Πώς η Google σε ειδοποιεί ότι πρέπει ν’ αλλάξεις αμέσως password!

13:31 4/10/2019 - Πηγή: iPop

Οτιδήποτε κάνεις online, ένα πράγμα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: Είσαι ασφαλής; Η τακτική αλλαγή κωδικού στις social media πλατφόρμες, στο email σου και σε άλλα accounts που μπορεί να έχεις είναι ένα πρώτο βήμα για να θωρακιστείς απέναντι στους χάκερς. Και η Google τώρα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη.

Το εργαλείο της Google

Password Checkup έρχεται να σε βοηθήσει να κρατάς ασφαλείς τους λογαριασμούς σου. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αυτή η λειτουργία μπορεί να ανιχνεύσει εάν οι κωδικοί πρόσβασής σου έχουν υποστεί βλάβη και σε ειδοποιεί ότι πρέπει να τους αλλάξεις.

Η Google λάνσαρε την πρώτη έκδοση του Password Checkup ως επέκταση του Chrome τον Φεβρουάριο. Ενώ το extension ήταν δημοφιλές, η εταιρεία θέλησε να κάνει την εμπειρία των χρηστών ακόμα καλύτερη, έτσι αναβάθμισε το εργαλείο, ενσωματώνοντάς το αυτόματα στις πλατφόρμες της και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και τώρα εάν έχεις Google Account.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το εργαλείο που σου λέει εάν χρειάζεσαι αλλαγή κωδικού;

Μπορείς να διεξάγεις πολύ απλά έναν εύκολο έλεγχο ασφάλειας κωδικού πρόσβασης πηγαίνοντας στο Password Manager στο passwords.google.com.

Μόλις συνδεθείς, κλίκαρε στο «Έλεγχος κωδικού πρόσβασης», το οποίο θα σου δώσει πληροφορίες σχετικά με οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης είναι αποθηκευμένος στον λογαριασμό σου στη Google.

Το εργαλείο θα σε ενημερώσει αυτόματα αν οι κωδικοί πρόσβασής σου είναι αδύναμοι, εάν χρησιμοποιούνται για πολλαπλές συνδέσεις (κάτι που τους καθιστά λιγότερο ασφαλείς) κι αν έχουν παραβιαστεί ποτέ από τρίτους. Παράλληλα, θα μπορέσεις μ’ ένα κλικ ν’ αλλάξεις όποιον κωδικό θέλεις!

Δες εδώ πώς μπορούν να υποκλέψουν τους κωδικούς σου και να μην καταλάβεις τίποτα!

Ο διευθυντής ασφαλείας της Google, Mark Risher, δήλωσε ότι η εταιρεία τσεκάρει τους κωδικούς πρόσβασής σου με δεδομένα από το Ίντερνετ και το Dark Web για να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν πειραχτεί.

Στο άμεσο μέλλον, η Google έχει σκοπό να ενσωματώσει αυτόματα το εργαλείο για τον έλεγχο των κωδικών στο Google Chrome κι έτσι δεν θα χρειάζεται να βάλεις έξτρα extension, θα είναι για όλους αυτόματα!

Δες ακόμα:

Πλέον μπορείς να κάνεις «παρανομίες» στο Internet χωρίς να αφήνεις ίχνη!

Photo: iStockphoto

Το άρθρο Πώς η Google σε ειδοποιεί ότι πρέπει ν’ αλλάξεις αμέσως password! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα