Τι θα αλλάξει στον οργανισμό σου εάν ξεκινήσεις να τρως 5 με 6 γεύματα ημερησίως;

20:36 31/10/2020 - Πηγή: iPop

Όλοι γνωρίζουμε γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα 3 κύρια γεύματα ημερησίως: Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, αλλά γνωρίζουμε επίσης και την αίσθηση της πείνας που μας διακατέχει πριν από κάθε γεύμα.

Μπορεί μερικές μέρες να συμπεριλαμβάνουμε μερικά σνακ μεταξύ των γευμάτων, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι μέρες που όχι μόνο τα παραλείπουμε αλλά καταλήγουμε στην ακραία περίπτωση να τρώμε μόνο ένα γεύμα την ημέρα.

Ξεχνάμε έτσι τη σημασία του φαγητού και δεν υπολογίζουμε τις συνέπειες. Η επαρκής διατροφή είναι αυτό που κρατά

το σώμα μας υγιές. Η κατανάλωση 5 έως 6 γευμάτων ημερησίως βοηθά στην ισορροπημένη και καλή λειτουργία του οργανισμού.

Τι προκαλούν τα 5 με 6 γεύματα ημερησίως;Ελέγχουν την όρεξη

Με το να τρως συχνότερα, βοηθάς στη διατήρηση της γλυκόζης στο αίμα, η οποία ελέγχει την όρεξη. Από την άλλη πλευρά, αν περνάς πολύ χρόνο χωρίς φαγητό, τα επίπεδα γλυκόζης είναι εκτός ελέγχου και μπορεί να είναι πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά, αυξάνοντας την όρεξη.

Βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών

Τρώγοντας διάφορα γεύματα την ημέρα ρυθμίζεις την ινσουλίνη, η οποία επιτρέπει τη ροή των αμινοξέων στους μυς και, συνεπώς, προάγει την ανάπτυξη των μυών.

Βοηθούν στην επαρκή πρόσληψη θρεπτικών ουσιών

Για να λειτουργεί σωστά το σώμα μας, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και νερό. Πρέπει λοιπόν να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή που να περιλαμβάνει όλα τα είδη τροφίμων. Με το να τρως 5-6 φορές την ημέρα είναι ευκολότερο να το πετύχεις αυτό.

Βοηθούν στην αποφυγή συσσώρευσης ανεπιθύμητου λίπους

Όταν τρως κάθε 3 ή 4 ώρες, έχεις την απαραίτητη ενέργεια για όλες τις δραστηριότητές σου. Διαφορετικά, το σώμα σου αρχίζει να κάνει κρατήσεις που οδηγούν στο άγχος λόγω της έλλειψης φαγητού. Αυτό οδηγεί στην επιβράδυνση του μεταβολισμού και τη συσσώρευση του λίπους στο επόμενο γεύμα σου.

Τρως τρόφιμα με καλύτερη ποιότητα

Το πλεονέκτημα του να μην είσαι τόσο πεινασμένος στο επόμενο γεύμα σου, θα κάνει τις μερίδες που τρως μικρότερες, αλλά θα σε κάνει να επιλέξεις και τρόφιμα καλύτερης ποιότητας. Θα απαλλαγείς έτσι από τα επεξεργασμένα τρόφιμα χωρίς θρεπτικές ουσίες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι θα αλλάξει στον οργανισμό σου εάν ξεκινήσεις να τρως 5 με 6 γεύματα ημερησίως; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα