Κάνε τα παράθυρά σου “διάφανα” με αυτό το DIY καθαριστικό για τζάμια

13:22 30/4/2022 - Πηγή: iPop

Τα καθαρά τζάμια χωρίς σκόνη και σημάδια μπορούν να κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει πιο καθαρό και φωτεινότερο. Για να τα καθαρίσεις δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα, αρκεί το μαγικό καθαριστικό που έχουμε όλοι στο σπίτι και μας έχεις φανεί χρήσιμο άπειρες φορές: Το ξύδι. Ο καθαρισμός με συνδυασμό λευκού ξιδιού και νερού σου επιτρέπει να έχεις λαμπερά παράθυρα χωρίς καμία από τις χημικές ουσίες των καθαριστικών που αγοράζεις από τα καταστήματα.

Πράγματα που δεν πρέπει να πλένεις ποτέ με το καθαριστικό για τα τζάμια

DIY καθαριστικό για τα τζάμια: Γιατί το ξύδι και το νερό κάνουν τέλεια δουλειά;

Το

ξύδι παράγεται με ζύμωση αλκοόλης δημητριακών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα οξικό οξύ. Η όξινη φύση του ξιδιού είναι αυτή που το κάνει ένα ισχυρό καθαριστικό διάλυμα. Το ξύδι, σε συνδυασμό ένα προς ένα με απεσταγμένο νερό, λειτουργεί ως εξαιρετικό απολυμαντικό και είναι επίσης εξαιρετικό στο να διασπά τη βρωμιά. Το απεσταγμένο νερό είναι σημαντικό ώστε να μην υπάρχουν ίχνη ορυκτών στα παράθυρά σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ραβδώσεις. Ο συνδυασμός ξυδιού και νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό εσωτερικών και εξωτερικών παραθύρων.

To πλάνο καθαριότητας 20 λεπτών που θα σου δώσει πίσω το Σαββατοκύριακο σου

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το DIY καθαριστικό για τα τζάμια:

Μπουκάλι ψεκασμούλευκό ξύδιΑπεσταγμένο νερόΣαπούνι πιάτων (προαιρετικό)Χωνί για ευκολότερη έκχυση (προαιρετικό)Πετσέτες από μικροΐνες, εφημερίδες ή πανιά που δεν αφήνουν χνούδι

Για πολύ βρώμικα παράθυρα, ειδικά εξωτερικά παράθυρα, συνδυάστε 2 φλιτζάνια νερό, 1/4 φλιτζάνι ξύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων.

Ψεκάστε το διάλυμα και σκουπίστε το χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο Z. Μετακινηθείτε από αριστερά προς τα δεξιά, προς τα κάτω διαγώνια προς τα αριστερά και μετά από αριστερά προς τα δεξιά ξανά. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται, ειδικά αν αυτή είναι η πρώτη φορά που καθαρίζετε με ξύδι και νερό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάνε τα παράθυρά σου “διάφανα” με αυτό το DIY καθαριστικό για τζάμια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάνε, “διάφανα”, DIY,kane, “diafana”, DIY