Τι κατέθεσε η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία

13:07 15/9/2019 - Πηγή: iPop

Όσα κατέθεσε η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως το ρεπορτάζ του Star Channel.

Πιο συγκεκριμένα, η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα

Ιωνία, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στην κατάθεσή της πώς πήρε τελικά απόφαση να αφήσει το βρέφος σε είσοδο πολυκατοικίας.

«Όταν τη γέννησα, την κράτησα στα χέρια μου ήταν απίστευτο συναίσθημα. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να τη δώσω. Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο από το Κέντρο Βρεφών Μητέρα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω για να το αφήσω έστω και για λίγο εκεί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου, αλλά άκουγα συνέχεια ηχογραφημένα μηνύματα. Απελπίστηκα… Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα, αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση», ανέφερε η 19χρονη μητέρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τη σύλληψη της 19χρονης, ο πρώην σύντροφός της δεν γνώριζε ότι είχε γίνει πατέρας. Το κοριτσάκι γεννήθηκε 3 κιλά και 290 γραμμάρια, ενώ όταν το βρήκαν μέσα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ είχε ένα κλιπάκι στην κοιλίτσα του. Αυτό ήταν και το στοιχείο που χρειάζονταν οι αστυνομικοί για να καταλάβουν ότι το μωρό είχε γεννηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Star Channel, η 19χρονη μητέρα θήλασε το κοριτσάκι της, το άλλαξε, το πήρε αγκαλιά, βγήκε στο δρόμο και το έβαλε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ στην πολυκατοικία που βρέθηκε. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου και η ώρα 3 και 50 τα ξημερώματα.

Εκείνο το βράδυ επέστρεψε στο σπίτι της και το πρωί είπε στη μητέρα της ότι θα πάει σε έναν φίλο της, στον οποίο είχε αφήσει και το μωρό της. Οι δυο τους συναντήθηκαν και περπάτησαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν του είπε ότι είχε γεννήσει.

Κοιμήθηκε σπίτι του και άκουσε στις ειδήσεις ότι είχε βρεθεί το μωρό και ότι την έψαχναν. Το επόμενο πρωί πήγε στο σπίτι της, όπου και την περίμεναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι απ’ την κατάθεση της μητέρας της είχαν πιστοποιήσει ποια ήταν η κοπέλα που είχε εγκαταλείψει το μωράκι.

Αναλυτικά, στην κατάθεση της η 19χρονη ανέφερε ακόμη ότι: «Το παιδί το άφησα στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που φωτίζονταν πολύ καλά ώστε να το δουν γρήγορα. Το κούνησα λίγο το σταύρωσα για να το προστατεύσει ο Θεός και με πολύ στεναχώρια έφυγα και πήγα σπίτι μου. Το πρωί είπα στη μητέρα μου ότι το έχω αφήσει σε ένα φίλο μου», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι:

Έχω μετανιώσει για την πράξη αυτή. Ό, τι έκανα το έκανα γιατί γιατί πίστεψα ότι έτσι το παιδί μου θα είναι καλύτερα από ότι θα ήταν αν το κρατούσα εγώ.Το κουνούσα και το φιλούσα δεν ήθελα να το αφήσω. Ζητάω επιείκεια και χρόνο να σκεφτώ καθαρά τι θα κάνω με το παιδί μου

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα οι δικηγόροι της 19χρονης αναμένεται να ζητήσουν να επιστρέψει το κοριτσάκι στην μητέρα του, η οποία θέλει τώρα να το επισκεφθεί στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέλαβαν 19χρονη για την εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία

Το άρθρο Τι κατέθεσε η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα