Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που θα αφορά όλους – Πότε θα τεθεί σε ισχύ

14:14 8/1/2022 - Πηγή: iPop

Νέο πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών προανήγγειλε η κυβέρνηση που έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο θα αφορά όλα τα νοικοκυριά, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Με την τιμή του ρεύματος να φτάνει στα ύψη, ήρθε η ώρα να μάθεις τα 4 πράγματα που δεν ήξερες ότι καταναλώνουν τόση ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι σου

Το πρόγραμμα
επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. «Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αντίστοιχο πρόγραμμα εξήγγειλε προ λίγων ημερών και η Κύπρος, με επιδότηση έως και 600 ευρώ ανά συσκευή. Εκεί όμως η επιδότηση θα ισχύσει στοχευμένα με βάση εισοδηματικά κριτήρια, μόνον για ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Το πρόγραμμα, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Το ελληνικό «μοντέλο» επιδότησης θα καλύπτει ένα μέρος της αγοράς ως voucher, αλλά θα αποτελεί απλώς ένα πρώτο κίνητρο για να προβεί κάποιος στην αντικατάσταση του παλαιού μηχανήματος. Αναμένεται ότι και οι εταιρίες ηλεκτρονικών συσκευών θα σπεύσουν να «επιδοτήσουν» μαζικά την πώληση νέων μοντέλων τους προκειμένου να αντικατασταθούν και να ανακυκλωθούν όσο περισσότερες παλιές ηλεκτρικές συσκευές γίνεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που θα αφορά όλους – Πότε θα τεθεί σε ισχύ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα