Τα δύο άκρα: Κι όμως χρειάζεσαι στη ζωή σου κι αυτόν που θα σε κάνει να αμφισβητείς για τον εαυτό σου και εκείνον που θα σε υποστηρίξει- Πώς μπορεί να σε βοηθήσει ο καθένας

17:52 28/11/2022 - Πηγή: iPop

Γνωρίζεις τα δύο είδη των coaches που χρειάζεσαι πραγματικά; Coaching, πόσο αμφιλεγόμενο επάγγελμα και με πόση παραφιλολογία από πίσω του. Φυσικά θα υπάρχει παραφιλολογία όταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, όταν οι επαγγελματίες έγιναν coaches με αμφιλεγόμενα σεμινάρια και η εκπαίδευση είναι υποτυπώδης. Μιλάμε για ευθύνη και δεοντολογία, μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές που πηγαινοέρχονται έρμαια σε συνεδρίες ανθρώπων που δεν μπορούν να σε βοηθήσουν και απλώς περιστρέφουν την πληγή γύρω από το πρόβλημα χωρίς αποτέλεσμα.

Τα είδη των coaches που χρειάζεσαι

Ή μάλλον θα σου πω για αρχή ποιον coach

δεν χρειάζεσαι. Δεν χρειάζεσαι εκείνον που έκανε μια εκπαίδευση-ξεπέτα και με ύφος αυθεντίας βγαίνει να το παίξει φωστήρας και συμβουλάτορας σε ανυποψίαστους πελάτες που τσίμπησε στα social media. Δεν θέλει εξομολογητή ο πελάτης σου, θέλει αποτελέσματα που εσύ δεν μπορείς να φέρεις. Για να δουλέψει το coaching θα πρέπει να έχεις κάνει ώρες coaching, να έχεις δοκιμάσει μοντέλα στον εαυτό σου και να έχεις δει αποτελέσματα. Το coaching το αποτελεσματικό στοιχίζει γιατί σου δίνει πίσω αξία.

Αυτός που θα σε «αμφισβητήσει»:

Ο coach που θα σου ξυπνήσει αυτό το συναίσθημα της εσωτερικής αμφισβήτησης, που θα σου φυτέψει ένα σποράκι που δεν είχες ποτέ ξανασκεφτεί μέχρι τότε, θα σε ακούσει, θα σου φέρει ξανά στο συγκεκριμένο, θα το κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένο μέχρι να φτάσει στη ρίζα, είναι εκείνος που τη στιγμή που νιώθεις περισσότερο μπερδεμένος θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τα πάντα μέσα σου.

Πρόσεχε, όμως, δεν είναι εκείνος που έχει τουπέ, υφάκι, νομίζει ότι είναι κάποιος και έρχεται να στην πει! Δεν στην λέει ο coach, δεν είναι δάσκαλος αλλά ούτε και μπαμπούλας. Είστε στην ίδια ομάδα και εκείνος χαίρεται το ίδιο με σένα όταν βλέπει αποτελέσματα στη ζωή σου.

Έχω κάνει coaching με τέτοιους coach και η βοήθειά τους ήταν ξεκάθαρη σε αυτό το σημείο που θεωρείται κομβικό στη ζωή μου.

Ο υποστηρικτής σου με αποδείξεις:

Υπάρχουν οι υποστηρικτές που σε υποστηρίζουν για να μην απογοητευτείς, για να μην σε ρίξουν, για να μην χάσεις τη δύναμή σου όταν σε βλέπουν πεσμένο. Η αλήθεια είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος που πιστεύει σε σένα όταν ακόμα και εσύ δυσκολεύεσαι να πιστέψεις στον εαυτό σου, όμως έχοντας αποδείξεις και από εσένα.

PexelsCoaching με αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θες. Αν ξέρεις ότι θα πάρεις αποτελέσματα με τη βοήθεια ενός ανθρώπου που ξέρει ακριβώς να σε βοηθήσει δεν θα τα σκεφτείς τα λεφτά. Θα σκεφτείς το αποτέλεσμα που θες. Αυτή είναι η διαφορά λοιπόν ενός καλού coach και ενός coach που δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Τα αποτελέσματά του που έχουν οι πελάτες του. Στο εξωτερικό πληρώνονται επαγγελματίες μόνο όταν φτάσουν στο στόχο οι πελάτες και επίσης για να αφήσουμε λίγο το marketing απ’έξω υπάρχουν ακόμα και εδώ στην Ελλάδα άνθρωποι που δεν έχουν κάνει ούτε μισή διαφήμιση, δεν έχουν social media, δεν έχουν site, δεν μιλάνε για εκείνους στα site και όμως έχεις δει τους coaches τους και θες να γίνεις και εσύ ένας από τους ανθρώπους που είδαν όφελος από αυτούς.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο Asset που έχει ένας επαγγελματίας που ξέρει τη δουλειά του σωστά. Δεν δέχεται όλους τους ανθρώπους παρά μόνους εκείνους που είναι δεσμευμένοι και θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Αυτό το σημερινό άρθρο είναι γραμμένο με αγάπη σε επαγγελματίες που έχω συνεργαστεί και έχω δει τεράστιο όφελος στη ζωή μου. Δεν έκαναν τη δουλειά για εμένα, για να ξέρεις τι να περιμένεις, αλλά με βοήθησαν να εργαστώ μεθοδικά, να ξεμπερδευτώ, να αφήσω πίσω δυσλειτουργικότητες του χθες. Αφιερώνεται όμως και σε εκείνους που ποτέ δεν θα μάθουν τι χάνουν έχοντας τόση προκατάληψη με το επάγγελμα.

Έχει το Coaching σκοτεινή πλευρά; 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις κακοτοπιές και να πάρεις μόνο το φως από αυτό

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα δύο άκρα: Κι όμως χρειάζεσαι στη ζωή σου κι αυτόν που θα σε κάνει να αμφισβητείς για τον εαυτό σου και εκείνον που θα σε υποστηρίξει- Πώς μπορεί να σε βοηθήσει ο καθένας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα