Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στην προστασία από τον κορονοϊό και τελικά εκθέτεις τον εαυτό σου στον ιό

12:29 3/2/2021 - Πηγή: iPop

Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται για τα καλά στις ζωές μας τόσο καιρό και όλοι μας προσπαθούμε να αποφύγουμε την έκθεσή μας στον ιό με κάθε τρόπο. Εσύ τι κάνεις γι’ αυτό; Προσέχεις αρκετά; Προστατεύεις τον εαυτό σου όσο θα ‘πρεπε ή μήπως πέφτεις στην παγίδα και κάνεις κάποια λάθη στην προστασία από τον κορονοϊό που δεν θα έπρεπε να κάνεις;

Μερικές φορές ίσως νομίζεις πως επειδή φόρεσες τη μάσκα σου είσαι ασφαλής και μπορείς να βγεις έξω χωρίς κίνδυνο. Νιώθεις δυνατός απέναντι στον ιό, όμως τα γεγονότα έχουν αποδείξει πως η αντιμετώπισή του δεν είναι εύκολη και μπορείς να κολλήσεις από

εκεί που δεν το περιμένεις. Για την ακρίβεια, δεν καταλαβαίνεις καν ότι κολλάς πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα και η έκθεσή σου στον ιό δεν είναι απίθανη, αν δεν τηρείς αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Και μπορεί να μην είναι εύκολο να είσαι συνεχώς στην τσίτα, αλλά τουλάχιστον μπορείς να ακολουθείς τους κανόνες υγιεινής, να φοράς μάσκα και να μην πέφτεις στην παγίδα να κάνεις τα πιο συχνά λάθη στην προστασία από τον κορονοϊό που όλοι κάνουν καθημερινά. Μήπως τα κάνεις κι εσύ;

Ποια είναι, λοιπόν, αυτά τα συχνά και καθημερινά λάθη στην προστασία από τον κορονοϊό;

Νομίζεις πως αν φοράς τη μάσκα δεν πρόκειται να κολλήσεις

Η μάσκα σε προστατεύει σημαντικά, όμως αν δεν τηρείς τους κανόνες υγιεινής, δεν είναι απίθανο να κολλήσεις τον ιό. Για παράδειγμα, πέρα από το να μην συνωστίζεσαι και να κρατάς αποστάσεις, που σίγουρα το ξέρεις, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ακόμα κι όταν βγάλεις τη μάσκα πρέπει να την βάλεις στην άκρη, για πλύσιμο και να πλύνεις πολύ καλά και σχολαστικά τα χέρια σου, ειδικά πριν αγγίξεις το πρόσωπό σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν ότι η υγιεινή των χεριών είναι εξίσου σημαντική.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι με τη μάσκα και λίγοι το έχουν σκεφτεί

Εμπιστεύεσαι τους άλλους πολύ εύκολα

Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι είναι πολύ ωραίο να εμπιστεύεσαι τους άλλους ανθρώπους, τους φίλους σου. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, που έχει να κάνει με την υγεία σου, καλό θα ήταν να μην εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα ακόμα και τους φίλους σου. Όλοι έχουν κάποιες συναναστροφές που ίσως και να μην τις αποκαλύπτουν ή να ξεχνούν να τις αναφέρουν. Δεν σημαίνει ότι όλοι σου λένε ψέματα, όμως ίσως να θεωρούν την κατάσταση λιγότερο σημαντική απ’ ό,τι εσύ κι απλά να μην σου λένε ότι βρίσκονται και με άλλους ή πως χθες είχαν δέκατα. Μην ανοίγεσαι και πολύ λοιπόν.

Pexels

Πιστεύεις ότι είσαι ατρόμητος ή ότι δεν θα κολλήσεις στον εξωτερικό χώρο

Έχει αποδειχθεί πως δεν μπορείς να ελέγξεις τον ιό και το πού θα τον κολλήσεις, όπως είπαμε πριν. Ακόμα κι αν είσαι σε εξωτερικό χώρο πρέπει να φοράς τη μάσκα σου και να μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι δε θα κολλήσεις. Φυσικά και το ρίσκο είναι μικρότερο έξω απ’ ό,τι σε εσωτερικούς χώρους, όμως δεν παύει να υπάρχει ο κίνδυνος. Άλλωστε, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα με ακρίβεια από τους ειδικούς αν ο ιός μεταφέρεται με τον αέρα και αν μπορείς να τον κολλήσεις ακόμα και με τη μυρωδιά.

Θεωρείς πως δεν θα κολλήσεις τον ιό για δεύτερη φορά

Αν είχες κολλήσει τον κορονοϊό και τον ξεπέρασες, ίσως να έχεις την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να τον ξανακολλήσεις. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει. Υπάρχουν παγκοσμίως αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που κόλλησαν τον ιό πάνω από μία φορά. Μπορεί να είναι κάτι σπάνιο, αλλά συμβαίνει. Ασχέτως με το αν είχες παλιά κορονοϊό, οφείλεις να προσέχεις και να προστατεύεις τον εαυτό σου με κάθε τρόπο.

Κι αφού ξεκαθαρίσαμε μερικά από τα λάθη που κάνεις καθημερινά, προσπαθώντας να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τον ιό, ρίξε μια ματιά και σε μερικές συμβουλές για να μην κολλήσεις.

Κορονοϊός: 7 tips για να μην κολλήσεις τον ιό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στην προστασία από τον κορονοϊό και τελικά εκθέτεις τον εαυτό σου στον ιό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα