Θέλεις να μετακομίσεις στο εξωτερικό, αλλά γνωρίζεις μόνο αγγλικά; Αυτές είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για αγγλομαθείς!

17:00 20/1/2023 - Πηγή: iPop

Σίγουρα η απόφαση του να μετακομίσεις στο εξωτερικό, μπορεί να φαίνεται αρκετά τρομακτική. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία ζωής από την οποία θα πάρεις πολλά πράγματα. Αν είσαι από αυτούς που δεν σε φοβίζει να πάρεις αυτό το ρίσκο, αλλά στην σκέψη σου υπάρχει το εμπόδιο της γλώσσας, σου έχουμε την λύση. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές χώρες που μπορείς να ζήσεις εύκολα, μόνο, μιλώντας αγγλικά.

Το να μάθεις την γλώσσα της χώρας που θες να μετακομίσεις,

είναι σίγουρα μια προτεραιότητα. Αλλά απαιτεί και πολύ χρόνο. Γι’ αυτό ίσως προτιμάς να μείνεις σε ένα μέρος στο οποίο είσαι κατανοητή από την αρχή. Πλέον, σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως, με αποτέλεσμα να είναι ένα ασφαλές στοίχημα για σένα. Από την άλλη πλευρά, αρκετές χώρες απαιτούν την γνώση της τοπικής γλώσσας, ακόμα και για την υποβολή αίτησης για διαμονή.

Είναι επομένως σοφό, πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση να δοκιμάσεις την τύχη σου σε άλλα μέρη, να γνωρίζεις ποια ευρωπαϊκά κράτη μπορούν να σου προσφέρουν την ασφάλεια της αγγλικής γλώσσας.

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες που μπορείς να ζήσεις μιλώντας αγγλικάΟλλανδία

Η Ολλανδία, είναι μια μικρή αλλά πανίσχυρη χώρα που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ευρώπη. Αν και γνωστή για τους γραφικούς ανεμόμυλους και τα ατελείωτα χωράφια με τις τουλίπες, η Ολλανδία κρύβει πολλούς άσσους στο μανίκι της.

Ο καιρός μπορεί να είναι αρκετά απρόβλεπτος. Το ένα λεπτό έχει λιακάδα και ζέστη, το επόμενο λεπτό έχει κρύο και βροχή. Ωστόσο, οι Ολλανδοί έχουν κατακτήσει την τέχνη της αντιμετώπισης των κακών καιρικών συνθηκών, οπότε μην αφήσεις τις ζοφερές μέρες να σε εμποδίσουν από το να απολαύσεις όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η χώρα.

Όσον αφορά την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το Άμστερνταμ, κατατάσσεται στην 13η θέση παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι εκεί εργάζονται λιγότερες ώρες από ό,τι οι άνθρωποι σε άλλες χώρες, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να παίρνουν αρκετό χρόνο για να απολαύσουν δραστηριότητες αναψυχής με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Ολλανδίας είναι το υγειονομικό της σύστημα. Η υγειονομική περίθαλψη στην Ολλανδία είναι εξαιρετική και καθολικά προσβάσιμη. Η χώρα διαθέτει ένα δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που χρηματοδοτείται από φόρους και όλοι οι κάτοικοι εγγράφονται αυτόματα σε αυτό.

Αν επομένως αυτό που ψάχνεις είναι μια αγγλόφωνη χώρα με υψηλή ποιότητα ζωής και πολλές ευκαιρίες, η Ολλανδία είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Αυστρία

Η Αυστρία είναι μια χώρα στην καρδιά της Ευρώπης με ισχυρό το στοιχείο της φυσικής ομορφιάς. Γνωστή για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της, έχει την τιμή να αποτελεί το σπίτι μερικών από τους πιο διάσημους κλασικούς συνθέτες του κόσμου, όπως ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν.

Η Αυστρία έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο καθώς καταλαμβάνει τη 18η θέση στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Αν και η επίσημη γλώσσα της είναι η γερμανική, τα αγγλικά αποτελούν την κυρίαρχη γλώσσα σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οπότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είσαι μια χαρά!

Δανία

Για σένα που σκέφτεσαι να μετακομίσεις στην Δανία είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι αυτή η μικρή σκανδιναβική χώρα είναι αρκετά ψυχρή, τόσο στην θερμοκρασία όσο και στην συμπεριφορά των ανθρώπων. Ο λαός της Δανίας είναι γνωστός για το ότι είναι συγκρατημένος, αλλά είναι επίσης ειλικρινής και εργατικός.

Η Κοπεγχάγη κατατάσσεται επίσης ως μία από τις πέντε κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η ζωή στη Δανία περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια, τους φίλους και την κοινότητα, επομένως να είσαι προετοιμασμένη να χαλαρώσεις μαζί με τους νέους σου γείτονες. Έτσι, αν αναζητάς μια σταθερή, ασφαλή χώρα με υψηλή ποιότητα ζωής και καλό επίπεδο αγγλικών, η Δανία μπορεί να είναι το ιδανικό μέρος για εσένα.

Νορβηγία

Μία ακόμα σκανδιναβική χώρα βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης όσον αφορά το επίπεδο των αγγλικών της. Η Νορβηγία είναι γνωστή ως η «Χώρα του Ήλιου του Μεσονυχτίου» λόγω των μεγάλων καλοκαιρινών ημερών και των μικρών νυχτών του χειμώνα. Ο καιρός μπορεί να είναι ακραίος, με ψυχρούς χειμώνες και περιστασιακές χιονοθύελλες, η φύση όμως σε αυτό το μέρος του κόσμου οργιάζει. Πανύψηλα βουνά, παρθένες κοιλάδες και φιόρδ που κόβουν την ανάσα, συνθέτουν έναν παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης.

Εκτός από τη φυσική ομορφιά της, η Νορβηγία είναι επίσης γνωστή για την ισχυρή δέσμευσή της στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και κοινωνικής ευημερίας. Μάλιστα, κατατάσσεται σταθερά στην κορυφή των διεθνών ερευνών όσον αφορά την ποιότητα ζωής και την ευτυχία των πολιτών της.

Σουηδία

Η Σουηδία είναι μια όμορφη χώρα γεμάτη φιλικούς ανθρώπους και εκπληκτικά τοπία. Δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μετακομίσουν σε αυτή. Η Σουηδία είναι γνωστή για τις εμβληματικές πόλεις της, όπως η Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ, που είναι γεμάτες πολιτισμό και ιστορία.

Και, φυσικά, ας μην ξεχνάμε τον καιρό. Η χώρα αυτή φημίζεται για τους χειμώνες της και τα σύντομα, δροσερά καλοκαίρια. Αν λοιπόν αγαπάς τους πιο κρύους μήνες, η Σουηδία είναι το ιδανικό μέρος για σένα. Όσον αφορά την ισορροπία της επαγγελματικής ζωής,ωη Στοκχόλμη, βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως και θεωρείται επίσης ευρέως ως μία από τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για να ζήσει μια οικογένεια.

Κάθε μία από αυτές τις χώρες έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει και σίγουρα τα αγγλικά είναι ένα συν. Αν, λοιπόν, έχεις πάρει την απόφαση σου να μετακομίσεις στο εξωτερικό εμείς σου ευχόμαστε τα καλύτερα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θέλεις να μετακομίσεις στο εξωτερικό, αλλά γνωρίζεις μόνο αγγλικά; Αυτές είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για αγγλομαθείς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα