Το CDC συστήνει να εμβολιαστούν και τα παιδιά- Οι αναλυτικές οδηγίες του

12:52 9/6/2021 - Πηγή: iPop

Οι πολίτες συνεχίζουν να εμβολιάζονται, με σκοπό τη μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τη στιγμή που πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών θα γίνει πράξη.

Βλέπουμε ότι σταδιακά οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι σε πλεονεκτική θέση και είναι πιο ασφαλές γι’ αυτούς να γυρνούν στην καθημερινότητά τους. Όμως, τι ισχύει για τα παιδιά; Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό και μερικοί υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών είναι σημαντικός, ενώ άλλοι διαφωνούν. Τι υποστηρίζει το CDC;

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής

Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τις νεότερες οδηγίες του CDC στις ΗΠΑ.

Κορονοϊός: Τι τρώμε πριν και μετά το εμβόλιο και ποιες τροφές πρέπει να αποφύγουμε;

Freepik

Το αμερικανικό CDC (Centers for Disease Control and Prevention/ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) συνιστά όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Σε σχέση με τους ενήλικες, τα παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό είναι πολύ λιγότερα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους. α εμβόλια εναντίον του ιού SARS-CoV-2 έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά, ενώ η παρακολούθηση της ασφάλειας τους είναι η πιο ενδελεχής στην ιστορία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις συστάσεις του CDC, τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να λάβουν 2 δόσεις του mRNA εμβολίου της εταιρείας Pfizer, ενώ είναι ασφαλές να λάβουν και τα υπόλοιπα προγραμματισμένα εμβόλια τους, χωρίς να είναι απαραίτητο να υπάρχει κενό 14 μερών μεταξύ των διαφορετικών εμβολίων.

Επιπλέον, οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν τον παιδίατρο για τυχόν αλλεργίες στο ιστορικό του παιδιού και το παιδί πρέπει να παραμείνει καθιστό για 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό και σε ιατρική παρακολούθηση για διάστημα 15 έως 30 λεπτών για την σπάνια πιθανότητα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες στο σημείο του εμβολιασμού τοπικά είναι πόνος, ερυθρότητα και οίδημα, ενώ συστηματικά το παιδί μπορεί να εμφανίσει κόπωση, κεφαλαλγία, μυϊκούς πόνους, πυρετό ή ναυτία, συμπτώματα που σταματούν εντός λίγων ημερών, κάτι που έχουν παρατηρήσει να συμβαίνει και κατά τον εμβολιασμό ενηλίκων.

Πότε μπορούν τα παιδιά να εμβολιαστούν για τον COVID-19; Ένας παιδίατρος απαντά σε βασικές ερωτήσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το CDC συστήνει να εμβολιαστούν και τα παιδιά- Οι αναλυτικές οδηγίες του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα