Τα διαφορετικά «είδη» τοξικών ανθρώπων που πρέπει να εντοπίζεις μόνος σου!

13:10 18/7/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν διαφορετικά είδη τοξικών ανθρώπων; Κι, όμως, υπάρχουν κι εσύ δεν μπορείς να τους εντοπίσεις ή μάλλον τους εντοπίζεις όταν είναι πια πολύ αργά. 

Υπάρχουν τουλάχιστον τρία είδη τοξικών ανθρώπων που θα αναλύσουμε παρακάτω και θα πρέπει να δώσεις προσοχή. Γιατί πολλές φορές οι τοξικοί άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σου και μένουν για μεγάλο διάστημα χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Μέχρι που… τελικά δεν είσαι εσύ καλά ψυχολογικά.

Ποια είναι τα είδη των τοξικών ανθρώπων και πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζεις;Οι τρελοί και οι κακοί

Πώς να το εντοπίσεις; Θα είναι αυτός που στη δουλειά,

θα βάλει τον αγκώνα του για να φτάσει πρώτος στον καταψύκτη και να πιει νερό, πήρε όλα τα credits για το ομαδικό σας project την προηγούμενη εβδομάδα, σε πάτησε και δεν ζήτησε καν συγγνώμη. Κάποτε σου φώναξε μπροστά σε όλους και σε έκανε να νιώσεις άσχημα. Το πιο περίεργο πράγμα με αυτούς; Τα πηγαίνουν καλά στη δουλειά τους απλά κάνουν τη δική σου ζωή πιο δύσκολη.

Πώς να τον αντιμετωπίσεις; Να τον ακούς και να έχεις ενσυναίσθηση. Για αναρωτήσου… τι μπορεί να του έχει συμβεί στο παρελθόν και φέρεται με αυτόν τον τρόπο; Μπορεί να είχε σκληρή παιδική ηλικία, μπορεί να μην είχε καλή μεταχείριση απ’ τη μητέρα του… και πρέπει να δρα έτσι ώστε να προστατέψει τον εαυτό του.

Μπορεί να θέλει να καταστρέψει τη δική σου φήμη με το να λέει στους άλλους τα δικά σου μειονεκτήματα. Τι πρέπει να κάνεις; Αν όλα όσα έχεις δοκιμάσει απέτυχαν, τότε οι ειδικοί συνιστούν να αλλάξεις γραφείο.Όπως έχει αποδειχθεί οι άνθρωποι είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να μιλούν τακτικά με έναν συνεργάτη που κάθεται έξι μέτρα μακριά από κάποιον που απέχει 60 μέτρα.

Αυτός που πάντα διαφωνεί

Πώς θα τον εντοπίσεις; Το μότο του είναι «αυτό δεν θα δουλέψει/λειτουργήσει ποτέ». Πάντα ψάχνεις τρόπους να σε «ρίξει», να σου δημιουργήσει πρόβλημα στα σχέδιά σου, αλλά δεν έχει ποτέ μια λύση.

Δεν σου προτείνει ποτέ κάτι διαφορετικό αλλά πάντα σε κριτικάρει και σου λέει πως απλά δεν θα δουλέψει ό,τι πας να κάνεις!

Τι μπορείς να κάνεις; Άκουσέ τον. Πίσω από όλα αυτά που λέει, υπάρχει πάντα κάτι που πρέπει να εξετάσεις. Και στη συνέχεια, κάνε ερωτήσεις: «Γιατί το λες αυτό;» , «Τι σε έκανε να το σκεφτείς αυτό;», «Έχεις κάποια άλλη ιδέα;». Αν όλα αποτύχουν, απομακρύνσου. Δεν θέλεις να έχεις αρνητική ενέργεια.

Ο χαλαρός τύπος

Αυτός που πάντα δίνεις πολλές υποσχέσεις και τελικά δεν κάνει τίποτα. Στη δουλειά ενώ φαίνεται ότι όλο το βάρος έχει πέσει πάνω του, δεν κάνει ποτέ τίποτα ουσιαστικό και πάντα τη γλιτώνει!

Πώς να τον αντιμετωπίσεις; Σε καμία περίπτωση μην κάνεις και τη δική του δουλειά! Σε καμία περίπτωση! Αν εργάζεστε μαζί πες στο αφεντικό σου πως έχεις πρόβλημα με τον συγκεκριμένο συνάδελφο κι εξήγησε του το γιατί.

Λύσεις θα βρεθούν, αλλά μην το αφήσεις να σε φορτώσει με δικά του πράγματα, να κάνεις extra δουλειά, να πάρει τα εύσημα. Κράτα τις αποστάσεις σου και δείξε τα δικά σου όρια όσο πιο νωρίς μπορείς.

Photo: unsplash/Timon Studler

Το άρθρο Τα διαφορετικά «είδη» τοξικών ανθρώπων που πρέπει να εντοπίζεις μόνος σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα