Το μυστικό για πιο ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο δεν κρύβεται στο ψήσιμο!

15:54 25/8/2020 - Πηγή: iPop

Καλοκαίρι χωρίς μπάρμεκιου, δεν είναι καλοκαίρι! Και για να κάνεις το καλύτερο μπάρμπεκιου σου έχουμε την πιο νόστιμη μαρινάδα για σουβλάκια κοτόπουλο. Θα τη φτιάξεις, θα μαρινάρεις τα σουβλάκια σου, θα τα ψήσεις και μόλις δοκιμάσεις θα μας ευγνωμονείς.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή:

Για τη μαρινάδα για τα σουβλάκια κοτόπουλο:

1/4 της κούπας χυμό λεμόνι1/4 της κούπας ελαιόλαδο30 ml ξύδι1 κουτάλι της σούπας σκόρδο, λιωμένο1
κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδιξύσμα από ένα λεμόνι1 κουταλάκι του γλυκού μιξ κοτόπουλου1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Για τα σουβλάκια κοτόπουλο:

1,5 – 2 κιλά κομματάκια κοτόπουλο15 – 20 ξυλάκια για σουβλάκιαΠως θα εκτελέσουμε τη συνταγή;Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το μιξ κοτόπουλου, τη ρίγανη, το πιπέρι και το θυμάρι μαζί σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τη μαρινάδα μας σε ένα μεγάλο ταψί με τοιχώματα, για να μην χυθεί η μαρινάδα.Εφόσον τελειώσουμε τη μαρινάδα μας φτιάχνουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου. Έξι κομμάτια στο κάθε ξυλάκι είναι αρκετά. Δεν χρειάζεται να τα «στριμώξουμε», γιατί έτσι δεν θα ψηθούν σωστά και ομοιόμορφα.Μόλις φτιάξουμε τα σουβλάκια μας τα τοποθετούμε στο ταψί που ρίξαμε τη μαρινάδα μας και φροντίζουμε η ποσότητα της μαρινάδας να είναι τέτοια, ώστε να τα σουβλάκια να «βουλιάζουν». Αν δεν συμβαίνει αυτό, φτιάχνουμε έξτρα μαρινάδα με τις ίδιες ποσότητες υλικών.Αφού τοποθετήσουμε σωστά τα σουβλάκια μας στη μαρινάδα, σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για δύο ώρες, με σκοπό τα σσουβλάκια μας να απορροφήσουν τη γεύση και την μυρωδιά της μαρινάδας μας. Συν το ότι θα μαλακώσει και το κρέας και μετά το ψήσιμο θα έχει το πιο ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο!Μετά το πέρας των δύο ωρών κι ενώ έχουμε φροντίσει να έχουμε δυνατή φωτιά στην ψησταριά μας, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ξεκινάμε το ψήσιμο, τοποθετώντας τα σουβλάκια πάνω στη σχάρα.Προσοχή! Το ψήσιμο πρέπει να είναι σωστό (γιατί καραδοκεί η σαλμονέλα) και ομοιόμορφο ξεκινήστε με ένα σουβλάκι στην αρχή για να δείτε τους χρόνους που χρειάζεται για να ψηθεί καλά και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.

Καλή όρεξη!!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα και μια πιο γκουρμέ συνταγή με κοτόπουλο:

Κοτόπουλο με estragon και πράσινο μήλο

Photo: Pixabay

Το άρθρο Το μυστικό για πιο ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο δεν κρύβεται στο ψήσιμο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα