Το porridge αλλιώς: Βάζουμε το πιο υγιεινό πρωινό στο φούρνο και γίνεται πεντανόστιμο!

16:01 30/4/2022 - Πηγή: iPop

Το porridge έχει γίνει ίσως το πιο διαδεδομένο πρωινό τα τελευταία χρόνια, με εκατοντάδες παραλλαγές τις κλασσικής συνταγής να κυκλοφορούν. Η αρχική εκδοχή θέλει την βρώμη να μαγειρεύεται μαζί με το γάλα της επιλογής σου σε κατσαρολάκι δημιουργώντας έναν πηχτό χυλό. Αυτή η συνταγή, όμως σου λέει να βάλεις το porridge στο φούρνο για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.

Porridge με ρύζι, βανίλια και κανέλα – Ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό

Συνταγή για porridge στο φούρνο με μπανάνα

Ξεκίνα τη μέρα σου σωστά με αυτό το υγιεινό ψημένο

χυλό μπανάνας που περιέχει καρύδια, μπανάνα και κανέλα. Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή του αμινοξέος τρυπτοφάνη, το οποίο χρειάζεται ο οργανισμός για να παράγει την ορμόνη σεροτονίνης. Όταν τρώγεται με μια πηγή υδατανθράκων όπως η βρώμη, ο εγκέφαλος μπορεί να απορροφήσει εύκολα την τρυπτοφάνη.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 μικρές μπανάνες, κομμένες στη μέση100 γρ. κουάκερ βρώμης¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα150 ml γάλα της επιλογής σας, συν επιπλέον για σερβίρισμα4 καρύδια, χοντροκομμένα

Το απόλυτο healthy και χορταστικό porridge έχει καστανό ρύζι, πέστο και αβοκάντο

Πώς να φτιάξεις porridge στον φούρνο με μπανάνα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C στον αέρα. Πολτοποιούμε τη μισή μπανάνα, στη συνέχεια την ανακατεύουμε με τη βρώμη, την κανέλα, το γάλα, 300 ml νερό και μια πρέζα αλάτι και αδειάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες μισές μπανάνα και σκορπίζουμε από πάνω από τα καρύδια.Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι η βρώμη να γίνει κρέμα και να έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το porridge αλλιώς: Βάζουμε το πιο υγιεινό πρωινό στο φούρνο και γίνεται πεντανόστιμο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βάζουμε,vazoume