Θέματα υγείας στα παιδιά που οι γιατροί θεωρούν φυσιολογικά

16:31 19/3/2020 - Πηγή: iPop

Είναι φυσιολογικό να ανησυχείς για το παιδί σου και ειδικά αν θεωρείς πως δεν νιώθει καλά. Αλλά είναι σημαντικό όλα τα συμπτώματα να τα αντιμετωπίζεις με βάση τη λογική, να ρωτάς τον γιατρό και να μην πανικοβάλλεσαι. Θέματα υγείας στα παιδιά που οι γιατροί θεωρούν φυσιολογικά.

Είναι σημαντικό να αξιολογούμε σωστά τα συμπτώματα και να μην συμπεραίνουμε κατευθείαν πως το παιδί μας δεν είναι υγιές, αλλά να το εξετάζουμε περαιτέρω. Και κυρίως να είσαι σε επικοινωνία με τον γιατρό!

Θέματα υγείας στα παιδιά
που οι γιατροί θεωρούν φυσιολογικάΕμετός

Αυτό είναι ένα σύμπτωμα που συμβαίνει συχνά, αλλά τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε σοβαρό ζήτημα. Το παιδί πιθανότατα είτε έφαγε πάρα πολύ είτε καταπολεμά μια λοίμωξη. Οι γονείς τείνουν να πανικοβάλλονται, αλλά δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Γι΄αυτό και οι γιατροί συνιστούν συνήθως να κρατάς το παιδί σου ενυδατωμένο και να βεβαιωθείς πως παίρνει καθαρό αέρα και να προσέχεις τη διατροφή του.

Μπουκωμένη μύτη

Μια βουλωμένη μύτη είναι ένα άλλο πρόβλημα που συμβαίνει συχνά. Τα παιδιά παίρνουν κατά μέσο όρο περίπου 6 έως 8 περιπτώσεις λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ανά έτος. Ωστόσο, οι γονείς φοβούνται όταν το μωρό τους ή ένα παιδί σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία έχει βουλωμένη μύτη επειδή τα δυσκολεύει στην αναπνοή, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι γιατροί μας θυμίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα στο σπίτι. Συνιστούν να χρησιμοποιείς σταγόνες αλατόνερου και ειδικό ορό!

unsplash/Kevin Gent

Στομαχόπονος

Οι στομαχικές παθήσεις είναι συνηθισμένο περιστατικό και συνήθως συμβαίνουν όταν ένα παιδί τρώει υπερβολικά ή καταναλώνει τροφή που δεν είναι καλή για το στομάχι του. Παρόλο που μπορεί να είναι τρομακτικό, δεν είναι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Άλλωστε πολλές έρευνες αναφέρουν πως τα μικρά παιδιά λένε συχνά ότι έχουν στομαχόπονο όταν είναι πραγματικά αγχωμένα ή ανήσυχα. Τότε μια καλή ιδέα θα ήταν να μιλήσεις μαζί τους.

Πονοκέφαλος

Οι πονοκέφαλοι συμβαίνουν στα παιδιά, τόσο όσο συμβαίνουν και στους ενήλικες, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Οι γιατροί αναφέρουν πως συχνά συμβαίνει επειδή το παιδί ξεχνάει να πιει νερό, πηδάει πάνω-κάτω σε υπερβολικό βαθμό ή αγχώνεται για τα μαθήματα.

Βεβαιώσου ότι το παιδί σου πίνει αρκετό νερό και πως χαλαρώνει! Πρέπει και τα παιδιά να ξεκουράζονται.

Photo: Unsplash/Picsea

Πυρετός

Οι πυρετοί είναι ένα σημάδι για κάτι άλλο που μπορεί να συμβαίνει στο παιδί. Μπορεί να βγαίνει ένα δόντι, να πονάει το στομάχι ή να έχει ένα κοινό κρυολόγημα. Η σοβαρότητα της κατάσταση εξαρτάται από τη θερμοκρασία.

Οι γιατροί λένε ότι είναι σημαντικό για τους γονείς να θυμούνται ότι οι πυρετοί είναι μόνο μέρος του αμυντικού συστήματος του σώματος και δεν είναι σοβαροί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εξάνθημα

Στα μωρά και τα μικρότερα παιδιά, τα εξανθήματα είναι ένα κοινό φαινόμενο. Τα εξανθήματα στο πρόσωπο είναι αβλαβή και μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, πρέπει να βεβαιωθείς ότι οι πάνες του παιδιού είναι καθαρές, ότι τα χέρια τους είναι καθαρά και ότι το δέρμα τους είναι προστατευμένο.

Μια επίσκεψη στο γιατρό δεν είναι απαραίτητη εκτός αν το εξάνθημα προκαλεί πόνο.

unsplash/Luma Pimentel

Μωρό και ξηρό δέρμα: Τι μπορείς να κάνεις;

Δυσκοιλιότητα

Όπως συμβαίνει με τη διάρροια και τις στομαχικές παθήσεις, η δυσκοιλιότητα μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας κάτι που έφαγε το παιδί και το πείραξε. Οι γιατροί συστήνουν την κατανάλωση υγρών και την αναμονή μέχρι και 7 ημέρες. Μετά από αυτό, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να δείτε αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει το παιδί.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί όταν είναι πολλές ώρες στο σπίτι;

Photo: Pexels

Το άρθρο Θέματα υγείας στα παιδιά που οι γιατροί θεωρούν φυσιολογικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα