Τα λάθη στο κάπνισμα που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την υγεία σου

12:24 13/6/2020 - Πηγή: iPop

Ναι μεν καπνίζεις, αλλά κάνεις κι αυτά τα σοβαρά λάθη στο κάπνισμα που σε βλάπτουν ακόμα περισσότερο. Για πόσο ακόμα; 

Ξέρεις ότι το κάπνισμα δεν κάνει καλό στην υγεία, πως προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό, ακόμα και καρκίνο και συνεχίζεις και καπνίζεις. Κι όχι μόνο αυτό άλλα κάνεις και κάποια λάθη στο κάπνισμα που όχι απλά δεν σου κάνουν καλό, αλλά και δεν σε βοηθούν να το σταματήσεις.

Ποια είναι αυτά τα λάθη στο κάπνισμα;

Πιστεύεις πως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας που θα αργήσουν να εμφανιστούν 

Το κάθε τσιγάρο που κάνεις επιβαρύνει άμεσα το αναπνευστικό

σου, τη λειτουργία των αγγείων και την πυκνότητα του αίματος. Ναι μεν σοβαρές ασθένειες μπορεί να εκδηλωθούν μετά από κάποιες δεκαετίες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θρομβώσεις δεν μπορούν να προκληθούν και σε κατά τ’ άλλα υγιείς ανθρώπους. Επιπλέον, το να αμελείς την υγεία σου σε βάθος χρόνου δεν είναι και η πιο ώριμη αντιμετώπιση.

Καπνίζεις με βρώμικα χέρια 

Πιάνεις καθημερινά και συνέχεια ένα σωρό βρώμικα αντικείμενα και μετά και το τσιγάρο σου που ακουμπάει στο στόμα και κατευθείαν μεταφέρονται τα μικρόβια. Ακόμα και το κινητό σου είναι βρώμικο, ο υπολογιστής σου, τα πόμολα του σπιτιού, όλα αυτά που σπάνια καθαρίζεις.

Κάπνισμα: Τα επιστημονικά δεδομένα εκπλήσσουν και τα οφέλη απ’ τη διακοπή. 

Νομίζεις πως το κάπνισμα είναι ελκυστικό 

Μπορεί κάποτε να ήταν λίγο στη μόδα, αλλά τώρα πια σίγουρα όχι. Κι όχι απλά δεν σε κάνει ελκυστικό αλλά το αντίθετο. Κάνει την αναπνοή σου να μυρίζει άσχημα, κιτρινίζει τα δόντια σου και γερνάει το δέρμα σου. Όλα αυτά τα θεωρείς εσύ ελκυστικά;

Καπνίζεις για την παρέα 

Μα είναι δυνατόν να βάζεις την παρέα πάνω από την υγεία σου; Ακόμα κι αν καπνίζουν όλοι σου οι φίλοι και συγγενείς, εσύ γιατί το κάνεις; Επειδή το κάνουν κι άλλοι; Κάποιον άλλο λόγο έχεις να μας πεις;

Νομίζεις πως μπορείς να το κόψεις όποτε θες 

Και φυσικά δεν ισχύει. Νομίζεις πως το ελέγχεις, αλλά τελικά σε ελέγχει αυτό περισσότερο. Οι ουσίες του είναι εθιστικές κι ειδικά αν είσαι χρόνιος καπνιστής η διαδικασία για να το κόψεις δεν είναι και πολύ εύκολη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κάπνισμα: Πόσο γρήγορα σε γερνάει;

Photo: Unsplash/ fotografierende

Το άρθρο Τα λάθη στο κάπνισμα που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την υγεία σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα