβασή σου σε μια ξένη χώρα.

Bonus πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες κάρτες τραπεζών προσφέρουν τη δυνατότητα εξαργύρωσης ταξιδιωτικών μιλίων. Πριν αποφασίσεις, όμως, να κάνεις όλες τις αγορές σου σε μια άλλη χώρα με την κάρτα σου, πρέπει να μάθεις εάν σε συμφέρει. Καθώς, εάν υπάρχει παρακράτηση 3% μάλλον δεν είναι καλή η ιδέα η κάρτα.

Εκτός απ’ τα ταξιδιωτικά μίλια, όμως, τσέκαρε μήπως με την κάρτα σου έχεις δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση, κάτι που θα σου προτείναμε να εκμεταλλευτείς χωρίς δεύτερη σκέψη!

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Εάν πηγαίνεις στην Ευρώπη για να επισκεφτείς κάποιον δικό σου, ίσως δεν έχει πολύ νόημα να αγοράσεις κάποια πανάκριβη ταξιδιωτική ασφάλεια, αλλά εάν κάνεις κάποιο πιο μακρινό ταξίδι για περισσότερες μέρες, φρόντισε να πάρεις μια ασφάλεια για να είσαι καλυμμένος για όλα τα ενδεχόμενα!

Δες εδώ όσα καλύπτει συνήθως μια τυπική ταξιδιωτική ασφάλεια.

Unsplash/Annie SprattΜετατροπή νομίσματος

Δεν πρέπει ποτέ να ταξιδεύεις έχοντας έναν και μοναδικό τρόπο πληρωμής. Να φροντίζεις πάντα μαζί με την κάρτα να έχεις και μετρητά. Υπάρχουν μέρη όπου δυστυχώς δεν θα μπορέσεις να πληρώσεις με κάρτα ακόμα κι αν μιλάμε για το εξωτερικό, οπότε καλό είναι να έχεις και κάποια μετρητά για μικροέξοδα.

Παράλληλα, να θυμάσαι ότι το συνάλλαγμα αξίζει περισσότερο να το κάνεις στη χώρα σου, μέσω τράπεζας, παρά στο αεροδρόμιο ή στη χώρα που επισκέπτεσαι.

Δεδομένα στο κινητό

Λογικά θα έχεις Wi-Fi σχεδόν παντού στη χώρα που πας, αλλά δεν γίνεται να μην έχεις δεδομένα! Αν γίνει κάτι και δεν πιάνει το Wi-Fi; Φρόντισε πριν το ταξίδι σου να μιλήσεις με τον πάροχό σου ώστε να έχεις λεπτά ομιλίας και δεδομένα για ένα άνετο ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς υπέρογκες χρεώσεις!

Δες ακόμα:

Έκλεισες εισιτήριο με low cost αεροπορική; Τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις!

Photo: Unsplash/Rana Sawalha

Το άρθρο Τα 5 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις κάθε φορά πριν ταξιδέψεις στο εξωτερικό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα