Το ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα τη γλώσσα σου;

14:05 18/4/2022 - Πηγή: iPop

Μπορεί κι εσύ να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που είσαι επιμελής με το βούρτσισμα των δοντιών σου, το νήμα και τη χρήση στοματικών πλύσεων. Αλλά υπάρχει κι άλλο ένα κομμάτι της στοματικής υγιεινής, με το οποίο οι άνθρωποι είναι λιγότερο εξοικειωμένοι: ο καθαρισμός της γλώσσας.

Ο καθαρισμός της γλώσσας είναι μια διαδικασία στοματικής υγιεινής που γίνεται για τον καθαρισμό της ανώμαλης επιφάνειά της γλώσσας, καθώς αυτή περιλαμβάνει μικροσκοπικές πτυχές και προεξοχές που μπορούν να φιλοξενήσουν υπολείμματα τροφών, βακτήρια και μύκητες, με αποτέλεσμα να υπάρξει δυσωδία στην αναπνοή,

ακόμη και μολύνσεις.

Θέλεις να μάθεις πώς να καθαρίζεις τη γλώσσα σου; Η απάντηση είναι πολύ απλή! Αγόρασε μία ξύστρα γλώσσας και μάθε πώς να την χρησιμοποιείς!

Οι ξύστρες γλώσσας είναι συνήθως μακριά και λεπτά κομμάτια από μέταλλο ή πλαστικό λυγισμένα σε σχήμα U. Όποιο στυλ κι αν προτιμάς ή διαλέξεις, η διαδικασία είναι απλή: Πέρασε την ξύστρα κατά μήκος της επιφάνειας της γλώσσας σου για να αφαιρέσεις τη λευκή ή κιτρινωπή συσσώρευση.

9 πράγματα που ο οδοντίατρος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις!

Καθαρισμός γλώσσας: Από πού προέρχεται;

Είναι μια μακροχρόνια πρακτική στην ανατολική ιατρική. Ο καθαρισμός της γλώσσας ήταν πάντα πολύ σημαντικός για το αρχαίο ινδικό ιατρικό σύστημα γνωστό ως Αγιουρβέδα. Βασίζεται σε μια «φυσική» προσέγγιση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Αν και το ξύσιμο της γλώσσας, ή το jihwa prakshalana, είναι μια αγιουρβεδική τελετουργία αυτοφροντίδας που χρονολογείται από πολλούς αιώνες, υπάρχουν πιο πρόσφατα ιστορικά παραδείγματα αυτού του εθίμου και στους δυτικούς πολιτισμούς. Μεταξύ του 15ου και του 19ου αιώνα, οι εύποροι Ευρωπαίοι ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσαν όργανα για να καθαρίσουν τη γλώσσα τους, αλλά η πρακτική περιοριζόταν στην ανώτερη τάξη.

Φωτογραφίες από vintage καθαριστικά γλώσσας από το Ηνωμένο Βασίλειο υποδηλώνουν ότι αυτά τα εργαλεία δεν έμοιαζαν και τόσο διαφορετικά από τις ξύστρες που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Ποια είναι τα οφέλη από το ξύσιμο της γλώσσας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που καθαρίζουν τη γλώσσα τους το κάνουν κυρίως για να εξαλείψουν τη δυσάρεστη αναπνοή, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση των βακτηρίων από τη γλώσσα, στη βελτίωση της γεύσης, στη βελτίωση της εμφάνισής της αλλά και γενικότερα στη βελτίωση της υγείας σου.

Οι τρόποι για να απαλλαγείς απ’ την κακοσμία του στόματος!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τη γλώσσα σου;

Στην πρωινή ή βραδινή ρουτίνα που ακολουθείς μπορείς να εντάξεις και τον καθαρισμό της γλώσσας σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα στοματικό διάλυμα, έπειτα βούρτσισε τα δόντια σου και τέλος καθάρισε τη γλώσσα σου.

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες που συνοδεύουν τη ξύστρα και να θυμάσαι ότι πρέπει να την καθαρίζεις σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.

Όσον αφορά την τεχνική, είναι βασικό να πηγαίνεις την ξύστρα τόσο πίσω στο στόμα σου όσο αισθάνεσαι άνετα.

Στη συνέχεια τοποθέτησε την ξύστρα στη γλώσσα σου και άσκησε αρκετή πίεση για να αφαιρέσεις απαλά τη βρώμικη επιφάνεια. Τυπικά, δύο ή τρία περάσματα είναι αρκετά. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα τη γλώσσα σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα