Τίμος Ζαχαράτος: Νέος, ωραίος και με δεινές ικανότητες στη μαγειρική! Ποιος είναι ο σεφ του Πάμε Δανάη;

19:56 10/9/2021 - Πηγή: iPop

Φαίνεται πως η Δανάη Μπάρκα ξέρει καλά να επιλέγει σεφ για την εκπομπή της. Μετά τον Απόστολο Ρουβά, ο Τίμος Ζαχαράτος ήρθε για να μείνει στην κουζίνα της εκπομπής και να τη γεμίσει με όμορφες μυρωδιές.

Το Πάμε Δανάη έκανε πρεμιέρα για φέτος στις 6 Σεπτέμβρη με ανανεωμένη ομάδα και έναν μάγειρα που έχει ήδη αρχίσει να καίει καρδιές. Ο Τίμος Ζαχαράτος πήρε τη σκυτάλη από τον Απόστολο Ρουβά στην κουζίνα του Πάμε Δανάη και έχει ήδη εντυπωσιάσει το

κοινό τόσο με τις μαγειρικές του ικανότητες, όσο και με την εμφάνιση και τον χαρακτήρα του. Όμως, πόσα ξέρεις για εκείνον; Ποιος είναι ο σεφ του Πάμε Δανάη;

Ο 31χρονος, γοητευτικός σεφ, που έχει φτάσει μέχρι το Παρίσι και έχει εργαστεί σε εστιατόρια με αστέρι Michelin, μπορεί να μην μας έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα αν είναι ελεύθερος, όμως οι μαγειρικές του ικανότητες και το πλούσιο βιογραφικό του αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται για άλλον έναν ωραίο σεφ με γένια και τατουάζ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Timaros (@timotheos_zacharatos)

Ποιος είναι ο Τίμος Ζαχαράτος;

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο 31χρονος σεφ έχει εργαστεί στο Παρίσι στο κορυφαίο εστιατόριο με αστέρι Michelin, L’Atelier de Joël Robuchon, στο πλευρό του καταξιωμένου Joël Robuchon με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο.

Ο Τίμος έχει το δικό του μαγαζί με street food στην Κύπρο και παράλληλα είναι ο επικεφαλής μιας εταιρείας με επίκεντρο τις υπηρεσίες συμβουλευτικής χώρων εστίασης.

Όπως έχει δηλώσει και μέσα από τα social media του, η μαγειρική είναι η μεγάλη του αγάπη κι αυτό ήταν από παλιά το όνειρό του. «Θυμάμαι σε ένα δωμάτιο στο Παρίσι σε 7 τετραγωνικά, έκανα όνειρα για το πώς θα ήταν ένα μαγαζί κάποια μέρα στα μέτρα μου… Μέσα από μεγάλο και επίπονο αγώνα καταφέρνω να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα… Από την μεγαλύτερη αγάπη μου που είναι η μαγειρική. Τα όνειρα μας υλοποιούνται πολύ άνετα αν πιστέψουμε μέχρι τέλους σε αυτά» έχει αναφέρει σε ανάρτησή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Timaros (@timotheos_zacharatos)

Ο φωτογενής αυτός σεφ έχει έναν ιδιαίτερα ενεργό λογαριασμό στο Instagram, μέσα από τον οποίο μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι πέρα από τη δουλειά του αγαπάει πολύ και τον σκύλο του, τον Δούκα, ένα γαλλικό Μαστίφ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Timaros (@timotheos_zacharatos)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Timaros (@timotheos_zacharatos)

«Δούλεψα με αμέτρητους μάγειρες. Εξαίρετους, καλούς, μέτριους και κάποιους τραγελαφικούς που ούτε καν θυμάμαι τα ονόματά τους. Υπάρχουν σημάδια στον χρόνο που θα τα κουβαλάω για πάντα πάνω μου. Σημάδια που καθορίζουν την πορεία μου αλλά και του καθενός ξεχωριστά. Δεν έγινα μάγειρας επειδή έφτιαξα πίτα με την γιαγιά μου, ή επειδή πίστεψα ότι θα είμαι ακόμα ένα βουτυρόπαιδο με την τσιμπίδα στο σακάκι και το όνομα στην στολή μου, για να θαυμάζει η κοπέλα και η μητέρα μου, πόσο καλό μάγειρα βγάλανε στην αντιγραφή πιάτων μέσα από το Ίντερνετ. Οι περισσότεροι μάγειρες της κατηγορίας μου είναι παιδιά που μέσα από την μαγειρική βρήκαν την αγνότητα που δεν γεύτηκαν ποτέ στα παιδικά τους χρόνια… Παιδιά βγαλμένα από φτωχογειτονιές και γκέτο γεμάτα τατουάζ όχι απαραίτητα για την μόδα που όλοι πιστεύετε ότι κάνει πλέον τον μάγειρα… Ένας μάγειρας σωστός δεν παθαίνει ποτέ μητρικά το Σάββατο, δεν λείπει ποτέ από την πρώτη γραμμή του σέρβις, σέβεται το σκόρδο όσο σέβεται την τρούφα, είναι ταπεινός γιατί έμαθε πως μέσα από την ομαδικότητα και την αφοσίωση απέναντι σε κάποιον εξελίσσεσαι και όχι μέσα από την έπαρση και την υπεροψία… Είχα την τύχη να δουλέψω δίπλα από τον καλύτερο σεφ του κόσμου και είναι ένα στοίχημα που έβαλα απέναντι σε εμένα και μόνο και το κέρδισα αλλά αυτό δεν λέει κάτι… Αυτό που για εμένα λέει τα πάντα είναι ότι για να φτάσω να δουλέψω εκεί στερήθηκα μέρες φαγητού, κρύες νύχτες στα παγκάκια του χιονισμένου Παρισιού, διαδρομές στο μετρό χωρίς εισιτήρια για να κάνω το όνειρο πραγματικότητα… Γιατί δυστυχώς τα παιδιά που μεγάλωσαν σε γειτονιές σαν και την δική μου… Που μεγάλωσαν σε γειτονιές που δεν ήξεραν αν τους βρει η επόμενη μέρα είναι το παράδειγμα πως όλοι έχουμε δικαίωμα στον ήλιο αρκεί να έχουμε την πυγμή να περπατήσουμε ξυπόλητοι τον Χειμώνα… Είναι αυτά τα παιδιά που έκαναν δυο και τρεις δουλειές να πληρώσουν την σχολή τους και που στάθηκαν ταπεινοί γιατί είδαν ακριβώς το πως είναι να δουλεύεις σε μεγάλες κουζίνες και όχι να περνάς μια βδομάδα σαν τουρίστας… Η ταπεινότητα θα σε πάει μακριά, η έπαρση σου δίνει την ιδέα ότι είσαι κάποιος γιατί απλά δεν έχεις ιδέα το τι σου γίνεται…» είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram, δίνοντάς μας μια ιδέα από τη ζωή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Timaros (@timotheos_zacharatos)

Ο Τίμος Ζαχαράτος μας ταξιδεύει κάθε μέρα μέσα από τη μαγειρική του και είναι ένας ακόμα λόγος για να βλέπουμε το Πάμε Δανάη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τίμος Ζαχαράτος: Νέος, ωραίος και με δεινές ικανότητες στη μαγειρική! Ποιος είναι ο σεφ του Πάμε Δανάη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα